GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έληξε η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το ΑΔΜΗΕ

Ενδιαφέρον από πέντε υποψήφιους επενδυτές, από την Ευρώπη αλλά και τρίτες χώρες προσέλκυσε ο διαγωνισμός για την αποκρατικοποίη...



Ενδιαφέρον από πέντε υποψήφιους επενδυτές, από την Ευρώπη αλλά και τρίτες χώρες προσέλκυσε ο διαγωνισμός για την αποκρατικοποίηση του ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, θυγατρική της ΔΕΗ).

Η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος έληξε σήμερα το απόγευμα και θα ακολουθήσει, άμεσα, η διαδικασία προεπιλογής των επενδυτών που διαθέτουν τη νομική, χρηματοοικονομική και τεχνική ικανότητα που απαιτείται για την απόκτηση της πλειοψηφίας (66 %) των μετοχών του ΑΔΜΗΕ.
Οι ενδιαφερόμενοι που θα περάσουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, θα κληθούν να υποβάλλουν δεσμευτικές προσφορές και ο διαγωνισμός σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα προβλέπεται να ολοκληρωθεί ως το τέλος Ιουνίου 2014. Το υπόλοιπο 34 % των μετοχών, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα εξαγορασθεί από το ελληνικό Δημόσιο στην τιμή που θα ισχύσει και για τον ιδιώτη επενδυτή.
Το αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΑΔΜΗΕ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις επενδύσεις για τη διασύνδεση των νησιών και της Κρήτης με το ηπειρωτικό δίκτυο, με τις οποίες μειώνεται σημαντικά το κόστος ηλεκτροπαραγωγής καθώς τα μη διασυνδεδεμένα νησιά ηλεκτροδοτούνται από πετρελαϊκές μονάδες.
Το πρόγραμμα αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ περιλαμβάνει επίσης τον διαχωρισμό και πώληση λιγνιτικών, υδροηλεκτρικών και μονάδων φυσικού αερίου για τη δημιουργία της λεγόμενης «μικρής ΔΕΗ» (το σχετικό νομοσχέδιο έχει κατατεθεί στη Βουλή) καθώς και την πώληση «πακέτου» μετοχών σε στρατηγικό επενδυτή.

1 σχόλιο

  1. Μπούτζουκας Τηλέμαχος10 Μαΐ 2014, 7:02:00 π.μ.

    ΣΚΑΤΑ τα έχετε κάνει στην Ευρώπη σκατά και απόσκατά ...βάλετε και τον Πούτιν στον Δ.Ν.Τ..εεεε ΟΛΟΙ εκεί κο κο κο όλοι... Το θέμα είναι ότι δεν καταλαβαίνεται πολλοί και λυπάμαι για της Η.Π.Α υπάρχουν πολλοί ΦΑΣΙΣΤΕΣ-ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ στα σπλάχνα σας , σε κρατικούς μηχανισμούς...Στην Ευρώπη με αρχηγούς τους Γερμανούς και παρέα με τους παγκόσμιους ολιγάρχες που είναι και Αμερικανοί, Ρωσοί, Κινέζοι Γερμανοί, Αφρικανοί , Αραβες,κ.τ.λ και όλοι οι ηλίθιοι εσείς ΕΣΕΙΣ δεν θέλετε μια ισορροπία με τους λαούς άλλα θέλετε να ΓΑΜΉΣΕΤΕ τα πάντα με ΜΙΑ ΑΓΟΡΑ χωρίς κανόνες..

    Υπάρχει ΡΕ ένα παιδικό παιγνίδι ΈΝΑ χωρίς κανόνες;ΟΧΙ...ΕΕΕ αυτό θα το πληρώσουμε όλοι και εσείς και εμείς δύστυχος...Ντρέπομαι για τον τόπο μου που ψηφίζει ανικάνους δουλοπρεπής, άσχετους προδότες που το παίζουν και πατριώτες... είναι ΣΧΕΔΌΝ ΌΛΟΙ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ όπως και στις ΔΙΚΕΣ σας κώλο χώρες... Δύστυχος εμείς δεν έχουμε ΟΠΛΑ να βγάλουμε νόμισμα και να σας τα δείχνουμε ΤΗΣ κάννες τον ΌΠΛΩΝ ΜΑΣ !! άλλα είμαστε και χωρίς διπλωματία.. Έτσι μας παρέδωσαν χωρίς όρους,οι Βενιζέλοι, Σαμαράδες, Παπανδρέου , οι Καραμανλήδες στα νύχια σας..

    Αυτός ο ΛΑΟΣ είναι καταραμένος από μόνος του, το μόνο που μπορεί είναι να Αλληλοσκοτώνεται μεταξύ του...έτσι από 11.000.000 εκατομμύρια που είμαστε μας κάνουν κουμάντο 5-6 ΦΑΣΙΣΤΕΣ πλούσιους που είναι ΠΑΝΤΑ με όποιον ΈΧΕΙ την εξουσία .. 46 ΚΌΜΜΑΤΑ ,και 600 συνδυασμοί για τα οφίτσια του δήμου. Όλοι θέλουν να βγούνε να ΦΆΝΕ και σφάζονται στης ποδιά τους ποιοι θα τους στίσουν πιο ωραία τον κώλο τον δικών τους, της γυναικάς τους, τον παιδιών τους, της μάνας τους, της αδελφή τους για να τους ΓΑΜΗΣΟΥΝ , αρκεί να είναι ΥΠΟ την εξουσία τους...

    Έχουμε Υπουργό Αδωνι με 700.000 χιλιάδες ώρες πτήσεις στα
    τηλεπαράθυρα τους!!!! έχουμε κόμματα ποτάμια που ξεπήδησαν από τα κανάλια τους , έχουμε {αριστε ρούς} που θα τρίζουν πολλών νεκρών τα κόκαλά σχολιάζουν όμως η καταγελούν καλά !!! Έχουμε ΦΑΣΙΣΤΕΣ που υμνούν τον ΧΙΤΛΕΡ και τα τάγματα εφόδου κολλητούς του Μπαλτακου {ΝΑΙ ΤΟ ΔΕΞΊ ΧΈΡΙ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΎ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΒΆΛΑΤΕ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΊΑ ΠΡΟΠΑΓΆΝΔΑ} ...Άλλα
    έχουμε και κάτι ΔΙΚΑΣΤΕΣ μπορούν να σε πάνε μέσα για άγνοια ΝΟΜΟΎ!!! ΌΤΑΝ ΣΕ ΑΥΤΌ το μπουρδέλο παίρνουν νομούς ΝΎΧΤΑ ,ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ που δηλώνουν ΌΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΑΒΆΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ψηφίζουν!!!!!

    Είμαστε κράτος;σκατά είμαστε, ένα μπουρδέλο είμαστε ..ΟΛΟΥΣ τους φυλάνε τα ΜΑΤ για να ΠΑΝΕ κατουρήσουν ..ΝΑΙ .αυτοί είμαστε ...ΚΑΙ έτσι πιστεύουν ΑΛΛΟΙ ηλίανθοι ότι ο Κασιδιάρης θα τους σώσει!!!

    ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ανίκανοι ΟΛΟΙ /// ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΡΑΤΟΣ της τροπολογία της υποτροπολογίας της παραγράφου και της υποπαραγραφου...

    ΚΑΛΆ ΜΑΣ ΚΆΝΕΤΕ ΓΑΜΉΣΤΕ ΜΑΣ ΑΥΤΌ ΜΑΣ ΑΞΊΖΕΙ..Ένα κώλο επίδομα έδωσαν για να αγοράσουν ψήφους ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΣΚΑΤΑ..

    Απο δημοσιογραφους; άλλες πουτάνες και αυτοί δεν λένε ΠΟΤΕ αλήθεια ..

    Ο νόμος ΑΥΤΙΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΚΑΜΠΟΤΡΑΚΗ ΟΙΚΟΜΕΑ λέει για ακατάσχετο, όμως οι πάγιες εντολές άλλος ΝΟΜΟΣ εκτελούνται σε όλα...ΆΝΤΕ ΓΑΜΙΘΗΤΕ ΡΕ

    ΝΑΙ ΓΑΜΉΣΤΕ ΜΑΣ ΑΥΤΌ ΜΑΣ ΑΞΊΖΕΙ..ΓΙΑΤΙ; ΠΑΛΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΗΛΟΥΜΕ ΥΠΟΤΑΓΗ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΙΖΙΤΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση