GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οργή και ΓΙΑΤΙ από τη μητέρα της Μυρτώς: Θα φάνε τα λεφτά;

Στο «ψυγείο» μέχρι νεωτέρας έχουν μπει τα χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί από έρανο των ομογενών για την θεραπεία της 17χρονης Μ...



Στο «ψυγείο» μέχρι νεωτέρας έχουν μπει τα χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί από έρανο των ομογενών για την θεραπεία της 17χρονης Μυρτούς Παπαδομιχελάκη, του αγγέλου που έπεσε θύμα βάναυσης κακοποίησης από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς.

Την ώρα που το κορίτσι δίνει τιτάνια μάχη για να κερδίσει το στοίχημα της αποκατάστασης της υγείας της στο εξειδικευμένο κέντρο «Animus» στην Λάρισα, μια απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας σχετικά με την τύχη των 131.000 δολαρίων που είχαν συγκεντρωθεί για λογαριασμό της, έχει προκαλέσει για μια ακόμη φορά την έντονη οργή και αγανάκτηση της μητέρας της και την υπόθεση σε πλήρη αδιέξοδο.

«Τα χρήματα της Ομογένειας στον έρανο για την Μυρτώ προορίζονται για Ίδρυμα της Μητρόπολης Βοστώνης. Στις 13 Μαρτίου το ΔΣ της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας αποφάσισε τα χρήματα που έδωσαν οι ομογενείς για το δικό μου το παιδί να καταλήξουν στο ίδρυμα «Φιλοξενία» της Μητρόπολης Βοστώνης. Φυσικά αν ο Μητροπολίτης Μεθόδιος δεχτεί έστω και ένα σεντ θα κινηθώ νομικά, όχι μόνο εναντίον του, αλλά κατά όλων όσοι χρησιμοποιούν το όνομα και την περιπέτεια της Μυρτούς για δικό τους όφελος!» ανέφερε φανερά οργισμένη στην «Espresso» η κ. Μαίρη Κοτρώτσου και πρόσθεσε:

Οι δωρητές

«Σύμφωνα με το νόμο που ισχύει στην Αμερική, μόνο οι γονείς και οι δωρητές έχουν δικαίωμα και μπορούν να αποφασίσουν σε ποιόν ή πού θα καταλήξουν τα 131.000 δολάρια που μαζεύτηκαν για την Μυρτώ. Δωρητές δεν ήταν μόνο πέντε- δέκα άτομα, ήταν 2.000 άτομα και παραπάνω. Πρέπει να πάρουν την έγγραφη συναίνεσή του. Διαφορετικά είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν τα λεφτά. Καμιά Ομοσπονδία και κανένας άλλος δεν μπορεί να αποφασίσει Και αν το κάνει είναι παράνομος».

Σύμφωνα με όσα μας αποκάλυψε η ίδια, «η Μητρόπολη όχι μόνο δεν βοήθησε για να μαζευτούν αυτά τα χρήματα, αλλά αντιθέτως όταν έδωσε την αίθουσα για να πραγματοποιηθεί η χοροεσπερίδα εισέπραξε και όλα τα χρήματα που είχαν μαζευτεί από τα ποτά. Δηλαδή πληρώθηκαν εκείνη την βραδιά που γινόταν ο έρανος για το παιδί μου» λέει και συνεχίζει: «Φαίνεται ότι είναι μαθημένοι να κάνουν ό,τι θέλουν. Αλλά δεν θα τους περάσει. Δεν θα αφήσω κανέναν να παίξει με το δράμα του παιδιού μου. Θα τους κυνηγήσω και αυτούς, τους τέσσερις- πέντε, γιατί τόσοι είναι. Δεν μπορώ να πω τίποτα για την ομογένεια που μου στάθηκε και εξακολουθεί και μου στέκεται... Μιλάω για συγκεκριμένα άτομα από την Ομοσπονδία... Και φυσικά τη Μητρόπολη, αν δεχθεί τα χρήματα».

Η μητέρα της Μυρτούς μετά και από αυτή την εξέλιξη δηλώνει αποφασισμένη να κινήσει γη και ουρανό προκειμένου -όπως λέει- να λάμψει η αλήθεια. «Λίαν συντόμως θα ζητήσω να ανοίξουν οι λογαριασμοί της Ομοσπονδίας, πίσω από τους οποίους πιστεύω ότι κρύβονται πολλά περισσότερα χρήματα.

»Έχω πληροφορίες για περισσότερα λεφτά... Μπορεί να είναι ψευδείς, αλλά θα πρέπει να ελεγχθούν. Εγώ νιώθω μέσα μου ότι δεν είναι διαφανείς οι διαδικασίες. Έχω πολλές αμφιβολίες...», πρόσθεσε, τονίζοντας πως «όσες φορές ζητήσαμε ονόματα και ποσά από τα τσεκ, εκεί ήταν η μεγαλύτερη αντίδρασή τους και αυτό μου λέει πολλά. Πιστεύω ότι υπάρχουν κάποια τσεκ τα οποία δεν έχουν μπει στο λογαριασμό». Όπως τονίζει η κυρία Κοτρώτσου, σκοπεύει εντός των ημερών να κινηθεί νομικά. Την υπόθεση έχει αναλάβει δικηγόρος στην Αμερική, ο οποίος με επιστολή του είχε επιτεθεί στην Ομοσπονδία υποστηρίζοντας πως και στο παρελθόν οι ομογενείς είχαν προσφέρει χρήματα για τους πυρόπληκτους του 2007 μέσω της Ομοσπονδίας, όμως και αυτά τα χρήματα δεν δόθηκαν ποτέ.

Ομοσπονδία: Ας ανοίξουν όλοι οι λογαριασμοί για να δουν ι έχει γίνει με τα χρήματα

Μετά τις καταγγελίες της μητέρας της 17χρονης Μυρτούς, η «Espresso» επικοινώνησε με τον Α' αντιπρόεδρο και υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας κ. Βασίλη Καύκα, ο οποίος μας αποκάλυψε όσα αποφασίστηκαν για την τύχη των χρημάτων.

«Το ΔΣ αποφάσισε ότι τα χρήματα που έχουμε συγκεντρώσει, θα διατεθούν μέχρι και το τελευταίο δολάριο, για νοσήλια, φάρμακα ή βοηθήματα που χρειάζεται η Μυρτώ Παπαδομιχελάκη και τα οποία δεν θα καλύψει η ασφάλεια ή η πρόνοια από την Ελλάδα. Σε περίπτωση, όμως, που επέλθει το απευκταίο για το κορίτσι, αποφασίστηκε τα μισά να διατεθούν στο Τμήμα Καρδιοπαθών του Νοσοκομείου Παίδων της Βοστώνης, στο οποίο νοσηλεύονται Ελληνόπουλα και τα άλλα μισά στο Ίδρυμα «Φιλοξενία». Σε αυτό φιλοξενούνται γονείς και παιδιά και αυτή τη στιγμή διαμένουν εννές ελληνικές οικογένειες» υποστηρίζει ο ίδιος και προσθέτει:

«Αυτή τη στιγμή έχει συγκεντρωθεί ένα ποσόν λίγο πάνω από 131.000 δολάρια, το οποίο βρίσκεται στο λογαριασμό που ανοίχτηκε κάτω από το όνομα MYRTO FUNDS. Ο λογαριασμός αυτός δεν έχει να κάνει τίποτα με τους λογαριασμούς της Ομοσπονδίας. Είμαστε διατεθειμένοι να ανοιχτούν όλοι οι λογαριασμοί της Ομοσπονδίας και να κοιτάξουν ακριβώς τι γίνεται. Εμείς –λες και το ξέραμε- έχουμε κρατήσει τόσο τα αντίγραφα όλων των επιταγών που έχουμε λάβει, όσο και τους ίδιους τους φακέλους που είχαν μέσα τις επιταγές, με διευθύνσεις».

Εχουμε ενημερώσει

Σύμφωνα με τον ίδιο, η θέση της Ομοσπονδίας είναι ότι τα χρήματα έστω και την τελευταία στιγμή πρέπει να διατεθούν για τα νοσήλια της Μυρτώς Παπαδομιχελάκη. «Η Ομοσπονδία δεν συγκέντρωσε τα χρήματα για να τα κρατήσει, για όνομα του Θεού! Εμείς δεν θέλαμε να ξεφύγει η υπόθεση από τον σκοπό, που ήταν να βοηθήσουμε τη Μυρτώ. Έχουμε ενημερώσει την μητέρα της ότι ανά πάσα στιγμή, για ό,τι χρειαστεί η Μυρτώ, τα χρήματα είναι διαθέσιμα. Και σήμερα, αν μας στείλει έγγραφα και παραστατικά για κάτι που χρειάζεται, θα έχει όποιο ποσό χρειαστεί».

Καταλήγοντας, πάντως, ο κ. Καύκας τόνισε ότι η δυσάρεστη τροπή που πήρε η υπόθεση έχει επηρεάσει την ομογένεια. «Ιδιαίτερα εδώ στη Βοστώνη που ξέρουν το θέμα από πρώτο χέρι, έχει επηρεάσει πάρα πολύ και φοβάμαι ότι στο μέλλον θα εκδηλωθεί αρνητική διάθεση σε ανάλογα περιστατικά. Γιατί αυτό είναι αχαριστία και προς την Ομογένεια και προς την Ομοσπονδία, αλλά υπάρχει και ένα θέμα με την Νεολαία μας η οποία έκανε το καλύτερο που μπορούσε και έχει εισπράξει αυτή την συμπεριφορά ως προσβολή» σημείωσε.

Τα νοσήλια από τον ΕΟΠΥΥ και η αποθεραπεία

Όπως έχει γίνει γνωστό, τα νοσήλια για την παραμονή της 17χρονης Μυρτούς στο νοσοκομείο Spaulding της Βοστώνης έχει καλύψει ο ΕΟΠΠΥ. Σύμφωνα με τους υπευθύνους δαπανήθηκε το ποσό των 900.000 ευρώ για τη νοσηλεία της από τις 27 Μαΐου ως και τις 31 Δεκεμβρίου του 2013, ενώ σύντομα θα καλυφθούν και οι οφειλές για το διάστημα ως τις 31 Ιανουαρίου, καθώς υπήρξε μια καθυστέρηση στην συγκέντρωση των απαραίτητων τιμολογίων και αποδείξεων. Από τα τέλη Ιανουαρίου, οπότε η Μυρτώ νοσηλεύεται στο κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Animus, στη Λάρισα, το κέντρο παρέχει δωρεάν την διαμονή και όλες τις υπηρεσίες αποκατάστασης της 17χρονης, παρότι ο ΕΟΠΥΥ θα κάλυπτε ένα μέρος αυτών. Η μηνιαία νοσηλεία υπολογίζεται ότι κοστίζει 7.000 ευρώ και ο αρχικός σχεδιασμός είναι να μείνει η κοπέλα στο κέντρο επί τουλάχιστον έξι μήνες.

Espressonews

1 σχόλιο

  1. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
    NA ΧΑΘΟΥΝΕ ΤΑ ΚΤΗΝΗ ΦΩΤΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΨΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΙΕΡΟ ΣΚΟΠΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΠΟΥ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΚΕ ΚΤΗΝΩΔΩΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΤΙ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΧΙΛΙΑΠΛΑ
    ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση