GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους θα συζητηθεί μετά την επόμενη αξιολόγηση της τρόικας»

Στην αποσαφήνιση ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας δεν παρουσίασε προτάσεις στο Eurogroup για την ελάφρυνση του ελ...


Στην αποσαφήνιση ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας δεν παρουσίασε προτάσεις στο Eurogroup για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους , αλλά επεσήμανε την ανάγκη να διασφαλισθεί η βιωσιμότητα του χρέους προχώρησε πριν λίγο από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε της συνεδρίασης του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ ο επικεφαλής του Eurogroup χαιρέτισε την ολοκλήρωση της αξιολόγησης που οδήγησε στην εκταμίευση των 6,3 δισ. ευρώ σημειώνοντας πως η Ελλάδα κινείται πλέον από την σταθεροποίηση στην ανάκαμψη, κάτι που απέδωσε στο πρόγραμμα στήριξης.
Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε πως το συμβούλιο ενημερώθηκε από τον Γ. Στουρνάρα για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015 -2018 και σημείωσε πως η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις με βάση το Μνημόνιο. Τόνισε δε ότι άρχισαν οι συζητήσεις για το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Ελλάδας.
Ο ίδιος αποκάλυψε πως το ελληνικό πρόγραμμα θα εξετασθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στις αρχές Ιουνίου και τα μέτρα για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους θα συζητηθούν μετά την επόμενη αναθεώρηση του ελληνικού προγράμματος η οποία θα καταδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα. «Στην επόμενη αναθεώρηση θα εξεταστεί το θέμα του χρέους στο πλαίσιο της απόφαση του Νοεμβρίου», δήλωσε.
Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικές με το ελληνικό χρέος ο Ντάισελμπλουμ τόνισε πως ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών επεσήμανε στο Eurogroup την σημασία της βιωσιμότητας του χρέους και επίμεινε στο να εφαρμοσθεί η απόφαση του Νοεμβρίου 2012, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι η ελληνική πλευρά δεν παρουσίασε κάποιο σχέδιο προτάσεων για την ελάφρυνση του χρέους.
Ο ίδιος τόνισε πως η επομένη αξιολόγηση της τρόικας θα καταδείξει το εάν υπάρχει θέμα βιωσιμότητας τους χρέους και σε ποιο βαθμό, ενώ καθώς θα συμπέσει και με τα τεστ αντοχής της ΕΚΤ (AQR) θα περιλαμβάνει στοιχεία σχετικά και με τις κεφαλαιακές, ανάγκες των τραπεζών και το πιθανό απόθεμα κεφαλαίων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που θα πρέπει να παραμείνει για τις ανάγκες των τραπεζών. «Όλα αυτά είναι αναγκαία για να ξέρουμε κατά πόσο είναι επαρκώς χρηματοδοτημένο το πρόγραμμα», τόνισε.
Αναφορικά με το ποια είναι τα περιθώρια κινήσεων για την ελάφρυνση του χρέους παρέπεμψε στην απόφαση του Νοέμβριου 2012 λέγοντας πως σε αυτή γίνονται κάποιες σχετικές αναφορές, ωστόσο ξεκαθάρισε κατηγορηματικά ότι υπάρχουν και άλλα προαπαιτούμενα για την ελάφρυνση του χρέους πέραν από το πρωτογενές πλεόνασμα.
Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του εκπρόσωπου της ΕΕ Σάιμον Ο Κόννορ οποίος προ ημερών δήλωσε πως το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο ο Ντάισελμπλουμ τόνισε : «Δεν μπορώ να απαντήσω εάν είναι βιώσιμο. Πρέπει να έχω τα στοιχεία που θα προκύψουν από την αξιολόγηση μετά το καλοκαίρι. Δεν θα δώσω κάποια εκτίμηση για τα μεγέθη βιωσιμότητα του χρέους και που θα είμαστε το 2020».
Τέλος, ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ δήλωσε ότι η Ελλάδα έλαβε την δόση των 6,3 δισ. και θα λάβει δυο ακομη δόσεις 1 δισ. ευρώ εκάστη μόλις υπερκαλύψει τα προαπαιτούμενα του Μαΐου και του Ιουνίου. Όπως ξεκαθάρισε μετά από αυτές τις πληρωμές η Ελλάδα θα δικαιούται κονδύλια ύψους 1,8 δισ. ευρώ από τον EFSF.
Πηγή: www.newsbeast.gr

1 σχόλιο

  1. ΠΟΣΟ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΣ, ΠΟΣΟ ΠΑΧΥΔΕΡΜΟ, ΠΟΣΟ ΖΩΟΝ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2014, ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥ, ΤΟΥΣ ΒΙΑΣΤΕΣ ΤΟΥ;;

    ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΣΤΕΡΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ, ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΝΙΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ!

    ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΑΥΤΑ, ΤΑ ΠΙΟΝΙΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ, ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ - ΣΑΜΑΡΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ!!!!!

    ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ, Ο ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ, ΤΟ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΩΝ ΨΥΧΑΡΗ-ΜΠΟΜΠΟΛΑ, Ο "ΠΟΤΑΜΙΣΙΟΣ" ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, ΠΟΥ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΤΟΝ ΠΛΑΣΣΑΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ, ΩΣ ΣΑΝΙΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΟΥΣ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ Ο "ΝΑΠΟΛΕΩΝ" ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΞΑΫΛΩΝΕΤΑΙ!

    ΠΟΣΟ ΖΩΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ’ΣΑΙ, ΝΑ ΚΑΘΕΣΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΙ ΤΑ ΑΘΛΙΑ ΜΜΕ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ, ΠΟΣΟ ΖΩΟΝ, ΓΙΑ ΝΑ "ΠΕΙΘΕΣΑΙ" ΚΙΟΛΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΘΛΙΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ-ΜΙΣΘΑΡΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΨΥΧΑΡΗ, ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ, ΤΟΥ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, ΤΟΥ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ…

    Η ΑΘΛΙΑ ΑΥΤΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ, ΤΑ ΑΧΟΡΤΑΓΑ ΚΑΙ ΣΑΡΚΟΦΑΓΑ ΑΥΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΤΑ ΝΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΕΤΕ, ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΥΠΑΚΟΥΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΤΟΥΣ, 40 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ- ΣΑΜΑΡΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ!!!

    ΠΟΣΟ ΖΩΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, ΟΤΑΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ 100%, ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ 300 ΕΥΡΩ;;;

    ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΒΙΑΣΤΕΣ ΣΑΣ, ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ- ΣΑΜΑΡΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΣΤΟ ΣΚΥΛΙ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΜΠΟΜΠΟΛΑ, ΨΥΧΑΡΗ – ΣΤΑΥΡΟ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ "ΠΟΤΑΜΙ" ΤΟΥ.

    ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ!!

    ΜΑΥΡΟ ΣΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΕΡΒΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΖΙ ΟΥΤΕ ΤΟ 20% ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ (ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση