GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ελαφόνησος: Στο «σφυρί» Σίμος και Σαρακίνικο

Τις δύο -και μοναδικές- παραλίες της Ελαφονήσου, Σίμο και Σαρακίνικο, θέλει να… αξιοποιήσει το ΤΑΙΠΕΔ, γι” αυτό και τις βγάζει «στο ...


Τις δύο -και μοναδικές- παραλίες της Ελαφονήσου, Σίμο και Σαρακίνικο, θέλει να… αξιοποιήσει το ΤΑΙΠΕΔ, γι” αυτό και τις βγάζει «στο σφυρί». Ο πολλάκις βραβευμένος «επίγειος παράδεισος» από ουκ ολίγα διεθνή τουριστικά γραφεία, ετοιμάζεται να περάσει σε ιδιωτικά χέρια.

Ειδικότερα, το ΤΑΙΠΕΔ προσφέρει τα 175 στρέμματα ολόλευκης αμμουδιάς προς πώληση, μετά την εισφορά τους ως κρατικών ακινήτων (με Property Code ΑΒΚ 382).
Το παραπάνω, σε συνδυασμό με το άρθρο 14 του Ν. 3986/2011 (Εφαρμοστικός Νόμος του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου ΦΕΚ 152 Α) με τη πώληση παραλίου ακινήτου, μπορεί να αποκτηθεί από ιδιώτη το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης αιγιαλού και παραλίας για 50 χρόνια.
Αν βρεθεί αγοραστής για την παράκτια αυτή έκταση, μπορεί και να διεκδικήσει και να αποκτήσει την αποκλειστική χρήση της παραλίας μπροστά του, χωρίς δικαίωμα χρήσης από κάποιον άλλο για 50 ολόκληρα χρόνια!
Σε αυτά τα παραπάνω, ο νόμος δεν απαγορεύει τη δυνατότητα να βλέπει όποιος θέλει την παραλία από μακριά και μόνο, καθώς η πρόσβαση δεν θα είναι επιτρεπτή παρά μόνο στους πελάτες τους «επενδυτή»…
Αν σε συνέχεια αυτών δημιουργηθεί και «ιδιωτικό θαλάσσιο πάρκο», αντί για δημόσιο θαλάσσιο πάρκο, που να το διαχειρίζεται ο ίδιος ο Δήμος Ελαφονήσου, οι επισκέπτες δεν θα έχουν το δικαίωμα ούτε από τη θάλασσα να πλησιάσουν τις εν λόγω παραλίες.
Μεγάλες είναι οι αντιδράσεις από πλευράς των κατοίκων που δεν θέλουν να δουν κάποιον επενδυτή να καρπώνεται τη δημόσια γη, ενώ ήδη περιβαλλοντικές οργανώσεις μιλούν για οικολογική καταστροφή (η περιοχή έχει χαρακτηριστεί Natura).
Πηγή: www.protothema.gr

2 σχόλια

  1. Τώρα που η κυβέρνηση πήρε ψήφο ανοχής ( ή και εμπιστοσύνης ) στις περιφέρειες, ήρθε η ώρα να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο.

    Ήρθε η ώρα να εισπράξει τα ληξιπρόθεσμα χρέη δισ. ευρώ προς τις εφορίες. Δεν είναι δυνατόν να έχουν μεγάλες καταθέσεις στις τράπεζες και να χρωστάνε στην εφορία !

    Ήρθε η ώρα να ψάξει να βρει το μαύρο χρήμα που υπάρχει στις αγροτικές και τουριστικές περιοχές, που δεν κόβονται αποδείξεις,ειδικά στους ξένους.

    Ήρθε η ώρα να μειώσει ακόμα περισσότερο το προσωπικό στους δήμους και στις περιφέρειες, όπου δεκάδες κάθονται χωρίς αντικείμενο, αλλά και σε όλο το δημόσιο.

    Ήρθε η ώρα να πιάσει τη μεγάλη φοροδιαφυγή στα ελεύθερα επαγγέλματα ( γιατρούς, μηχανικούς, δικηγόρους,συμβολαιογράφους, ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς κλπ ) ελέγχοντας όσους έχουν τα 2 τελευταία χρόνια ραγδαία αύξηση των καταθέσεών τους, παρά τη κρίση, απόκτηση περιουσίας μέσα στο 2013-2014 , καθώς και έλεγχος των καταθέσεων ανέργων που κάνουν πχ ιδιαίτερα μαθήματα ( σε παιδιά Λυκείου- Γυμνασίου ή ξένων γλωσσών ) και εισπράττουν μαύρα χρήματα 30 έως 50 ευρώ την ώρα.

    Οι Έλληνες έδωσαν έγκριση στην οικονομική πολιτική του κ.Σαμαρά, Βενιζέλου, Στουρνάρα και στη φορολογική πολιτική με τη ψήφο τους στις εκλογές. Όλοι όσοι έκαναν παράνομες αιτήσεις για κοινωνικό μέρισμα πρέπει να πληρώσουν μεγάλα πρόστιμα. Επίσης, να γίνει έλεγχος σε όσους πήραν επίδομα θέρμανσης με πλαστά ή εικονικά τιμολόγια ή στη θέση άλλων δικαιούχων. Να ελεγχθούν, επίσης, και οι επιδοτήσεις ΕΣΠΑ πως χρησιμοποιήθηκαν και που από τους δήμους και τις περιφέρειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ, ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ...

    ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΗΛΙΘΙΟΥΣ;;

    ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΝΟΧΗΣ ΔΕΝ ΠΗΡΑΤΕ, ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ, ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ, ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟ!!

    ΠΩΣ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΗΣΥΧΟΙ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ, ΑΙΣΧΡΑ ΛΑΜΟΓΙΑ, ΠΙΟΝΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ...

    ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΣΕ 6000 ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, 2.000.000 ΑΝΕΡΓΩΝ, ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΕ ΣΥΣΣΙΤΙΑ, ΜΕ 60% ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΠΟΥΔΑΓΜΕΝΩΝ ΝΕΩΝ, ΠΟΥ ΞΕΝΙΤΕΥΟΝΤΑΙ...

    ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ!!!

    ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ, ΟΤΙ ΒΑΛΑΤΕ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ ΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ, ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΜΙΑ ΠΟΥ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟΙΣ ΠΑΣΟΙ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΞΑΡΧΗΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΛΑΜΟΓΙΕΣ, ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ, ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ, ΑΧΡΕΙΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ...

    ΔΕΝ ΣΑΣ ΒΓΗΚΕ ΟΜΩΣ, ΑΘΛΙΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΑΡ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ!

    ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ, ΣΑΧΛΑΜΑΡΑΔΕΣ!!

    ΑΝΤΙΘΕΤΑ, Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΑΣΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ!!!!

    ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ "ΠΑΡΤΙ" ΘΑ ΠΑΙΧΤΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΒΡΑΔΙ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ!!!

    ΕΚΕΙ ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΔΑΛΟ ΚΑΤΣΙΚΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ- ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση