GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι να κάνετε για μην σας κατάσχει η τράπεζα το κοινωνικό μέρισμα

«Αν θέλετε να πάρετε το κοινωνικό μέρισμα, χωρίς να σας το κατάσχει η τράπεζα αν έχετε χρέη, καλύτερα να ανοίξετε λογαριασμό σε...



«Αν θέλετε να πάρετε το κοινωνικό μέρισμα, χωρίς να σας το κατάσχει η τράπεζα αν έχετε χρέη, καλύτερα να ανοίξετε λογαριασμό σε άλλη τράπεζα!». Αυτό ακριβώς είπε, με διαφορετικές λέξεις, αλλά με το ίδιο ακριβώς νόημα, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών.

Πρόκειται για «άτυπη» οδηγία προς τους πολίτες, που από νωρίς το πρωί κάνουν καταγγελίες ότι οι τράπεζες προβαίνουν σε κατασχέσεις. Πάντως, το υπουργείο ξεκαθάρισε ότι οι κατασχέσεις που έγιναν από τις τράπεζες δεν αφορούν σε τυχόν οφειλές τους προς το Δημόσιο.

Όμως, δεν μπορεί να υποσχεθεί στους υπόλοιπους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος-που έχουν χρέη σε τράπεζες- ότι τον επόμενο μήνα, που θα κληθούν να λάβουν το επίδομα, δεν θα γίνει κατάσχεση.

Πάντως, το ερώτημα είναι γιατί δεν μπορεί να υπάρξει παρέμβαση της κυβέρνησης προς τις τράπεζες, προκειμένου να μην προβαίνουν σε κρατήσεις από το κοινωνικό μέρισμα, το οποίο, βάσει των σχετικών εξαγγελιών, είναι ακατάσχετο και δεν υπόκειται σε συμψηφισμούς με τυχόν οφειλές.

sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση