GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λαθρέμπορος διακινούσε καπνό στη Χίο

Τον τρόπο με τον οποίο παραλάμβανε τις συσκευασίες λαθραίου καπνού που διακινούσε στη Χίο ένας 42χρονος λαθρέμπορος, προσπαθούν να ...


Τον τρόπο με τον οποίο παραλάμβανε τις συσκευασίες λαθραίου καπνού που διακινούσε στη Χίο ένας 42χρονος λαθρέμπορος, προσπαθούν να εξακριβώσουν οι άνδρες της Ασφαλείας του νησιού που τον συνέλαβαν πριν προλάβει να «σπρώξει» στη μαύρη αγορά τις ποσότητες που είχε στην κατοχή του.
Με επιχείρηση των αστυνομικών, ο 42χρονος συνελήφθη όταν υποβλήθηκε σε έλεγχο και βρέθηκαν στην κατοχή του και στο σπίτι του συνολικά δέκα νάιλον συσκευασίες οι οποίες περιείχαν αδασμολόγητο καπνό βάρους τριών κιλών και 340 γραμμαρίων. Το λαθραίο εμπόρευμα κατασχέθηκε και εστάλη στο Τελωνείο Χίου για τον υπολογισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.

Ο 42χρονος διακινητής οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, παραλάμβανε το παράνομο εμπόρευμα μέσα σε ασυνόδευτα δέματα που έφταναν στο νησί με το πλοίο της γραμμής και τώρα προσπαθούν να ανακαλύψουν τα στοιχεία ταυτότητας του αποστολέα.
*** Για παράβαση του Τελωνιακού Κώδικα συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου και ένας 40χρονος, στο σπίτι του οποίου οι άνδρες της Ασφάλειας έκαναν έρευνα και κατέσχεσαν μία νάιλον σακούλα με λαθραίο καπνό συνολικού βάρους ενός κιλού και 560 γραμμαρίων και μια ηλεκτρονική ζυγαριά.
*** Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας παραπέμφθηκε με την ίδια κατηγορία και μια 60χρονη επιχειρηματίας, που συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, όταν διαπιστώθηκε ότι στο μίνι μάρκετ που διατηρεί διέθετε προς πώληση 120 πακέτα λαθραίων τσιγάρων διαφόρων εταιρειών τα οποία εστάλησαν στο Τελωνείο Βέροιας για τον καταλογισμό των διαφυγόντων δασμών.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση