GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το λούνα παρκ του θανάτου ... και στη Μυτιλήνη

του Στρατή Μπαλάσκα,  εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ Συγκλονίζει την κοινή γνώμη της χώρας το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε το βράδυ ...




του Στρατή Μπαλάσκα,
 εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ

Συγκλονίζει την κοινή γνώμη της χώρας το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής σε λούνα-παρκ στην περιοχή του Ελληνικού, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα 13χρονο αγόρι και να τραυματιστεί σοβαρά η εννιάχρονη αδελφή του.

Το ξετύλιγμα του κουβαριού της τραγωδίας αποκάλυψε ότι ο Έλληνας ιδιοκτήτης της επιχείρησης και ήδη κρατούμενος με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, δεν ήταν η μοναδική φορά που δεν έδινε ιδιαίτερη σημασία στα μέτρα ασφαλείας.

Το Σεπτέμβριο του 2010 στο λούνα-παρκ του που λειτουργούσε στην άκρη τής πλαζ «Τσαμάκια» της Μυτιλήνης, τραυματίστηκε σοβαρά στον αυχένα του 16χρονος τότε, παίζοντας σε παιχνίδι τού λούνα-παρκ.

Αλλά ο συγκεκριμένος τραυματισμός στη Μυτιλήνη δεν ήταν ο πρώτος στη ιστορία του συγκεκριμένου λούνα-παρκ.

Το Δεκαπενταύγουστο του 2010 στη Χίο, το παιχνίδι της ρόδας θα μετατρεπόταν σε εφιάλτη για τρία ανήλικα παιδιά του νησιού, καθώς η τεράστια ρόδα στην οποία επέβαιναν, παρουσίασε πρόβλημα με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ελεύθερη πτώση στο έδαφος.

Οι υπεύθυνοι του λούνα-παρκ έσπευσαν να απεγκλωβίσουν τους ανθρώπους, οπότε και διαπιστώθηκαν οι τραυματισμοί. Ασθενοφόρο μετέφερε τους τραυματίες στο Νοσοκομείο της Χίου. Οι υπεύθυνοι του λούνα-παρκ συνελήφθησαν και εναντίον του ιδιοκτήτη ασκήθηκε δίωξη για σωματικές βλάβες από αμέλεια. Παράλληλα, οι αστυνομικοί «σφράγισαν» το παιχνίδι, ώσπου να εξακριβωθεί τι έφταιξε για το περιστατικό. Όπως έδειξε η δημοσιογραφική έρευνα, τα αδικήματα παραγράφηκαν.

Από τα Τσαμάκια, στο ΚΑΤ
Στο Νοσοκομείο ΚΑΤ της Αθήνας νοσηλεύθηκε ένας 16χρονος Μυτιληνιός μαθητής που το βράδυ της Κυριακής 5 Σεπτεμβρίου τού 2010 και ενώ έπαιζε στο λούνα-παρκ που είχε εγκατασταθεί μέσα στην πλαζ «Τσαμάκια», χτύπησε σοβαρά στον αυχένα του. Ο λόγος, για το ίδιο λούνα-παρκ στο οποίο είχε συμβεί το ατύχημα στη Χίο 20 μέρες πριν.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στις 11:30 το βράδυ, όταν ο αδελφός του αναζήτησε το 16χρονο με το που έσβησαν τα φώτα τού λούνα-παρκ και τον βρήκε χτυπημένο στο κεφάλι. Ο νεαρός μεταφέρθηκε αμέσως στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, από όπου αποφασίστηκε στη συνέχεια η διακομιδή του στο ΚΑΤ Αθηνών, όπου και νοσηλεύτηκε, αφού το χτύπημά του στον αυχένα κρίθηκε σοβαρό.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διαδραματίστηκε το περιστατικό, στην πραγματικότητα δεν ξεκαθαρίστηκαν ποτέ. Σύμφωνα με την Αστυνομία - που δεν ειδοποιήθηκε την ίδια μέρα, αλλά το βράδυ της Δευτέρας 6 Σεπτεμβρίου 2010 -, στην κατάθεση που έδωσε ο αδελφός του νεαρού τραυματία, εικαζόταν πως ο 16χρονος τραυματίστηκε όσο έπαιζε στο τραμπολίνο του λούνα-παρκ, ενδεχομένως λόγω του ότι έσβησαν τα φώτα στο χώρο.

Οι Αρχές συνέλαβαν τον αλλοδαπό υπεύθυνο λειτουργίας τού λούνα-παρκ, αλλά όχι τον ιδιοκτήτη του, ο οποίος και αφέθηκε ελεύθερος το ίδιο βράδυ με εντολή του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης.

Θράσος…
Με αφορμή το τότε δημοσίευμα της εφημερίδας που αναφερόταν στον τραυματισμό του ανηλίκου, ο Χαράλαμπος Παπαδόπουλος είχε στείλει στην εφημερίδα απάντηση σύμφωνα με την οποία «ο τραυματισμός του άτυχου ανήλικου στη Μυτιλήνη έγινε σε ώρα που το Λούνα Παρκ ήταν κλειστό και ο ανήλικος δεν έπρεπε για κανένα λόγο να βρίσκεται εκεί».
Μάλιστα στην επιστολή του, ο κ. Παπαδόπουλος αναφερόταν στην… προάσπιση κάθε νόμιμου δικαιώματος της επιχείρησής του και «επιφυλασσόταν κατά τα νόμιμα και με εμπιστοσύνη στις Αρχές και τη Δικαιοσύνη»!
Παρά τις προσπάθειές μας χθες, δεν έγινε δυνατό να διευκρινιστεί πού κατέληξε η προανάκριση που έγινε τότε και αν ποτέ δικάστηκε ο υπόδικος πλέον για κακουργήματα Χαράλαμπος Παπαδόπουλος.
lesvosnews.net

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση