GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αφρικανική σύνοδος κορυφής για την ασφάλεια

Η Γαλλία πρότεινε να φιλοξενήσει ενδεχομένως το ερχόμενο Σάββατο στην πρωτεύουσά της μια σύνοδο κορυφής με την Νιγηρία και τις γειτο...


Η Γαλλία πρότεινε να φιλοξενήσει ενδεχομένως το ερχόμενο Σάββατο στην πρωτεύουσά της μια σύνοδο κορυφής με την Νιγηρία και τις γειτονικές της χώρες, η οποία θα επικεντρωθεί στο θέμα της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, δήλωσε χθες ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.
«Πρότεινα, μαζί με τον Νιγηριανό πρόεδρο Γκούντλακ Τζόναθαν, να πραγματοποιηθεί μια σύνοδος με τις χώρες που συνορεύουν με την Νιγηρία», δήλωσε ο Ολάντ κατά την διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποιεί στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, Μπακού.
Ο Γάλλος πρόεδρος διευκρίνισε ότι η σύνοδος αυτή «θα μπορεί να πραγματοποιηθεί, αν οι χώρες συμφωνήσουν, το ερχόμενο Σάββατο» 17 Μαΐου στο Παρίσι.
Αυτή θα επικεντρωθεί στα θέματα ασφάλειας και κυρίως στο θέμα της Μπόκο Χαράμ, διευκρίνισαν άνθρωποι του περιβάλλοντος του Γάλλου προέδρου, σημειώνοντας επίσης ότι εκτός του Ολάντ, στην σύνοδο αυτή μπορεί να μετέχουν οι ηγέτες τουλάχιστον πέντε αφρικανικών χωρών: της Νιγηρίας, του Τσαντ, του Καμερούν, του Νίγηρα και του Μπενίν.
Σύμφωνα και πάλι με τους ίδιους, στην σύνοδο αυτή μπορεί πιθανόν να εκπροσωπούνται επίσης η Βρετανία, η ΕΕ και οι ΗΠΑ.
«Η Γαλλία δηλώνει ότι είναι στην διάθεση των χωρών της περιοχής για την διοργάνωση μιας συνόδου για την ασφάλεια», αναφέρει παράλληλα η γαλλική προεδρία σε ανακοίνωσή της.
Η διεθνής κοινότητα έχει συγκλονιστεί από την απαγωγή τον περασμένο μήνα στην Νιγηρία περισσότερων από 200 μαθητριών από την ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, η οποία έχει αποσταθεροποιήσει μεγάλες ζώνες στην βορειοανατολική Νιγηρία και στις γειτονικές της χώρες.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση