GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Ουάσιγκτον χαιρέτησε τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στο Νότιο Σουδάν

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι χαιρέτισε τη συμφωνία «κατάπαυσης του πυρός» που υπέγραψε την Παρασκευή ο... πρόεδρ...



Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι χαιρέτισε τη συμφωνία «κατάπαυσης του πυρός» που υπέγραψε την Παρασκευή ο... πρόεδρος του Νότιου Σουδάν, Σάλβα Κιρ και ο πρώην αντιπρόεδρος του και επικεφαλής των ανταρτών Ριέκ Μασχάρ.

«Η σημερινή συμφωνία να σταματήσουν αμέσως οι εχθροπραξίες στο Νότιο Σουδάν και η απόφαση να διαπραγματευτούν (το σχηματισμό) της μεταβατικής κυβέρνησης θα μπορούσε να είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός» για τη χώρα, είπε ο Τζον Κέρι σε ανακοίνωσή του. Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών κάλεσε επίσης τις δυο αντιμαχόμενες πλευρές να «εξασφαλίσουν ότι η συμφωνία θα εφαρμοστεί πλήρως».

Η συμφωνία που υπεγράφη παρουσία και του πρωθυπουργού της Αιθιοπίας Χαϊλεμαριάμ Ντεσαλέγκν αναφέρει, «ότι όλες οι εχθρικές ενέργειες θα σταματήσουν μέσα σε 24 ώρες». Η συμφωνία προβλέπει επίσης, «το άνοιγμα των ανθρωπιστικών διαδρόμων ( ... ) και τη συνεργασία με τις ανθρωπιστικές οργανώσεις και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, ώστε να διασφαλίσει ότι η ανθρωπιστική βοήθεια θα φτάσει σε όλες τις περιοχές του Νότιου Σουδάν».

Η εθνοτική σύγκρουση στο Νότιο Σουδάν έχει προκαλέσει κύμα προσφύγων καθώς χιλιάδες ή και δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση