GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αβέβαιη η ένταξη του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ

Αβέβαιη χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών του Μαυροβουνίου Ίγκορ Λούκσιτς την προοπτική να λάβει η χώρα του πρόσκληση για ένταξ...



Αβέβαιη χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών του Μαυροβουνίου Ίγκορ Λούκσιτς την προοπτική να λάβει η χώρα του πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της μαυροβουνιακής κυβέρνησης.
Ο κ. Λούκσιτς, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στις ΗΠΑ, δήλωσε στη «Φωνή της Αμερικής» ότι τα «μηνύματα» από τις ΗΠΑ είναι «ενθαρρυντικά», αλλά υπογράμμισε ότι η πρόσκληση είναι ζήτημα συναίνεσης μεταξύ των κρατών μελών.

Το Μαυροβούνιο είναι υποψήφιο για ένταξη στο ΝΑΤΟ και αναμένει να λάβει πρόσκληση ένταξης στη Βορειοατλαντική Συμμαχία κατά τη σύνοδο του προσεχούς Σεπτεμβρίου.
Στο πλαίσιο αυτό, η Ποντγκόριτσα έχει ενισχύσει τη διπλωματική της «φαρέτρα», σε μια προσπάθεια να κερδίσει τη στήριξη όσο το δυνατόν περισσότερων χωρών μελών της Συμμαχίας. Τον Απρίλιο ταξίδεψε στις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς, όπως και οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της βαλκανικής αυτής χώρας.
Ο επικεφαλής της διπλωματίας του Μαυροβουνίου εκτιμά ότι η χώρα του θα βρεθεί εγγύτερα στο να λάβει πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ ύστερα από το σύνολο των παραπάνω ταξιδιών, αναφέρει στην ιστοσελίδα του ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Β92 του Βελιγραδίου.
Ο κ. Λούκσιτς δήλωσε ακόμη πως τα μέλη του ΝΑΤΟ θα πρέπει έως τα τέλη Ιουνίου να προβούν σε μια εκτίμηση της ετοιμότητας της χώρας του να καταστεί μέλος της Συμμαχίας.
Εκτίμησε, δε, ότι η κρίση στην Ουκρανία «επηρεάζει σαφώς την επιλογή της κατάλληλης χρονικής στιγμής για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ».
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση