GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μώραλης: Εμείς δίνουμε στον Πειραιά, δεν παίρνουμε

Με ένα ολοκληρωμένο, κοστολογημένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα για τον Πειραιά, το οποίο στοχεύει μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια στη δημ...


Με ένα ολοκληρωμένο, κοστολογημένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα για τον Πειραιά, το οποίο στοχεύει μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια στη δημιουργία 35.000 θέσεων εργασίας και έσοδα για την πόλη που θα ξεπεράσουν τα 3 δισ. ευρώ, απαντάει ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στη συκοφαντική επίθεση που δέχτηκε τόσο ο ίδιος όσο και ο Βαγγέλης Μαρινάκης.
Εν όψει του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» στέλνει μήνυμα συστράτευσης όλων των υγιών δυνάμεων της πόλης ώστε ο Πειραιάς να κερδίσει τις ευκαιρίες που του αναλογούν και δικαιούται μέσα στην πενταετία 2014-2019, όπου με το νέο ΕΣΠΑ θα εισρεύσουν δισεκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα.
«Υπάρχουν συμφέροντα όταν αυτά εκτίθενται δημόσια; Τα συμφέροντα είναι σκοτεινά. Και εμείς πολιτευόμαστε στο φως του Πειραιά»
- Αμέσως μετά την ήττα του στον πρώτο γύρο, ο κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος εξαπέλυσε συκοφαντική επίθεση τόσο εναντίον σας όσο και εναντίον του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη. Πώς απαντάτε στις επιθέσεις αυτές;
Ο κ. Μιχαλολιάκος είναι γνωστός όχι μόνο στους Πειραιώτες, αλλά και στον ελληνικό λαό για τον διχαστικό του λόγο, τις εμπρηστικές του δηλώσεις και την πολιτική κουλτούρα που πρεσβεύει. Δεν αποτέλεσαν έκπληξη. Ξέρει το παιχνίδι του θεατρινισμού καλύτερα από τον καθένα. Εχασε, πανικοβλήθηκε και άρχισε να συκοφαντεί. Επί της ουσίας τεκμηριώνει την κριτική μας στο πρόσωπό του. Είναι ένας δήμαρχος που αντί να δουλεύει για τον δήμο εξυπηρετεί τον εαυτό του. Ενας δήμαρχος που αντί να διοικεί θέλει να διαφεντεύει.
- Ο κ. Μιχαλολιάκος σας κατηγορεί ευθέως ως εκπρόσωπο των οικονομικών συμφερόντων. Ποια είναι η θέση σας;
Πρόκειται για συκοφαντικό ψευδοδίλημμα. Του απαντώ ξεκάθαρα και κατανοητά: τα συμφέροντα εξυπηρετούνται όταν οι εκπρόσωποί τους μένουν στο σκοτάδι, πίσω από την κουρτίνα, όταν κρύβονται. Αντίθετα, όταν παράγοντες της οικονομικής ζωής της χώρας όπως ο κ. Μαρινάκης μπαίνουν μπροστά δημόσια, θέτουν υποψηφιότητα, εκφράζουν δημόσιο λόγο με συνεντεύξεις και παρουσία, όταν διεκδικούν φανερά τη συμμετοχή τους, και μάλιστα όταν δεν έχουν καμία επαγγελματική ίδια σύνδεση με το κράτος, τότε το μόνο που έχουν να δώσουν είναι εμπειρία, και νοοτροπία νικητή. Και ερωτώ κάθε πολίτη, όχι μόνον του Πειραιά: υπάρχουν συμφέροντα όταν αυτά εκτίθενται δημόσια; Τα συμφέροντα είναι σκοτεινά. Και εμείς πολιτευόμαστε στο φως του Πειραιά.
- Πιστεύετε ότι σε αυτό το δίλημμα τελικά θα κληθούν να απαντήσουν οι Πειραιώτες την Κυριακή;
Η κρίση και τα μνημόνια βρήκαν την πόλη απροστάτευτη, τον δήμαρχο να ασχολείται με τα προσωπικά του στοιχήματα, τον Πειραιά να έχει καταστεί αποκλεισμένο λιμάνι και ένα στα δύο σπίτια να είναι βυθισμένο στην ανεργία. Εμείς τι λέμε ως «Πειραιάς Νικητής»; Οτι τα δύσκολα για την Ελλάδα σε μεγάλο βαθμό έχουν περάσει. Τα χρόνια που θα ακολουθήσουν είναι αυτά της ανάπτυξης. Το αν θα είναι μικρή ή μεγάλη θα το δούμε. Πάντως θα είναι καλύτερα χρόνια. Συνεπώς, οι πολίτες του Πειραιά καλούνται να αποφασίσουν για την επόμενη 7ετία του νέου ΕΣΠΑ, όπου θα εισρεύσουν δισεκατομμύρια στην Ελλάδα. Ποιος έχει πρόγραμμα, ποιος έχει πιο ικανή ομάδα στελεχών, ποιος διαθέτει την εμπειρία ώστε ο Πειραιάς να κερδίσει τις μεγάλες ευκαιρίες και προοπτικές που ανοίγονται μπροστά του; Ποιος μπορεί να διαπραγματευτεί με την όποια κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ενωση; Ποιος μπορεί να προσεγγίσει και να επαναφέρει τη ναυτιλία στον Πειραιά; Ποιος μπορεί να σχεδιάσει έργα πνοής για την πόλη; Ας αναλογιστούν οι ετεροδημότες Πειραιώτες: είναι οι γειτονιές μας σε ανάλογο επίπεδο με τις καινούριες τους γειτονιές όπως η Γλυφάδα, η Βούλα, η Ηλιούπολη, ο Αλιμος; Αυτό είναι το πραγματικό δίλημμα των εκλογών και σε αυτό θα πρέπει να απαντήσουν οι συμπολίτες μας.
«Ο Β. Μιχαλολιάκος ξέρει το παιχνίδι του θεατρινισμού καλύτερα από τον καθένα. Εχασε, πανικοβλήθηκε και άρχισε να συκοφαντεί»
- Διαπιστώνουν όλοι, και μέσα από τις απαντήσεις σας σε αυτή τη συνέντευξη, αλλά και από τη γενικότερη στάση που κρατήσατε στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ότι έχετε υιοθετήσει χαμηλούς τόνους. Πιστεύετε ότι θα σας βγει σε καλό;
Τα πράγματα είναι απλά και ξεκάθαρα. Εμείς στις συκοφαντίες αντιπαραβάλλουμε τις προτάσεις μας και τον διάλογο για την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν τον Πειραιά. Στα μεγάλα λόγια απαντάμε με έργα, στον δήμαρχο-αφέντη προτάσσουμε τον δήμαρχο που είναι πρώτος μεταξύ ίσων. Μετά και το αποτέλεσμα της Κυριακής, όπου επτά στους δέκα πολίτες αποδοκίμασαν το έργο και κυρίως τη νοοτροπία Μιχαλολιάκου, εμείς ζητούμε και προβάλλουμε μια ευρύτατη συμμαχία πολιτών για τον «Πειραιά Νικητή». Αυτή η συμμαχία απαιτεί τη συστράτευση όλων των υγιών δυνάμεων του Πειραιά ώστε η πόλη μας να κερδίσει τις ευκαιρίες της πενταετίας 2014-2019.
Γι’ αυτό και πήρα την πρωτοβουλία να αποστείλω το κοστολογημένο και ρεαλιστικό μας πρόγραμμα, που συμπίπτει με τον εθνικό σχεδιασμό, ζητώντας από τους πολιτικούς αρχηγούς και τον πρωθυπουργό να δεσμευτούν ότι ο Πειραιάς θα έχει τον ρόλο που του αναλογεί.
- Η πρωτοβουλία σας αυτή δημιούργησε θετικές εντυπώσεις και συζητήθηκε στο ευρύτερο πολιτικό και κοινωνικό φάσμα. Είναι ίσως η πρώτη φορά που ένας υποψήφιος δήμαρχος απευθύνεται με προγραμματικές θέσεις στην πολιτική και πολιτειακή ηγεσία. Ποιοι λόγοι σας οδήγησαν σε αυτή την κίνηση;
Ο Πειραιάς πρέπει να μπει σε τροχιά ανάπτυξης πριν είναι αργά, πριν χαθεί και άλλος πολύτιμος χρόνος. Ο Πειραιάς έχει στρατηγικής σημασίας ρόλο στην οικονομική ζωή της χώρας. Σήμερα δεν πρωταγωνιστεί και αυτό πρέπει να αλλάξει όχι μόνο για το καλό των Πειραιωτών, αλλά και για το καλό και την ανάπτυξη της χώρας. Τους προσεχείς μήνες σχεδιάζεται και οριστικοποιείται το νέο ΕΣΠΑ, το ΣΕΣ, οι άξονες και οι δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν από την Ευρωπαϊκή Ενωση την περίοδο 2014-2020.
Παράλληλα, οι οικονομικοί κλάδοι αιχμής για να επιστρέψει η χώρα σε ρυθμούς ανάπτυξης συμπίπτουν με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Πειραιά. Πλεονεκτήματα που παρέχουν τα εχέγγυα για την έξοδό του από την ύφεση και των πολιτών του από την ανέχεια.
Στην επιστολή μας καλούμε τόσο τον πρωθυπουργό όσο και τους αρχηγούς των κομμάτων να αναλάβουν τη δημόσια δέσμευση ότι ο Πειραιάς, ο Δήμος Πειραιά, θα αποτελέσει βασικό πυλώνα της αναπτυξιακής πολιτικής της κυβέρνησης και των δεσμεύσεών της στο νέο ΣΕΣ (ΕΣΠΑ) 2014-2020. Εμείς με την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των πολιτών, ως δημοτική αρχή της περιόδου 2014-2019, δεσμευόμαστε ότι θα διεκδικήσουμε τεκμηριωμένα και μαχητικά ό,τι ο Πειραιάς και οι άνθρωποί του αξίζουν.
- Μπορείτε να γίνετε πιο αναλυτικός στο τι θα κερδίσει ο Πειραιάς όταν εφαρμοστεί το σχέδιό σας;
Ο «Πειραιάς Νικητής» έχει θέσει ως πρώτη του προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ανεργίας. Από την κοινή περπατησιά με την κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ενωση, τον δήμο και τις παραγωγικές δυνάμεις θα προκύψουν μέσα στα επόμενα 5 χρόνια 35.000 θέσεις εργασίας. Εχουμε εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο, κοστολογημένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα για τον Πειραιά, σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους και τους παραγωγικούς φορείς της πόλης. Στο επίκεντρο αυτού του προγράμματος θέσαμε την ανάδειξη της πόλης μας σε διεθνές ναυτιλιακό κέντρο, σε διεθνή κόμβο συγκοινωνιών, επικοινωνιών, logistics και εμπορίου και σε λιμάνι αφετηρίας για την κρουαζιέρα. Στόχοι που θα αποφέρουν πόρους στον Πειραιά πλέον των 3 δισ. ευρώ και φυσικά τις θέσεις εργασίας που προανέφερα.
«Οταν παράγοντες της οικονομίας όπως ο Β. Μαρινάκης μπαίνουν μπροστά, τότε το μόνο που έχουν να δώσουν είναι εμπειρία και νοοτροπία νικητή»
- Ο «Πειραιάς Νικητής» είναι ένας συνδυασμός που ιδρύθηκε 40 ημέρες πριν από τις εκλογές και κατάφερε να αναδειχτεί σε πρώτη δύναμη στον α’ γύρο. Πολλοί έκαναν λόγο για τη μεγαλύτερη ανατροπή στα σύγχρονα εκλογικά χρονικά. Ποιο είναι κατά τη γνώμη σας το μήνυμα που έστειλαν οι Πειραιώτες;
Το ότι μέσα σε 40 ημέρες καταφέραμε να πείσουμε τόσο μεγάλο ποσοστό συμπολιτών μας σημαίνει ότι οι πολίτες του Πειραιά ανέμεναν μια αλλαγή, μια λύση, είχαν μια προσδοκία ανατροπής σε ό,τι μας στενοχωρεί στην πόλη μας. Την προσδοκία αυτή τη βρήκαν στο πρόσωπό μου, στον συνδυασμό μας, στην ισχυρή μας ομάδα. Μια ομάδα πολιτών σε δράση που έρχεται να δώσει και όχι να πάρει από τον Πειραιά. Ο κ. Μιχαλολιάκος όσο ήταν μόνος κέρδιζε. Οταν χρειάστηκε να συγκριθεί με γνώση, προσδοκία, όραμα, σχέδιο και ανθρώπους έχασε, αποδοκιμάστηκε.
- Εν όψει του β’ γύρου έχετε ζητήσει τη στήριξη των κομμάτων;
Δεν ζητήσαμε τη στήριξη κανενός κόμματος στον πρώτο γύρο και φυσικά δεν το κάναμε ούτε εν όψει του δεύτερου γύρου. Σεβόμαστε τα κόμματα, ως πυλώνες της δημοκρατίας, αλλά πιστεύουμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να είναι ανεξάρτητη, αδέσμευτη, ακηδεμόνευτη. Θα ήθελα να σας θυμίσω ότι ο Πειραιάς έχει πληγωθεί από τις κομματικές αντιπαραθέσεις και την προσπάθεια των κομμάτων να τον λαφυραγωγήσουν. Κάτι τέτοιο οι Πειραιώτες δεν το επέτρεψαν στις 18 Μαΐου και δεν θα το επιτρέψουν και πάλι στις 25 Μαΐου.
- Εσείς όμως δηλώνετε κεντροαριστερός.
Ιδεολογικοπολιτικά αυτοτοποθετούμαι στην Κεντροαριστερά. Πιστεύω όμως στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που δεν χρωματίζει τα προβλήματα, άρα δεν κομματικοποιεί τις λύσεις τους. Πιστεύω σε έναν δήμαρχο που δεν εκλιπαρεί τον εκάστοτε πρωθυπουργό, ούτε στηρίζει το μέλλον του δήμου του στις προσωπικές του φιλίες ή στις δημόσιες σχέσεις. Πιστεύω στην ανάληψη της ευθύνης και στη διεκδίκηση από όλους με γνώση, τεκμηρίωση και μαχητικότητα. Πιστεύω σε μια κοινωνία αλληλεγγύης, ανθρωπιάς, σε μια κοινωνία ενεργή, συμμέτοχη. Πιστεύω σε μια Αυτοδιοίκηση που ορίζει και εξαντλεί τον δημοκρατικό προγραμματισμό, που λογοδοτεί, που εξασφαλίζει διαδικασίες διαφάνειας και πλουραλισμού μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο. Πιστεύω σε έναν δήμο που αναδιανέμει τα έσοδά του επωφελώς για τους αδύναμους πολίτες του, σε έναν δήμαρχο που μπορεί να συνομιλήσει δημιουργικά και αποτελεσματικά με φορείς και κοινωνικούς εταίρους, που ορίζει όλες τις πολιτικές που αφορούν τον τόπο του και τους δημότες του.
- Ποιο μήνυμα στέλνετε στους Πειραιώτες εν όψει του β’ γύρου;
Πιστεύω ότι όλοι οι Πειραιώτες, και οι κάτοικοι και οι ετεροδημότες μας, έχουν μια ευκαιρία την Κυριακή. Να αναλάβουν την ευθύνη με την ψήφο τους ώστε να καταστήσουμε τον Πειραιά νικητή. Εάν πρεσβεύουν τον Πειραιά των ευκαιριών, των μεγάλων προσδοκιών, έναν Πειραιά για τον οποίο θα αισθάνονται υπερήφανοι, τότε όλοι οι Πειραιώτες πρέπει να πάρουν θέση. Πρέπει να επιλέξουν ποιος δήμαρχος την πενταετία 2014-2019 θα αναλάβει την ευθύνη για τη διαμόρφωση των όρων και των συνθηκών ζωής στον Πειραιά. Οι Πειραιώτες την προηγούμενη Κυριακή έκαναν το πρώτο βήμα. Αυτή την κυριακή θα κάνουν το πιο σημαντικό και καθοριστικό, ενώνοντας τις δυνάμεις τους για την επίτευξη του κοινού στόχου.
Πηγή: www.protothema.gr

2 σχόλια

  1. ΚΑΛΕΣΜΑ


    ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΘΑΥΜΑΣΤΡΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΥΡΙΑ ΔΟΥΡΟΥ, ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣE ΑΙΓΥΠΤΟ, ΛΙΒΥΗ, ΚΑΙ ΤΥΝΙΣΙΑ, ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΟΡΤΑΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΑΙΜΑ……. ΣΤΗΝ ΤΥΝΙΣΙΑ ΕΚΑΝΕ ΟΤΙ ΗΘΕΛΕ!

    ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΡΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΕΦΕΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΜΑΣ.
    ΤΗΝ ΔΟΥΡΟΥ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.
    ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΟΥ ΣΤΕΛΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ Η ΚΥΡΙΑ ΔΟΥΡΟΥ ΘΑ ΠΕΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΛΟΓΟ ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ.
    TOY ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΙΣΡΛΑΗΛ Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΝΑ ΑΓΓΙΞΕΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ Ή ΑΕΡΙΟ ΟΥΤΕ ΤΟ 2500 ΚΑΙ ΒΑΛΕ.
    ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΑΝ ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΥΜΕ ΩΣ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΤΑ ΧΩΡΙΚΑ ΜΑΣ ΥΔΑΤΑ.
    ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ.
    ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΔΗΣΕ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΙΧΑΜΕ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΧΑΜΗΛΟΤΟΚΟ ΔΑΝΕΙΟ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΉΣΕΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΜΑΣ..
    Και για του λόγου το αληθές…..
    Συνέντευξη της Ρένας Δούρου στην τουρκική εφημερίδα TODAY’S ZAMAN, 9 Μαΐου 2012

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΔΟΥΡΟΥ, ΤΡΙΤΗ 20/5/2014

    ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΩ ΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ TODAYS ZAMAN .
    Dourou said that Turkey has to continue its democratic reforms and follow the path of candidacy to the EU. “Thanks to Prime Minister Recep Tayyip Erdoğan who has gone a long way toward building a brand new political configuration, it is not a hazard that nowadays people in Egypt, Tunisia and Libya are dreaming of the Turkish model,” Dourou said.
    When asked about SYRIZA’s policy on solving the problems of Turkish minorities in Greece, who supported the party in Sunday’s elections, Dourou replied that their party had a clear policy concerning the matter of minorities. “Minorities’ problems must be solved by state services on the basis of equality of rights, without any kind of discrimination. We [SYRIZA] are very well aware of the fact that during the economic crisis, there has been a tendency to marginalize the problems of minorities, even the minorities themselves. In that way, the members of the minorities are becoming the victims of the economic crisis and this is, according to us, highly unacceptable. We are against it, and we will fight for that not to happen. The crisis must not be the pretext for discriminatory policies against minorities. It is highly unjust, undemocratic and unfair,” Dourou said.
    Dourou added that two parties, the Panhellenic Socialist Movement (PASOK) and the ND, have huge responsibilities because Turkish minorities became the victims of their discriminatory policies. “SYRIZA has always been the responsible political force that wants to guarantee the rights of minorities, especially during these very difficult times,” Dourou said.
    Κυρία Δούρου τι είδους υποστήριξη όπως σας λέει η τούρκικη εφημερίδα και εσείς το καταπίνετε σας έκαναν οι << Turkish minorities >> στον ΣΥΡΙΖΑ, στην Ελλάδα μας, στις εκλογές του Μαΐου του 2012?
    Υπογραφή, ένας Έλληνας, ούτε χρυσαυγίτης ούτε συριζαίος, γιατί η Χρυσή Αυγή και η κυρία Δούρου και η ηγεσία του Σύριζα που δεν αποδοκιμάζει την κυρία αυτή, είναι οι καλύτεροι πράκτορες της Τουρκίας.
    Και εξηγούμαι.
    Η κυρία Δούρου, γιατί αυτή και το κόμμα της καλωσορίζουν τους λαθρομετανάστες μουσουλμάνους και τουρκογενείς στην πλειοψηφία τους, μετά οι χρυσαυγίτες με το εσκεμμένο φέρσιμο τους, τους σπρώχνουν στην αγκαλιά της Τουρκίας.
    Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. τους ΈΧΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΊΣΕΙ ΈΠΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ!
    Κατόπιν τούτου ξαναέρχεται η κυρία Δούρου και μιλά για Τουρκικές μειονότητες στην Ελλάδα μας.
    Υς. Γι’ αυτό τουλάχιστον στην Αττική οι χρυσαυγίτες θα ψηφίσουν δαγκωτό Δούρου και Σακελλαρίδη στον β! γύρο
    ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΟΥΝ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς όσους σκοπεύουν να ψηφίσουν ΝΔ και Ελιά ή σκοπεύουν να απέχουν ή να ρίξουν λευκό ή άκυρο.

    Αγαπητέ συμπολίτη,

    σκέψου τι πας να κάνεις. Σκέψου ότι είναι ευρωεκλογές και πρέπει να στείλεις ένα μήνυμα σε όσους εδώ και 4 χρόνια βασανίζουν τη πλειοψηφία των Ελλήνων.

    Σκέψου ότι εσύ δεν φταις για τη λεηλασία και το χρέος των 300δισ. ευρώ, αλλά η Ε.Ε και το Λαϊκό κόμμα ( ΝΔ ) και το Σοσιαλιστικό κόμμα ( Ελιά ) δεν έκαναν ΤΙΠΟΤΑ για αποτρέψουν τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου της Ελλάδας όλα τα προηγούμενα χρόνια.

    Τι μήνυμα θα πάρει η Ε.Ε αν τους ξαναψηφίσεις ; Θα σκεφτούν ότι οι Έλληνες αντέχουν και άρα δεν θα κάνουν ούτε κούρεμα χρέους, ούτε διορθωτικές κινήσεις στο πειραματόζωο που λέγεται Ελλάδα και Έλληνας πολίτης ! Θα σκεφτούν ότι θα πρέπει να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο, γιατί ο Έλληνας αντέχει. Δεν θα προβληματιστούν, ούτε θα αλλάξουν πορεία. Αντιθέτως αν δουν τη ΝΔ κάτω από 15% και την Ελιά κάτω από 5%, τότε θα καταλάβουν ότι ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ άλλο, ότι οι Έλληνες θέλουν αλλαγή πολιτικής και στρέφονται μακριά από τα πολιτικά μαντριά. Θα έχουν επίσης ένα «όπλο διαπραγμάτευσης», αφού θα πάνε στην Ευρώπη και θα πούμε : « Σας τα λέγαμε. Ο κόσμος δεν αντέχει. Κάντε κάτι. Διορθώστε τα μέτρα»!

    Αλλά και το μήνυμα προς την συγκυβέρνηση είναι να μην αλλάξει τίποτα, ούτε στους φόρους, ούτε στις περικοπές. Τι κοινό έχεις εσύ με τους πολιτικούς της ΣαμαροΝΔ και του Βενιζελοελιάς ; Αυτοί έχουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ καταθέσεις και ακίνητα, ενώ εσύ, οι δικοί σου, οι φίλοι σου υποφέρουν. Τι κοινό έχεις με ανθρώπους που δεν σε κατάλαβαν ποτέ, γιατί αν σε καταλάβαιναν, έχοντας τόσα λεφτά και περιουσίες, δεν θα έπαιρναν ούτε ένα ευρώ από το δημόσιο ταμείο, αλλά θα ζούσαν λιτά. Το έκαναν; Όχι, αλλά έριξαν όλο το φορολογικό βάρος σε σένα, στα παιδιά σου, στα εγγόνια σου.

    Τίποτα δεν θα γίνει,ούτε πρόωρες εκλογές, ακόμα κι αν καταποντιστούν. Μπλοφάρουν για μια ακόμα φορά, γιατί σε θεωρούν δεδομένο, πιόνι τους, πειθήνιο όργανό τους. Σκέψου ότι είναι ευρωεκλογές και έχεις 37 άλλα κόμματα να ψηφίσεις, εκτός από ΝΔ- Ελιά και Ποτάμι.

    Σκέψου την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σκέψου πως την ονειρευόμασταν και πως είναι τώρα. Υπάρχει μια τεράστια ανισοκατανομή πλούτου. Εμείς είμαστε με κατώτερο μισθό στα 400 ευρώ, ενώ οι πλούσιες χώρες του Βορρά έχουν κατώτατο μισθό 1500 ευρώ, με χαμηλότερες τιμές. Ποιος φταίει ; Αυτό θέλαμε ; Μια Ευρώπη δύο ταχυτήτων ; Μια Ευρώπη υπό γερμανική Κατοχή και εσύ πολίτης β' κατηγορίας, το παιδί σου άνεργο, ο φίλος σου ή ο γείτονάς σου νεόπτωχος...

    Ισόβιος Φόρος στη πρώτη σου κατοικία, τα παιδιά σου τεκμήριο για την εφορία, αυτά θα εγκρίνεις με τη ψήφο σου ; Αυτή η Ευρώπη και τα δύο κόμματά της, τελικά, ποιον υπηρετούσαν ; Μόνο το 1/10 των κατοίκων της Βόρειας Ευρώπης που έγιναν πλουσιότεροι, ενώ εμείς ο ευρωπαϊκός Νότος δούλοι και μετανάστες.

    Τι θα προσφέρουν να ξαναστείλεις ευρωβουλευτές της ΝΔ, της Ελιάς ή του Ποταμιού ; Τι έκαναν τόσα χρόνια ; Πότε φώναξαν ; Πότε διεκδίκησαν ; Πότε πέτυχαν ; Τι έκαναν όταν έβλεπαν το χρέος να ξεφεύγει ; Μήπως πρέπει να στείλεις δυναμικούς ευρωβουλευτές άλλων κομμάτων που θα φωνάξουν και δεν θα είναι μαριονέτες ;

    Σκέψου. Αν ψηφίσεις τα ίδια, η Ευρώπη θα μείνει η ίδια και τα παιδιά σου καταδικασμένα. Στείλε μήνυμα ηχηρό στην Ευρώπη με τη ψήφο σου ( ψηφίζοντας οτιδήποτε άλλο εκτός από τα κόμματα που οδήγησαν τους Έλληνες σε αυτή τη κατάσταση ). Είναι η τελευταία σου ευκαιρία να στείλεις μήνυμα ότι ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙΣ άλλο.

    Κι άσε τα ψευτοδιλήμματά τους και τις μπλόφες τους. Ήδη άρχισαν να τα γυρνάνε και να λένε ότι δεν θα θα πάνε σε πρόωρες εκλογές όποιο και να είναι το αποτέλεσμα και εδώ και στην Ιταλία.

    Αλλά και όσοι απέχουν ή ρίχνουν λευκό, ουσιαστικά αφήνουν την Ευρώπη με την εντύπωση ότι οι Έλληνες καλοπερνάνε, έχουν λεφτά παρά τη βαριά φορολογία και τα χαράτσια, και άρα ούτε κούρεμα χρέους και τόκων πρέπει να γίνει, αλλά να εφαρμοστούν σκληρότερα μέτρα. Η αδιαφορία θα λειτουργήσει υπέρ ενός νέου σκληρού πακέτου μέτρων που θα επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, αν ψηφιστούν κόμματα "δικά τους" ελεγχόμενα, όπως η ΝΔ, η Ελιά ή το Ποτάμι ή αν υπάρξει αποχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση