GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προειδοποιήσεις για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με σφοδρούς ανέμους, ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας προβλέ...


Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με σφοδρούς ανέμους, ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας προβλέπει από σήμερα το μεσημέρι έως και αύριο, Παρασκευή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Ειδικότερα για τη Βόρεια Ελλάδα προβλέπονται καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι και χαλαζόπτωση, ενώ σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από αύριο βράδυ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 28 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 30 στην Κεντρική Ελλάδα, από 16 έως 27 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 17 έως 32 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 16 έως 28 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στα Δωδεκάνησα και στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 30 και 34 βαθμούς αντίστοιχα.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι, ενισχυόμενοι σταδιακά κατά τόπους σε ισχυρούς μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και πιθανόν στα κεντρικά πελάγη θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς και βαθμιαία από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, ενώ στον Κορινθιακό κόλπο το δυτικό ρεύμα θα πνέει με εντάσεις 6 έως 7 μποφόρ.
Λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν, δίνοντας κατά περιόδους από τις απογευματινές ώρες τοπικές βροχές ή καταιγίδες, αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές κυρίως διευθύνσεις μέτριοι, ενισχυόμενοι παροδικά σε ισχυρούς μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά θυελλώδεις.
Νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν παροδικές βροχές ή καταιγίδες, με πιθανότητα για πρόσκαιρα έντονα φαινόμενα κυρίως το βράδυ, αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση