GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΕ: Κύριος στόχος η αποκατάσταση της σταθερότητας

Βασική προτεραιότητα της ειρηνευτικής δύναμης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία είναι η αποκατάσταση της σταθερ...


Βασική προτεραιότητα της ειρηνευτικής δύναμης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία είναι η αποκατάσταση της σταθερότητας στην πρωτεύουσα, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο διοικητής της αποστολής, ο Γάλλος υποστράτηγος Φιλίπ Ποντιέ.
Χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα εξαιτίας των συγκρούσεων μεταξύ μουσουλμάνων ανταρτών και των χριστιανικών πολιτοφυλακών, ενώ τουλάχιστον 1 εκατομμύριο έχουν εκτοπιστεί.
«Στόχος μας, και πιστεύω ότι συμφωνεί το μεγαλύτερο μέρος της διεθνούς κοινότητας, είναι κάθε πολίτης της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας να μπορεί να δει ένα θετικό μέλλον», δήλωσε ο Ποντιέ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
«Θα αναπτυχθούν 850 στρατιώτες (μέχρι τον Ιούνιο), οι οποίοι θα συμβάλουν στην ασφάλεια του αεροδρομίου στο Μπανγκί και στη δημιουργία ενός σταθερού και ασφαλούς περιβάλλοντος στο τρίτο και το πέμπτο διαμέρισμα της πρωτεύουσας», είπε.
Οι ταραχές δεν έχουν κοπάσει στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία μετά την εξέγερση των μουσουλμάνων ανταρτών Σελεκά, που οδήγησε στην ανατροπή του πρώην προέδρου Φρανσουά Μποζιζέ τον Μάρτιο του 2013.
Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του αεροδρομίου του Μπανγκί. Οι ειρηνευτικές δυνάμεις της ΕΕ ανέλαβαν την ασφάλεια του αεροδρομίου την Τετάρτη. Ωστόσο, η παρουσία τους δεν έχει συμβάλει στο να σταματήσουν οι βίαιες συγκρούσεις στην πόλη, όπως η δολοφονία ενός μουσουλμάνου άνδρα την Τετάρτη, το σώμα του οποίου βρέθηκε αποκεφαλισμένο και ακρωτηριασμένο.
Χιλιάδες άμαχοι έχουν βρει καταφύγιο κοντά στο αεροδρόμιο και σχεδόν όλοι οι μουσουλμάνοι της πρωτεύουσας έχουν εγκαταλείψει την πόλη.
Μέχρι στιγμής στο Μπανγκί έχουν καταφθάσει μόλις 150 στρατεύματα της ΕΕ, ωστόσο στόχος είναι μέχρι τον Ιούνιο να έχουν αναπτυχθεί συνολικά 800 με 1.000 στρατιώτες.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση