GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αδιέξοδο στον ΕΟΠΥΥ. Γεωργιάδης: Ζητώ προσωπικά συγγνώμη από τους ασφαλισμένους

Στην πρώτη συνάντηση, τη Δευτέρα, δεν υπήρξε αποτέλεσμα αλλά όλοι οι εμπλεκόμενοι είπαν πως είναι σε καλό δρόμο . Στη δεύτερη, υπήρχαν συ...

Στην πρώτη συνάντηση, τη Δευτέρα, δεν υπήρξε αποτέλεσμα αλλά όλοι οι εμπλεκόμενοι είπαν πως είναι σε καλό δρόμο . Στη δεύτερη, υπήρχαν συγκλίσεις αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Τι δήλωσε ο Α. Γεωργιάδης
Μετά το τέλος της συνάντησης ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι οι πάροχοι επέμειναν στο αίτημά τους για αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ.
"Ξεκαθαρίσαμε ότι αυτό είναι αδύνατον. Το μόνο το οποίο είναι εφικτό και το αναγνωρίζουμε, είναι να συζητήσουμε το μέτρο που αναλογεί στη μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, και εντός -το τονίζω- του υφισταμένου προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ να μπορούν να κάνουν τροποποίηση ως προς αυτό το συγκεκριμένο ποσό, το οποίο μπορεί να συμφωνηθεί στη συνέχεια», εξήγησε ο υπουργός Υγείας, ενώ αναφερόμενος στην αυριανή νέα συνάντηση ξεκαθάρισε ότι το κράτος, το υπουργείο και ο ΕΟΠΥΥ δε μπορούν να περιμένουν περαιτέρω. "Ήδη είμαστε εξαιρετικά υπερήμεροι ως προς τους ασφαλισμένους μας, από τους οποίους ζητώ και προσωπικά συγνώμη για την ταλαιπωρία", είπε.

Εάν η απόφαση των αρμοδίων συλλογικών οργάνων είναι η επίσχεση, ο ΕΟΠΥΥ αναμένεται να εκδώσει αύριο σχετική ανακοίνωση, όπου θα πρέπει ο κάθε πάροχος να δηλώσει αν συμφωνεί με τις νέες συμβάσεις που θα προτείνει ο Οργανισμός, βάσει συγκεκριμένων όρων. Διαφορετικά, τόνισε ο Α. Γεωργιάδης, "θα θεωρούμε ότι έχουν καταγγείλει τη μεταξύ μας σύμβαση, αφού πλέον έχουν παύσει να παρέχουν υπηρεσίες στους ασφαλισμένους μας, αποκλείονται από τη διαδικασία των νέων συμβάσεων και ο ΕΟΠΥΥ θα προχωρήσει με όσους παρόχους επιθυμούν να είναι συμβεβλημένοι με αυτόν".

Το υπουργείο Υγείας θα ενημερώσει μέχρι αύριο το βράδυ όλους τους ασφαλισμένους μέσα από την ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ ποιοι εκ των παρόχων παραμένουν συμβεβλημένοι και ποιοι όχι.
"Όσοι επιλέξουν τον δρόμο της καταγγελίας της συμβάσεως μέσω της επίσχεσης, θέλω να τους παρακαλέσω να αφαιρέσουν άμεσα τις πινακίδες που δηλώνουν ότι είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, για να μη δυσκολεύονται και ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι μας. Το υπουργείο Υγείας θεωρεί ότι αυτή η λύση, που μόλις ανέφερα, πρέπει να είναι η έσχατη λύση", επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης.

Διαφορά στα κονδύλια
Από την πλευρά του, πρόεδρος του ΠΙΣ Μιχάλης Βλασταράκος, ο οποίος μετέφερε τις προτάσεις των παρόχων υγείας προς το υπουργείο Υγείας, παρουσία των εκπροσώπων όλων των παρόχων υγείας του ΕΟΠΥΥ στον τομέα των διαγνωστικών εξετάσεων, δήλωσε ότι παραμένει κυρίαρχο ζήτημα η αύξηση του προϋπολογισμού για τις διαγνωστικές εξετάσεις, θεωρώντας ότι το κονδύλιο των 328 εκατομμυρίων ευρώ υπολείπεται από το ποσόν που χρειάζεται για τις πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού.

"Θα συγκαλέσω την Πανελλήνια Επιτροπή Διαπραγμάτευσης, σήμερα το βράδυ, αύριο το πρωί, για να έχω τις τελικές αποφάσεις, μέσα και από τις προτάσεις του υπουργείου ώστε στις 12 το μεσημέρι, μαζί με όλους τους παρόχους να δώσουμε τις τελικές μας αποφάσεις στον κ. υπουργό", είπε ο κ. Βλασταράκος και προσέθεσε ότι μέσα από τις διαπραγματεύσεις, πάντοτε υπάρχουν βήματα προόδου για σημεία σκοτεινά, τα οποία δεν είχαν αρχικά ειδωθεί.

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ είπε, επίσης, ότι συμφωνούν με τις κατευθυντήριες οδηγίες για τα διαγνωστικά πρωτόκολλα, για τρόπους ώστε να σταματήσει -όπου υπάρχει- η υπερβολική ζήτηση υπηρεσιών και για άλλες δράσεις ελέγχου και παρακολούθησης όλων των διαγνωστικών εξετάσεων.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Βουγιούκας, πρόεδρος του ΠΑΣΙΔΙΚ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων) είπε πως ο Σύνδεσμός συμφωνεί με αρκετά, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις με αρκετές αντιρρήσεις.

"Η πρώτη είναι ότι στον προϋπολογισμό εμείς τους ζητάμε να βάλουν κάποια χρήματα για τις εξετάσεις, τις οποίες έχουμε παράσχει στους ασφαλισμένους λόγω μη λειτουργίας των δημοσίων δομών. Το δεύτερο σημαντικό είναι ότι επιθυμούμε οποιαδήποτε εξέταση εκτελείται, να πληρώνεται, που είναι αναφαίρετο δικαίωμα του οποιουδήποτε εργαζόμενου. Στις κατευθυντήριες γραμμές δεν έχουμε καμία αντίρρηση. Πράγματι, έπρεπε να είχαν μπει εδώ και πάρα πολύ καιρό και το επιθυμούσαμε και εμείς, και παροτρύναμε το υπουργείο να τις βάλει. Το τέταρτο είναι τα ληξιπρόθεσμα, για τα οποία έχουμε πάρει πολλές φορές υποσχέσεις ότι θα έχουν εξοφληθεί και ακόμα και σήμερα μας χρωστάνε χρήματα από το 2007", ανέφερε ο κ. Βουγιούκας και τόνισε ότι το πλαφόν -έτσι όπως, τουλάχιστον, σε γενικές γραμμές, το έχει παρουσιάσει ο υπουργός- δεν είναι αποδεκτό.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

5 σχόλια

  1. Ουστ, ξεφτυλισμένε και γελοιοδέστατε, φασίστα, Μπουμπούκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχει πεθάνει και η μάνα σου γαμώτο και δεν μπορώ να τη βρίζω την πουτάνα που ξεπέταξε ένα φασίστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΗΝ ΣΥΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΦΑΣ ΜΑΖΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΑ ΣΟΥ ΑΝΑΙΣΘΗΤΕ. ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ. ΤΑ ΑΧ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΧ ΤΩΝ ΠΟΝΕΜΕΝΩΝ ΘΑ ΣΕ ΚΥΝΗΓΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. TA AKRITIKA ΝΗΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ 800 -1000 ΕΥΡΩ ΜΙΣΘΟΣ .ΠΩΣ ΝΑ ΖΗΣΗ ; ΠΟΣΑ ΤΡΩΝΕ ΟΙ ΦΑΤΑΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΜΑΖΥ ΜΕ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ; ΤΟ ΚΑΤΑΠΕΤΑΣΜΑ ΠΟΣΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙΣ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΑ; ΕΧΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΞΙΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΓΙΑΤΡΟ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΧΡΟΝΙΑ; ΒΡΩΜΕΡΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΒΡΩΜΕΡΟΤΕΡΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το φορολογικά μέτρα του Στουρνάρα και τα χαράτσια του Βενιζέλου, ο νέος φόρος στα ακίνητα, η κοροιδία με το μέρισμα που δόθηκε για εξαγορά ψήφων,οι κατασχέσεις που έπονται των εκλογών, ο νέος ληστρικός φόρος στα ακίνητα και οι νέες μειώσεις στις συντάξεις επηρεάζουν το εκλογικό αποτέλεσμα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

    Αντίθετα με τις στημένες δημοσκοπήσεις, όποιος γυρνάει στην αγορά και στα καφενεία, βλέπει ένα εκλογικό ντέρμπι ανάμεσα στους υποψηφίους του Σύριζα και της Ελλ. Αυγής και καταβαράθρωση των υποψήφιων δημάρχων και περιφερειαρχών ( επίσημων και ψευτοανεξάρτητων ) της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ- Ελιάς.

    Το μεγαλύτερο γέλιο, όμως, θα έχουν οι ευρωεκλογές, όπου η ΝΔ θα πέσει πολύ κάτω από 15% και η Ελιά - Ποτάμι κάτω από 4%, γιατί ο κόσμος είναι αγανακτισμένος. Βλέποντας τα στημένα γκάλοπ που προσπαθούν τεχνητά να φουσκώσουν τα ποσοστά της ΝΔ, της Ελιάς, του Ποταμιού και της Δημάρ, ενώ ήθελε να ψηφίσει μικρότερα κόμματα, τώρα συσπειρώνεται στα 4 ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών για να στείλει μήνυμα στην Ευρώπη ότι ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλα μέτρα, ούτε μεσοπρόθεσμα, ούτε μακροπρόθεσμα : Σύριζα, Χρ. Αυγή, Ανεξάρτητους Έλληνες και ΚΚΕ, οι οποίοι φαίνονται στα μάτια πολλών ως λύση για δυναμική παρουσία στο Ευρωκοινοβούλιο !

    Δηλαδή, με τα στημένα γκάλοπ οι ψηφοφόροι οργίστηκαν ακόμα πιο πολύ και θα δούμε τεράστια ποσοστά στους υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες του Σύριζα και της Ελλην. Αυγής. Ο κόσμος τρέμει τις κατασχέσεις σπιτιών που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση και τους φόρους στα εισοδήματα και ακίνητα. Θέλει να τιμωρήσει για την ανεργία, τη φτώχεια, τα συσσίτια, τις ουρές στην εφορία και στη ΔΕΗ, για τα παιδιά του που μοναδικό μέλλον έχουν τα 5μηνα του ΕΣΠΑ, δηλαδή το απόλυτο κενό.

    Προς έκπληξη των δημοσκόπων, η μάχη αυτή τη Κυριακή θα δοθεί μεταξύ Σύριζα και Ελληνικής Αυγής για την κατάκτηση της 1ης θέσης σε κεντρικούς δήμους και σε όλες τις περιφέρειες, ενώ ο κόσμος φαίνεται να στηρίζει και υποψηφίους των ΑΝΕΛ,όπως ο Π. Χαϊκάλης στην Αττική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση