GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αλβανία: Σοβαρές συνέπειες στην οικονομία από τη συμπεριφορά των ξένων τραπεζών

O διοικητής της Τράπεζας της Αλβανίας, Αντριάν Φουλάνι εξέφρασε την ανησυχία του λέγοντας ότι «η συμπεριφορά των ξένων τραπεζών στη ...


O διοικητής της Τράπεζας της Αλβανίας, Αντριάν Φουλάνι εξέφρασε την ανησυχία του λέγοντας ότι «η συμπεριφορά των ξένων τραπεζών στη χώρα, η οποία υπαγορεύτηκε από τα μέτρα λιτότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία».
«Η λήψη εποπτικών κανόνων και απαιτήσεων για τους χρηματοπιστωτικούς ομίλους από την ΕΕ, σε σχέση με τον κίνδυνο, μαζί με τον τρόπο εφαρμογής τους, βάζουν σημαντικούς περιορισμούς στις οικονομίες μας και την αποτελεσματικότητα της νομισματικής πολιτικής μας» τόνισε ο κ. Φουλάνι σε φόρουμ στη Βιέννη.
«Τα μέτρα αυτά αντικατοπτρίζονται στον περιορισμό των επενδύσεων και τη μείωση της δυναμικής της αλβανικής οικονομίας, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο διοικητής της Τράπεζας της Αλβανίας.
Πέρυσι, οι πιστώσεις προς τον ιδιωτικό τομέα μειώθηκαν κατά 2,2%, ενώ κατά τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους, ο ρυθμός μείωσης αυξήθηκε.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση