GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι συζήτησαν Πούτιν και Μέρκελ για την Ουκρανία

Τη σημασία «αποτελεσματικής δράσης» από τη διεθνή κοινότητα για να αποκλιμακωθεί η ένταση στην Ουκρανία αναγνωρίζουν Βλαντίμιρ Πούτι...


Τη σημασία «αποτελεσματικής δράσης» από τη διεθνή κοινότητα για να αποκλιμακωθεί η ένταση στην Ουκρανία αναγνωρίζουν Βλαντίμιρ Πούτιν και Άνγκελα Μέρκελ.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας και η καγκελάριος της Γερμανίας συνομίλησαν σε τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχαν νωρίτερα σήμερα για την ουκρανική κρίση.
Όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης σχετικά με τη διάθεση και τη μεταφορά του ρωσικού φυσικού αερίου, βάσει των συμπερασμάτων της πρόσφατης συνόδου στη Βαρσοβία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ρωσικής προεδρίας.
Η ρωσική κυβέρνηση απείλησε την Παρασκευή δια χειλέων των απεσταλμένων της στη Βαρσοβία να διακόψει την προμήθεια φυσικού αερίου στην Ουκρανία τον Ιούνιο εάν δεν υπάρξει προπληρωμή του, καθώς η διένεξη ανάμεσα στη Μόσχα, το Κίεβο και την Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά την ενέργεια κλιμακώνεται.
Στη Μόσχα, στις 7 Μαΐου ο πρόεδρος του ΟΑΣΕ
Ο πρόεδρος του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη ο Ντιντιέ Μπουρκχάλτερ, πρόκειται να μεταβεί την Τετάρτη 7 Μαΐου στη Μόσχα στο πλαίσιο των προσπαθειών για να αποκλιμακωθεί η ένταση στην ουκρανική κρίση, όπως ανακοίνωσε απόψε το Κρεμλίνο.
Ο πρόεδρος της Ελβετίας, ο οποίος ασκεί την εναλλασσόμενη προεδρία του ΟΑΣΕ, «θα πραγματοποιήσει μια επίσκεψη στη Μόσχα την 7η Μαΐου στο πλαίσιο των διεθνών προσπαθειών για την αποκλιμάκωση της έντασης στην Ουκρανία».
Αυτό ανέφερε η ρωσική προεδρία στην ανακοίνωση σχετικά με την τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχαν νωρίτερα σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος και η καγκελάριος της Γερμανίας.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση