GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα η στήριξη των ΗΑΕ»

«Ψήφο εμπιστοσύνης» προς την Ελλάδα και την ελληνική οικονομία χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλ...


«Ψήφο εμπιστοσύνης» προς την Ελλάδα και την ελληνική οικονομία χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, τη στήριξη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και την υπογραφή των διμερών συμφωνιών συνεργασίας στο πλαίσιο της 2ης Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Συνεργασίας Ελλάδας- Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που ολοκληρώθηκε νωρίτερα σήμερα σε ξενοδοχείο της Βουλιαγμένης.
«Σας υποδέχεται η Ελλάδα που βγαίνει από την κρίση. Η Ελλάδα που βγαίνει από το μνημόνιο. Η Ελλάδα που επιστρέφει στην κανονικότητα μιας ισότιμης χώρας- μέλους της ΕΕ και της ευρωζώνης. Η Ελλάδα, η οποία ξεπέρασε το δημοσιονομικό πρόβλημα και εμφανίζει πρωτογενές πλεόνασμα και βιώσιμα δημοσιονομικά στοιχεία. Η Ελλάδα που γυρίζει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, απευθυνόμενος στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΑΕ, σεΐχη Αμπντάλα μπιν Ζαγέντ Αλ Ναγιάν.
Μίλησε ακόμη για ένα εξαιρετικό δείγμα διμερούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΑΕ και υπογράμμισε ότι τόσο από τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις όσο και από τις διευρυμένες επαφές «προέκυψε ότι θέσεις μας και η στρατηγική μας συμπίπτει σε όλα τα μεγάλα ανοιχτά διεθνή θέματα».
Παράλληλα, παρατήρησε ότι με την υπογραφή της διμερούς συνεργασίας για την «Αμοιβαία Προώθηση και Προστασία των Επενδύσεων» δημιουργείται ένα πλήρες νομικό πλαίσιο που «διευκολύνει κάθε επενδυτική πρωτοβουλία και κάθε είδους συνεργασία ανάμεσα στις επιχειρήσεις μας αλλά και μεταξύ των κυβερνήσεων».
«Η Συμφωνία για την Προστασία των Επενδύσεων και η προηγούμενη συμφωνία για την αποφυγή της διπλής φορολογίας είναι οι δυο νομικοί πυλώνες της συνεργασίας αυτής», τόνισε ο κ. Βενιζέλος και υπογράμμισε ότι με αυτό τον τρόπο ενθαρρύνεται η περαιτέρω συνεργασία μεταξύ επιχειρήσεων.
Ειδικότερα για τη συμμετοχή των Εμιράτων στο Ελληνικό, αλλά και στον Αστέρα της Βουλιαγμένης, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι «είναι δύο κινήσεις συγκεκριμένες, έμπρακτες, οι οποίες αποτελούν το εναρκτήριο λάκτισμα αυτής της συνεργασίας που έχουμε ξεκινήσει».
«Η επένδυση στο Ελληνικό, η οποία σήμερα κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα προς τα μπρος, θα δημιουργήσει 50.000 θέσεις εργασίας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη οικιστική παρέμβαση που γίνεται αυτήν τη στιγμή στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλά έχουμε μπροστά μας πολλά άλλα να κάνουμε», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος και συνέχισε λέγοντας: «Έχουμε να αναπτύξουμε τη συνεργασία μας στον Τομέα των Αεροπορικών Μεταφορών, του Πολιτισμού, γιατί έχουμε ένα κοινό πολιτιστικό υπόβαθρο που οφείλουμε να αναπτύξουμε, στον Τομέα των Εμπορικών Συναλλαγών υπάρχουν μεγάλα περιθώρια συνεργασίας, καθώς επίσης και στον Τομέα της Άμυνας και της Ασφάλειας». Επίσης εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι σήμερα συμπίπτει να είναι και η επέτειος της Ένωσης των Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Από την πλευρά του ο Αμπντάλα μπιν Ζαγέντ Αλ Ναγιάν, υπογράμμισε το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον των Εμιράτων για την Ελλάδα και έκανε ειδική αναφορά στο Ελληνικό και στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Αφού χαρακτήρισε το Ελληνικό ως μια από τις καλύτερες τοποθεσίες στη Μεσόγειο, όπου η επένδυση, όπως σημείωσε, αναμένεται να φθάσει τα 7 δισ. ευρώ, ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό για τη θερμή φιλοξενία και την εμπιστοσύνη που δείχνουν προς τα Εμιράτα.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο σεΐχης, με την πραγματοποίηση της 2ης Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Συνεργασίας Ελλάδας -ΗΑΕ στην Αθήνα «θέλαμε να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στήριξης προς την Ελλάδα πρώτον με αφορμή την ανάληψη της Προεδρίας στο Συμβούλιο της ΕΕ και δεύτερον με αφορμή την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση».
«Η Ελλάδα αντιμετώπισε με επιτυχία τις προκλήσεις και τις δυσκολίες και πιστεύουμε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση για να προσελκύσει επενδύσεις και τουρισμό από όλο τον κόσμο», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Οι συμφωνίες που υπογράφηκαν:
Η ολοκλήρωση των εργασιών της 2ης Μικτής Διυπουργική Επιτροπής Συνεργασίας Ελλάδας- Ηνωμένων Αραβικών επισφραγίστηκε με την υπογραφή των παρακάτω Διμερών Συμφωνιών από τον Ευ. Βενιζέλο και τον Αμπντάλα μπιν Ζαγέντ Αλ Ναγιάν:
Πρακτικά Εργασιών 2ης Μικτής Επιτροπής Συνεργασίας Ελλάδας- Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Συμφωνία Αμοιβαίας Προώθησης και Προστασίας των Επενδύσεων.
Μνημόνιο Κατανόησης για την Πολιτιστική Συνεργασία.
Μνημόνιο Κατανόησης για την Αθλητική Συνεργασία.
Σε επιχειρηματικό επίπεδο υπογράφηκαν δύο συμφωνίες:
Μνημόνιο Συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας
ανάμεσα στην ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ και την Κρατική Εταιρεία Ενέργειας του Αμπού Ντάμπι TAQA.
Συμφωνία Συνεργασίας για την Ανάπτυξη και τη διαχείριση του «Ελληνικού» ανάμεσα στη Lamda Development- Όμιλος Λάτση και την εταιρεία Al Maabar.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση