GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Κόλαση σε πολλά ιδιωτικά σχολεία εν όψει της απεργίας της ΟΙΕΛΕ"

"Ιδιοκτήτες απειλούν με απολύσεις και απαγορεύουν τη διενέργεια γενικών συνελεύσεων. Παρά τις δραματικές συνθήκες οι εκπα...



"Ιδιοκτήτες απειλούν με απολύσεις και απαγορεύουν τη διενέργεια γενικών συνελεύσεων.
Παρά τις δραματικές συνθήκες οι εκπαιδευτικοί θα δώσουν αύριο την απάντηση τους." Αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΟΙΕΛΕ και συνεχίζει:
Συνθήκες παρακράτους της δεκαετίας του ’60 βιώνουν οι εκπαιδευτικοί σε ιδιωτικά σχολεία σε όλη τη χώρα με αφορμή την αυριανή απεργία της ΟΙΕΛΕ. Από χθες πληθαίνουν μηνύματα συναδέλφων για πρωτοφανείς συνθήκες που δεν απαντώνται ούτε στις πιο σκληρές επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Σε ορισμένα σχολεία οι εκπαιδευτικοί καλούνται σε μικρά γκρουπ μέσα στα γραφεία της διεύθυνσης, όπου τους απευθύνονται «συστάσεις» για την αυριανή απεργία. Τέλος, σε κάποια άλλα δεν τηρούνται καν τα προσχήματα. Οι ιδιοκτήτες απευθύνουν τελεσίγραφο στους συναδέλφους μας και διαλύουν Γενικές Συνελεύσεις των εκπαιδευτικών που έχουν προγραμματιστεί για να γίνει ψηφοφορία σχετικά με τη συμμετοχή συναδέλφων στην αυριανή απεργία.

Πίσω από το σχέδιο τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών βρίσκονται συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων που εδώ και καιρό έχουν συντονίσει τις κινήσεις τους και λειτουργούν αυτόνομα από την υπόλοιπη ιδιωτική εκπαίδευση σε στενή συνεργασία με πολιτικούς κύκλους της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας. Δεν είναι τυχαίο ότι στα συγκεκριμένα σχολεία σε όλη τη χώρα οι πρακτικές των καταγραφών των εκπαιδευτικών, των απειλών για απολύσεις, των απαγορεύσεων των επισκέψεων της ΟΙΕΛΕ και των Γενικών Συνελεύσεων είναι κοινός τόπος. Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι οι εποπτικές αρχές του Υπουργείου Παιδείας που κλήθηκαν από την ΟΙΕΛΕ να παρέμβουν για την αποκατάσταση της νομιμότητας κώφευσαν και δεν έπραξαν απολύτως τίποτε.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη το κυβερνητικό σχέδιο για την πλήρη απελευθέρωση της ιδιωτικής εκπαίδευσης από την κρατική εποπτεία για να επισημοποιηθεί το εμπόριο τίτλων και να υποχρεωθούν γονείς να πληρώσουν, εάν θέλουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν και να έχουν πιθανότητες πρόσβασης στην αγορά εργασίας. Ανάμεσα στις άθλιες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και ορισμένων ιδιοκτητών και στην ελληνική κοινωνία στέκουν σήμερα οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί. Απειλούμενοι και τρομοκρατούμενοι από την πολιτεία και από τους εργοδότες τους. Αποφασισμένοι όμως να δώσουν την απάντησή τους στο αντισυνταγματικό πραξικόπημα Αρβανιτόπουλου που διαλύει τις ζωές τους και μετατρέπει τα σχολεία τους σε σούπερ μάρκετ πτυχίων. Αύριο, στην 24ωρη απεργία της ΟΙΕΛΕ και στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στο Θέατρο ΑΛΦΑ (Στουρνάρη και Πατησίων) στις 10:30 το πρωί θα είναι εκεί, τιμώντας τον κλάδο τους και προστατεύοντας το δημόσιο και κοινωνικό αγαθό της Παιδείας.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΡΡΗΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση