GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η πρώτη μετεκλογική σύγκρουση

Η συνάντηση του Α. Τσίπρα με τον Κάρολο Παπούλια και η πρόταση του για πρόωρες εκλογές «άναψε φωτιές». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης ...


Η συνάντηση του Α. Τσίπρα με τον Κάρολο Παπούλια και η πρόταση του για πρόωρες εκλογές «άναψε φωτιές». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, επικαλέστηκε «μεγάλη δυσαρμονία» ανάμεσα το εκλογικό σώμα και τη Βουλή.
Παράλληλα δε απηύθυνε σειρά αυστηρών προειδοποιήσεων προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για τις επόμενες κινήσεις και αποφάσεις του.
Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον κ. Σαμαρά «να μην διανοηθεί» να προχωρήσει σε άλλα μέτρα, ενώ με τον ίδιο υψηλό τόνο ζήτησε από τον πρωθυπουργό να «μην διανοηθεί» να διορίσει νέο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και επίτροπο στην ΕΕ, χωρίς προηγούμενη συμφωνία.

Κεδίκογλου: Πρωτοφανής θεσμική εκτροπή
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε ότι ο λαός κλήθηκε να ψηφίσει για ευρωβουλή και όχι για τη διακυβέρνηση του τόπου.
«Είναι εκτροπή να ερμηνεύει την ψήφο του λαού για ερώτημα άλλο απ” αυτό που τέθηκε στο εκλογικό σώμα. Αν ήταν έτσι, τότε δεν θα υπήρχαν σε καμία χώρα κυβερνητικές τετραετίες…» εξήγησε ο κ. Κεδίκογλου.
Επίσης, ανέφερε ότι το αίτημα του κ. Τσίπρα για «ανατροπή» δεν πήρε καν τις ψήφους που είχε πάρει το κόμμα του στις εκλογές του 2012.

Βενιζέλος: «Αντισυνταγματική η πρόταση Τσίπρα»
«Ο κ. Τσίπρας με το σημερινό του διάβημα στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον έφερε σε μια εξαιρετικά δύσκολή θέση καθιστώντας τον ακροατή της αντισυνταγματικής του πρότασης».
Αυτό ανέφερε, κατά την εισήγησή του στο Πολιτικό Συμβούλιο και τη Γραμματεία της Εκλογικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας το αίτημα για προσφυγή σε εθνικές εκλογές που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στον Κάρολο Παπούλια.

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση