GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Champions League: Μια πόλη, δύο ομάδες, ένα τρόπαιο

H Ρεάλ θέλει να γίνει η μοναδική ομάδα με διψήφιο αριθμό κυπέλλων και η Ατλέτικο θέλει να βγει από τη σκιά της με το πρώτο της τρόπαιο στ...

H Ρεάλ θέλει να γίνει η μοναδική ομάδα με διψήφιο αριθμό κυπέλλων και η Ατλέτικο θέλει να βγει από τη σκιά της με το πρώτο της τρόπαιο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση


Μια πόλη (η Μαδρίτη), δύο ομάδες (Ρεάλ και Ατλέτικο) και ένα τρόπαιο (Champions League) είναι τα στοιχεία που περιγράφουν συνοπτικά την ιστορία του σημερινού τελικού της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Στις 21:45 (απευθείας μετάδοση από τη ΝΕΡΙΤ) στη σέντρα του γηπέδου Ντα Λουζ στην Πορτογαλία θα βρεθούν αντιμετώπες ίσως οι δύο καλύτερες ομάδες της φετινής διοργάνωσης.

Ατλέτικο και Ρεάλ θέλουν - η κάθε μια για τους δικούς της λόγους - να γράψουν ιστορία. Οι ροχιμπλάνκος θέλουν διακαώς να κατακτήσουν το πρώτο τους Champions League αλλα κυρίως να ξεφύγουν από τη σκιά της μεγάλης συμπολίτισσας. Από την πλευρά τους οι μερένχες θέλουν να γίνουν η πρώτη ομάδα που φτάνει το διψήφιο αριθμό τίτλων (έχει 9 κύπελλα Πρωταθλητριών) στη διοργάνωση.

Αγωνιστικά ο Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος εμφανίστηκε τελείως χαλαρός και απαλλαγμένος από το άγχος στη συνέντευξη Τύπου πριν τον τελικό, θα γνωρίζει τελευταία στιγμή αν θα έχει στη διάθεσή του τον Πέπε και τον Μπενζεμά ενώ αντίθετα κανονικά αναμένεται να εμφανιστεί στο χορτάρι ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ειδικά για τον πορτογάλο η επιστροφή στο συγκεκριμένο γήπεδο έχει ειδικό βάρος καθώς η τελευταία του επίσκεψη το 2004 είχε συνοδευτεί από κλάματα όταν η Εθνική Πορτογαλίας γνώρισε την ήττα από την Εθνική Ελλάδας.

Από την πλευρά του ο Ντιέγκο Σιμεόνε φαίνεται ότι θα έχει στη διάθεσή του τους Ντιέγκο Κόστα και Αρντά Τουράν καθώς και οι δύο προπονήθηκαν σε φουλ ρυθμούς. Ο αργεντίνος τεχνικός, πάντως, θέλησε να απομακρύνει το μυαλό των παιχτών από μια ενδεχόμενη απουσία των δύο μεγάλων σταρ της ομάδας του, λέγοντας ότι «είναι σημαντικοί παίκτες αλλά είναι μόνο ονόματα, είτε θα παίξουν αυτοί οι δύο είτε θα παίξουν δύο άλλοι που θα ξέρουν ποιοι είναι. Δεν ξέρουμε πως θα παίξει η Ρεάλ, έχουμε δουλέψει για διάφορα ενδεχόμενα και θα προσπαθήσουμε να τους μπλοκάρουμε και να βρούμε τον τρόπο να ελέγξουμε το παιχνίδι».

Με τον Λουίς Αραγονές στη φανέλα η Ατλέτικο

Για πολλά χρόνια ο Λουίς Αραγονές ήταν αφιερωμένος ψυχή τε και σώματι στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο άνθρωπος που χάρισε στην Ισπανία το πρώτο της τρόπαιο στο Euro του 2008, είχε πραγματοποιήσει τεράστια καριέρα τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και ως τεχνικός με τους «ροχιμπλάνκος» και θεωρείται μια από τις πλέον λατρεμένες προσωπικότητες της ομάδας.

Το Φεβρουάριο έφυγε από τη ζωή, έχοντας προλάβει να θαυμάσει την Ατλέτικο διαφόρων περιόδων να κατακτά πρωταθλήματα, Κύπελλα, Σούπερ Καπ Ισπανίας (κάποια από αυτά με τον ίδιο να φορά τη φανέλα της και άλλα κατευθύνοντας την ομάδα από τον πάγκο της), Διηπειρωτικό Κύπελλο (με τον ίδιο ως τεχνικό) αλλά και δύο Europa League και ισάριθμα ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ αργότερα.

Ένα πράγμα δεν πρόλαβε να δει όσο βρισκόταν στη ζωή ο Αραγονές και αυτό είναι ένα τρόπαιο Champions League… Ίσως γι’ αυτό, η διοίκηση των «ροχιμπλάνκος» σεβόμενη την ιστορία της, μεγάλο κομμάτι της οποίας γράφτηκε χάρη σε αυτόν, αποφάσισε να τον συμπεριλάβει με το δικό της τρόπο στην αποστολή του τελικού.

Στις εμφανίσεις που ετοιμάστηκαν ειδικά για τη μητέρα των μαχών κόντρα στη Ρεάλ, θα αναγράφεται στο εσωτερικό μέρος του γιακά το όνομα του ανθρώπου που υπηρέτησε το σύλλογο της Μαδρίτης όσο λίγοι.

navarxos

2 σχόλια

  1. Προς όσους σκοπεύουν να ψηφίσουν ΝΔ και Ελιά ή σκοπεύουν να απέχουν ή να ρίξουν λευκό ή άκυρο.

    Αγαπητέ συμπολίτη,

    σκέψου τι πας να κάνεις. Σκέψου ότι είναι ευρωεκλογές και πρέπει να στείλεις ένα μήνυμα σε όσους εδώ και 4 χρόνια βασανίζουν τη πλειοψηφία των Ελλήνων.

    Σκέψου ότι εσύ δεν φταις για τη λεηλασία και το χρέος των 300δισ. ευρώ, αλλά η Ε.Ε και το Λαϊκό κόμμα ( ΝΔ ) και το Σοσιαλιστικό κόμμα ( Ελιά ) δεν έκαναν ΤΙΠΟΤΑ για αποτρέψουν τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου της Ελλάδας όλα τα προηγούμενα χρόνια.

    Τι μήνυμα θα πάρει η Ε.Ε αν τους ξαναψηφίσεις ; Θα σκεφτούν ότι οι Έλληνες αντέχουν και άρα δεν θα κάνουν ούτε κούρεμα χρέους, ούτε διορθωτικές κινήσεις στο πειραματόζωο που λέγεται Ελλάδα και Έλληνας πολίτης ! Θα σκεφτούν ότι θα πρέπει να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο, γιατί ο Έλληνας αντέχει. Δεν θα προβληματιστούν, ούτε θα αλλάξουν πορεία. Αντιθέτως αν δουν τη ΝΔ κάτω από 15% και την Ελιά κάτω από 5%, τότε θα καταλάβουν ότι ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ άλλο, ότι οι Έλληνες θέλουν αλλαγή πολιτικής και στρέφονται μακριά από τα πολιτικά μαντριά. Θα έχουν επίσης ένα «όπλο διαπραγμάτευσης», αφού θα πάνε στην Ευρώπη και θα πούμε : « Σας τα λέγαμε. Ο κόσμος δεν αντέχει. Κάντε κάτι. Διορθώστε τα μέτρα»!

    Αλλά και το μήνυμα προς την συγκυβέρνηση είναι να μην αλλάξει τίποτα, ούτε στους φόρους, ούτε στις περικοπές. Τι κοινό έχεις εσύ με τους πολιτικούς της ΣαμαροΝΔ και του Βενιζελοελιάς ; Αυτοί έχουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ καταθέσεις και ακίνητα, ενώ εσύ, οι δικοί σου, οι φίλοι σου υποφέρουν. Τι κοινό έχεις με ανθρώπους που δεν σε κατάλαβαν ποτέ, γιατί αν σε καταλάβαιναν, έχοντας τόσα λεφτά και περιουσίες, δεν θα έπαιρναν ούτε ένα ευρώ από το δημόσιο ταμείο, αλλά θα ζούσαν λιτά. Το έκαναν; Όχι, αλλά έριξαν όλο το φορολογικό βάρος σε σένα, στα παιδιά σου, στα εγγόνια σου.

    Τίποτα δεν θα γίνει,ούτε πρόωρες εκλογές, ακόμα κι αν καταποντιστούν. Μπλοφάρουν για μια ακόμα φορά, γιατί σε θεωρούν δεδομένο, πιόνι τους, πειθήνιο όργανό τους. Σκέψου ότι είναι ευρωεκλογές και έχεις 37 άλλα κόμματα να ψηφίσεις, εκτός από ΝΔ- Ελιά και Ποτάμι.

    Σκέψου την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σκέψου πως την ονειρευόμασταν και πως είναι τώρα. Υπάρχει μια τεράστια ανισοκατανομή πλούτου. Εμείς είμαστε με κατώτερο μισθό στα 400 ευρώ, ενώ οι πλούσιες χώρες του Βορρά έχουν κατώτατο μισθό 1500 ευρώ, με χαμηλότερες τιμές. Ποιος φταίει ; Αυτό θέλαμε ; Μια Ευρώπη δύο ταχυτήτων ; Μια Ευρώπη υπό γερμανική Κατοχή και εσύ πολίτης β' κατηγορίας, το παιδί σου άνεργο, ο φίλος σου ή ο γείτονάς σου νεόπτωχος...

    Ισόβιος Φόρος στη πρώτη σου κατοικία, τα παιδιά σου τεκμήριο για την εφορία, αυτά θα εγκρίνεις με τη ψήφο σου ; Αυτή η Ευρώπη και τα δύο κόμματά της, τελικά, ποιον υπηρετούσαν ; Μόνο το 1/10 των κατοίκων της Βόρειας Ευρώπης που έγιναν πλουσιότεροι, ενώ εμείς ο ευρωπαϊκός Νότος δούλοι και μετανάστες.

    Τι θα προσφέρουν να ξαναστείλεις ευρωβουλευτές της ΝΔ, της Ελιάς ή του Ποταμιού ; Τι έκαναν τόσα χρόνια ; Πότε φώναξαν ; Πότε διεκδίκησαν ; Πότε πέτυχαν ; Τι έκαναν όταν έβλεπαν το χρέος να ξεφεύγει ; Μήπως πρέπει να στείλεις δυναμικούς ευρωβουλευτές άλλων κομμάτων που θα φωνάξουν και δεν θα είναι μαριονέτες ;

    Σκέψου. Αν ψηφίσεις τα ίδια, η Ευρώπη θα μείνει η ίδια και τα παιδιά σου καταδικασμένα. Στείλε μήνυμα ηχηρό στην Ευρώπη με τη ψήφο σου ( ψηφίζοντας οτιδήποτε άλλο εκτός από τα κόμματα που οδήγησαν τους Έλληνες σε αυτή τη κατάσταση ). Είναι η τελευταία σου ευκαιρία να στείλεις μήνυμα ότι ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙΣ άλλο.

    Κι άσε τα ψευτοδιλήμματά τους και τις μπλόφες τους. Ήδη άρχισαν να τα γυρνάνε και να λένε ότι δεν θα θα πάνε σε πρόωρες εκλογές όποιο και να είναι το αποτέλεσμα και εδώ και στην Ιταλία.

    Αλλά και όσοι απέχουν ή ρίχνουν λευκό, ουσιαστικά αφήνουν την Ευρώπη με την εντύπωση ότι οι Έλληνες καλοπερνάνε, έχουν λεφτά παρά τη βαριά φορολογία και τα χαράτσια, και άρα ούτε κούρεμα χρέους και τόκων πρέπει να γίνει, αλλά να εφαρμοστούν σκληρότερα μέτρα. Η αδιαφορία θα λειτουργήσει υπέρ ενός νέου σκληρού πακέτου μέτρων που θα επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, αν ψηφιστούν κόμματα "δικά τους" ελεγχόμενα, όπως η ΝΔ, η Ελιά ή το Ποτάμι ή αν υπάρξει αποχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στις 25 Μαΐου, πριν ψηφίσω, θα σκεφτώ:

    1. Την εξαπάτησή μου, από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ το 2012, ότι δήθεν θα διαπραγματεύονταν.

    2. Τη συνεχή μείωση του βιοτικού επιπέδου του λαού μου.

    3. Τη συνεχή μείωση μισθών, συντάξεων με παράλληλη αύξηση της φορολογίας.

    4. Την καταβαράθρωση των χτισμένων για δεκαετίες εργασιακών σχέσεων, κοινωνικού κράτους, δημόσιας υγείας, παιδείας, ασφάλισης.

    5. Τα χιλιάδες λουκέτα, απολύσεις, διαθεσιμότητες, την απόγνωση ενός ολόκληρου λαού.

    6. Το ξεπούλημα των πάντων στην άθλια εγχώρια διαπλοκή και στους ξένους τοκογλύφους τραπεζίτες.

    7. Τις 6000 αυτοκτονίες συμπολιτών μου, το 1,5 εκατομ. ανέργους, το 60% άνεργων νέων, που το 2014 εγκαταλείπουν τη χώρα, λες και είμαστε στα 1960!

    8. Ότι αν δεν ανατραπεί αυτή η πολιτική, θα βρισκόμαστε σε συνεχή λιτότητα για δεκαετίες (ως το 2050-2060!)

    Στις 25 Μαΐου, τιμωρώ και ρίχνω ΜΑΥΡΟ στους καταστροφείς της χώρας μου, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και στα τσιράκια της διαπλοκής τύπου «Ποτάμι».

    Στις 25 Μαΐου, ΞΑΝΑΒΡΙΣΚΩ ΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΜΟΥ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!


    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση