GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ενδεχόμενο μόνιμης παρουσίας δυνάμεων του ΝΑΤΟ στη Ρουμανία

Το ενδεχόμενο μόνιμης παρουσίας δυνάμεων του ΝΑΤΟ στη Ρουμανία συζητά με όλους τους εκπροσώπους της χώρας ο... γενικός γραμματ...



Το ενδεχόμενο μόνιμης παρουσίας δυνάμεων του ΝΑΤΟ στη Ρουμανία συζητά με όλους τους εκπροσώπους της χώρας ο... γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, όπως δήλωσε ο Ρουμάνος πρωθυπουργός Βίκτορ Πόντα.

«Ο Γενικός Γραμματέας συζητά με όλους τους εκπροσώπους του ρουμανικού κράτους- τον πρόεδρο, τους υπουργούς. Όλα όσα σχετίζονται με τη μελλοντική στρατηγική», τόνισε ο κ. Πόντα ύστερα από συνάντηση με τον κ. Ράσμουσεν στο Βουκουρέστι.

«Δεν υπάρχει κίνδυνος για τον πληθυσμό στην περιοχή της Ρουμανίας, όσο είμαστε μέλη του ΝΑΤΟ», υπογράμμισε ο κ. Πόντα, σημειώνοντας το στρατηγικό ρόλο της Ρουμανίας στην περιοχή.

«Η Ρουμανία είναι στα σύνορα του ΝΑΤΟ με την πιο ταραγμένη περιοχή, κι από αυτή την άποψη έχει θεμελιώδη στρατηγικό ρόλο», πρόσθεσε.

Η κατάσταση στην περιοχή που γειτνιάζει με τη Ρουμανία και τα κύρια θέματα της ατζέντας του ΝΑΤΟ, όπως η προοπτική της Συνόδου Κορυφής της Συμμαχίας τον Σεπτέμβριο, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών του Ρουμάνου πρωθυπουργού και του γενικού γραμματέα της Συμμαχίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Ο κ. Πόντα υπογράμμισε ότι η Ρουμανία ανησυχεί για τις πρόσφατες εξελίξεις στην κατάσταση ασφάλειας στη νοτιοανατολική Ουκρανία και πρόσθεσε ότι έχουν βαθιά αποσταθεροποιητικές συνέπειες στην ευρωατλαντική ασφάλεια και στην ασφάλεια των κρατών εταίρων στην περιοχή, κυρίως στη Δημοκρατία της Μολδαβίας.

1 σχόλιο

  1. αληθεια πιοι ειναι οι εχθροι του ΝΑΤΟ ωστε να εχει εκει παρουσια? Ο κουμμουνισμος που ηταν η αιτια δημιουργιας του εξελιπε. τωρα θα βαζουμε καπιταλιστικες χωρες να σκοτωνονται μεταξυ τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση