GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τεράστια η ζημιά στα σιτηρά του Δήμου Κιλελέρ!

Την τεράστια ζημιά που έχουν υποστεί χιλιάδες στρέμματα σιτηρών του Δήμου Κιλελέρ, λόγω προσβολής από τις ασθένειες της σκωρίασ...



Την τεράστια ζημιά που έχουν υποστεί χιλιάδες στρέμματα σιτηρών του Δήμου Κιλελέρ, λόγω προσβολής από τις ασθένειες της σκωρίασης και της σεπτόριας, διαπίστωσαν σήμερα ιδίοις
ομάσι στελέχη του ΕΛΓΑ, που επισκέφθηκαν σιτοχόραφα της περιοχής, συνοδεία του δημάρχου Κιλελέρ, κ. Ρίζου Κομήτσα και πληγέντων αγροτών.

Ο Τμηματάρχης Εκτιμήσεων του ΕΛΓΑ, κ. Κ. Καραμπάτσας και ο Επόπτης Ν. Λάρισας , κ. Σπύρος Σπυρόπουλος μαζί με άλλα στελέχη του ΕΛΓΑ, ενημερώθηκαν από τον δήμαρχο Κιλελέρ για το μέγεθος της ζημιάς, που σε δεκάδες χωράφια είναι καθολική. «Δεν έχει προηγούμενο το μέγεθος αυτής της καταστροφής στα σιτηρά μας, υπάρχουν χωράφια όπου δε θα μπει καν η μηχανή για να αλωνίσει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κομήτσας.

Ζήτησε, δε, να υπάρξει πλήρης ενεργοποίηση του υπηρεσιακού μηχανισμού του ΕΛΓΑ και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην κατεύθυνση της αποτύπωσης του μεγέθους της ζημιάς, που είναι εκτεταμένη και σε άλλες περιοχές του, αλλά και τις εξασφάλισης δίκαιων αποζημιώσεων για τους πληγέντες αγρότες.
«Αυτοί οι άνθρωποι χάνουν τους κόπους μίας χρονιάς, εξαιτίας ενός φαινομένου που κανένας δε μπορούσε να προβλέψει. Οφείλει η πολιτεία να τους στηρίξει στην πράξη για να μην καταστραφούν οικονομικά και να μπορέσουν να ξανακαλλιεργήσουν τα χωράφια τους» είπε ο δήμαρχος Κιλελέρ.
Τα στελέχη του ΕΛΓΑ πιστοποίησαν ότι η ζημιά είναι πολύ μεγάλη και καλύπτει περιοχές σε ολόκληρο το νομό Λάρισας. Διαβεβαίωσαν, εξάλλου, τους αγρότες ότι θα γίνουν από την πλευρά τους όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες, ώστε να υπάρξει ενημέρωση για το φαινόμενο των εμπλεκόμενων φορέων και δη του ΥΠΑΑΤ και να διερευνηθεί κάθε δυνατότητα καταβολής αποζημιώσεων.
onlarissa.gr

1 σχόλιο

  1. EKEI ΣTON ΚΑΜΠΟ ΕΦΑΓΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΠΕΤΑΣΜΑ ΜΕ ΤΙΣ
    ΑΧΑΛΙΝΩΤΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ .ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ.ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΜΠΑΝΑ .....................

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση