GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε ποιες επιχειρήσεις θα δώσουν χρήματα οι τράπεζες

Στο τέλος Μαρτίου, με τα τελευταία συγκριτικά στοιχεία, τα εγκεκριμένα δάνεια ήταν 1,5 δισ. ευρώ και τα εκταμιευμένα δάνεια από...



Στο τέλος Μαρτίου, με τα τελευταία συγκριτικά στοιχεία, τα εγκεκριμένα δάνεια ήταν 1,5 δισ. ευρώ και τα εκταμιευμένα δάνεια από αυτά τα συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία
ήταν 1 δισ. ευρώ.
Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Γιώργο Ζανιά και συμπλήρωσε: "ένα χρόνο πριν ήμασταν περίπου μεταξύ των 100 και 150 εκατομμυρίων, άρα έχει συντελεστεί σημαντική πρόοδος".

Ο κ. Χατζηδάκης σχολίασε ότι ανεξάρτητα από τα γενικότερα προβλήματα του τραπεζικού συστήματος, τα χρηματοδοτικά εργαλεία που σχετίζονται με το υπουργείο Ανάπτυξης προχωρούν με ομαλό τρόπο και η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί.

"Συμφωνήσαμε με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών ότι θα δώσουν έμφαση σε δυο θέματα: το πρόγραμμα για την κάλυψη των εγγυητικών επιστολών των εξαγωγικών και εισαγωγικών επιχειρήσεων, το οποίο στηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και μετά από συμφωνία με την ΕΤΕπ απλουστεύεται ακόμη περισσότερο και το πρόγραμμα, πάλι με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με κονδύλια του ΕΣΠΑ στο οποίο υπάρχουν αρκετά περιθώρια για εκταμίευση περισσότερων κονδυλίων".

Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης το υπουργείο Ανάπτυξης θα προχωρήσει σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' οίκον» και στη νέα περίοδο χρηματοδότησης, έτσι ώστε να μην υπάρξει κάποιο κενό καθώς υπάρχει αρκετά μεγάλη ζήτηση για το συγκεκριμένο πρόγραμμα».

Ο κ. Ζανιάς σχολίασε από την πλευρά του ότι όσο το οικονομικό κλίμα βελτιώνεται και όσο οι Τράπεζες αποδεσμεύονται από εσωτερικές διαδικασίες, τόσο η δυναμική αυτή θα επιταχύνεται.

"Μη ξεχνάτε πως φέτος οι Τράπεζες έχουν να αντιμετωπίσουν όχι ένα, όχι δύο αλλά τρία stress tests τα οποία απασχολούν όλες τις επιχειρηματικές μονάδες για να δούμε πόσο καλά είναι τα δάνειά τους. Όσο αυτό μειώνεται και το οικονομικό κλίμα βελτιώνεται, η ρευστότητα στην αγορά θα ενισχύεται κυρίως μέσω των προγραμμάτων του υπουργείου και των τραπεζών» είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

1 σχόλιο

  1. Ξέρετε τι φοβούνται ΝΔ και Πασόκ- Ελιά και Ποτάμι ; Όταν ανοίξουν οι κάλπες των δημοτικών εκλογών και δουν τους υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες του Σύριζα, των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε εκλογικά ύψη και με μεγάλα ποσοστά στις ευρωεκλογές.

    Σκεφτείτε να πάρει ένα 30% ο Σύριζα, ένα 10-12% οι ΑΝΕΛ, ένα 15% η Χ.Α και ένα 10% το ΚΚΕ τι έχει να γίνει... Σκεφτείτε να βγουν στο β' γύρο στην Αθήνα ο Σακελλαρίδης και ο Καπερνάρος και στη Περιφέρεια Αττικής η Δούρου και ο Χαΐκάλης και να καταποντιστούν Καμίνης, Σπηλιωτόπουλος, Σγουρός, Μπουτάρης, Καλαφάτης, Ιωαννίδης !!! Ναι, μπορούμε να τους ταρακουνήσουμε. Για πρώτη φορά το 85% του Ελληνικού λαού είναι αποφασισμένο να τους στείλει ένα ηχηρό μήνυμα. Όλοι περιμένουν τις κάλπες για να μαυρίσουν τους εκλεκτούς του ΠΑΣΟΚ ( Ελιάς), της ΝΔ,του Ποταμιού, της Δημάρ και του ΛΑΟΣ. Όχι αποχή, όχι λευκό, όχι άκυρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση