GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όταν κάποια ελληνικά κόμματα είναι (ανέλπιστα) ένα βήμα μπροστά‏...

Aπό τον Νώντα Παπασπύρου. Θετική έκπληξη προκαλεί το νέο ότι, μετά από έρευνα που έκανε η ομάδα του EUvox, μεταξύ των 5 πιο φιλοευρωπ...

Aπό τον Νώντα Παπασπύρου.

Θετική έκπληξη προκαλεί το νέο ότι, μετά από έρευνα που έκανε η ομάδα του EUvox, μεταξύ των 5 πιο φιλοευρωπαϊκών κομμάτων που κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές συγκαταλέγονται 3 ελληνικά, η Ελιά, το Ποτάμι και η Δράση, μέσα από ένα σύνολο 232 κομμάτων.

Με την Ελιά και το Ποτάμι, μάλιστα να αποτελούν τον βασικό χώρο της ελληνικής κεντροαριστεράς, φαίνεται ότι οι πρόσφατες δηλώσεις του ΠΑΣΟΚ, και ως εκ τούτου και της Ελιάς, ότι η κεντροαριστερά εκφράζει προοδευτική σταθερότητα, ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Σαφώς και υπάρχει πάντα ανάγκη πολυφωνίας, αλλά δεν νοείται ένα κόμμα το οποίο να επιθυμεί να συμμετέχει στα Ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, χωρίς να πιστεύει στη δυναμική και τις προοπτικές της Ε.Ε. Διαφορετικά είναι σαν να πηγαίνεις να συμμετέχεις στο χτίσιμο ενός πύργου στον οποίο, εξαρχής, θέλεις να ξεθεμελιώσεις.

Ο στόχος της Ε.Ε. και όλων της των οργάνων και ομάδων είναι να βρεθούν κοινοί δρόμοι, επωφελείς για όλους, και όπου δεν υπάρχουν να δημιουργηθούν νέοι. Άρα είναι απλή λογική ότι όσο ένα κόμμα πιστεύει σε αυτή τη φιλοσοφία, τόσο περισσότερο μπορεί να συμβάλλει, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν εκπροσωπεί πάντα τη χώρα του.

Αν μη τι άλλο ελπιδοφόρα τα αποτελέσματα της έρευνας. Να δούμε τι θα γίνει και την Κυριακή.

1 σχόλιο

  1. Στις 25 Μαΐου, πριν ψηφίσω, θα σκεφτώ:

    1. Την εξαπάτησή μου, από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ το 2012, ότι δήθεν θα διαπραγματεύονταν.

    2. Τη συνεχή μείωση του βιοτικού επιπέδου του λαού μου.

    3. Τη συνεχή μείωση μισθών, συντάξεων με παράλληλη αύξηση της φορολογίας.

    4. Την καταβαράθρωση των χτισμένων για δεκαετίες εργασιακών σχέσεων, κοινωνικού κράτους, δημόσιας υγείας, παιδείας, ασφάλισης.

    5. Τα χιλιάδες λουκέτα, απολύσεις, διαθεσιμότητες, την απόγνωση ενός ολόκληρου λαού.

    6. Το ξεπούλημα των πάντων στην άθλια εγχώρια διαπλοκή και στους ξένους τοκογλύφους τραπεζίτες.

    7. Τις 6000 αυτοκτονίες συμπολιτών μου, το 1,5 εκατομ. ανέργους, το 60% άνεργων νέων, που το 2014 εγκαταλείπουν τη χώρα, λες και είμαστε στα 1960!

    8. Ότι αν δεν ανατραπεί αυτή η πολιτική, θα βρισκόμαστε σε συνεχή λιτότητα για δεκαετίες (ως το 2050-2060!)

    Στις 25 Μαΐου, τιμωρώ και ρίχνω ΜΑΥΡΟ στους καταστροφείς της χώρας μου, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και στα τσιράκια της διαπλοκής τύπου «Ποτάμι».

    Στις 25 Μαΐου, ΞΑΝΑΒΡΙΣΚΩ ΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΜΟΥ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση