GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καταγραφή ασφαλιστικού βίου- Ψηφιοποίηση ασφαλιστικού φακέλου

Την ψηφιακή απεικόνιση στοιχείων και αρχείων που, μέχρι σήμερα, παρακολουθούνται σε φυσική μορφή επιχειρεί ο ΟΑΕΕ υλοποιώντας τ...



Την ψηφιακή απεικόνιση στοιχείων και αρχείων που, μέχρι σήμερα, παρακολουθούνται σε φυσική μορφή επιχειρεί ο ΟΑΕΕ υλοποιώντας τις προγραμματισμένες δράσεις «καταγραφή του ασφαλιστικού βίου – ψηφιοποίηση ασφαλιστικού φακέλου»
«ψηφιοποίηση των Ονομαστικών Καταστάσεων Καταβαλλόντων».

Σε συνδυασμό δε με το Μητρώο εισφορών που τηρεί η ΗΔΙΚΑ, επιτυγχάνεται ηλεκτρονική πρόσβαση στο σύνολο της ασφαλιστικής και οικονομικής κατάστασης των ασφαλισμένων.
Όπως αναφέρεται σε σχετική εγκύκλιο του Οργανισμού, για την υλοποίηση των δράσεων, δημιουργήθηκαν από την Δ/νση Πληροφορικής αντίστοιχες μηχανογραφικές εφαρμογές ενώ, για την κωδικοποίηση των εργασιών που ψηφιοποιούνται , η Δ/νση Εσόδων συνεργάζεται με τις αρμόδιες Υπηρεσίες.
Μεταξύ άλλων, στην εγκύκλιο παρέχονται οδηγίες- διευκρινήσεις σχετικά με την πρώτη δράση για την «καταγραφή του ασφαλιστικού βίου και ψηφιοποίηση του ασφαλιστικού φακέλου», ενώ στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν οδηγίες για την δεύτερη δράση.

Ειδικότερα, στη νέα μηχανογραφική εφαρμογή καταχωρούνται και, εν συνεχεία, απεικονίζονται διοικητικές πράξεις-αποφάσεις που καθορίζουν την ασφαλιστική διαδρομή κάθε ασφαλισμένου. Επίσης, καταχωρούνται πληρωμές που εκτελούνται εκτός Μηχανογραφικού Συστήματος (Μ.Σ.) ΗΔΙΚΑ. Η καταχώρηση των στοιχείων αυτών στην εφαρμογή αποσκοπεί στην δημιουργία «ηλεκτρονικού» φακέλου του ασφαλισμένου.

Με την πάροδο του χρόνου, σταδιακά θα αντικατασταθεί στην καθημερινή πρακτική η χρησιμότητα του φυσικού φακέλου, ο οποίος θα χρησιμοποιείται πλέον για την αρχειοθέτηση των έντυπων στοιχείων-παραστατικών, αναφέρει η εγκύκλιος.

nextdeal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση