GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«E.Ε. και ΗΠΑ στοχεύουν σε εμπορική συμφωνία το 2015»

Η ΕΕ και οι ΗΠΑ στοχεύουν να καταλήξουν σε εμπορική συμφωνία το 2015, ενώ θα αποκλείσουν τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, επισημαίν...


Η ΕΕ και οι ΗΠΑ στοχεύουν να καταλήξουν σε εμπορική συμφωνία το 2015, ενώ θα αποκλείσουν τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, επισημαίνει η διαδικτυακή πύλη euobserver.com σε σημερινό δημοσίευμά της, το οποίο αναφέρει ότι, όπως συμφώνησαν ανώτεροι αξιωματούχοι, οι διαπραγματευτές των δύο μερών θα προσπαθήσουν να καταλήξουν στην συμφωνία έως τα τέλη του 2015.
«Δεν βλέπουμε την ανάγκη να αποτελούν οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, τμήμα του ΤΤΙΡ (της διατλαντικής εταιρικής σχέσης Εμπορίου και Επενδύσεων)» δήλωσε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην ΕΕ Αντόνι Γκάρντερ στον επίτροπο Εμπορίου της ΕΕ Ντε Γκουχτ σε συνέδριο (European Business Summit) που πραγματοποιήθηκε χθες στις Βρυξέλλες. «Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ υπήρξε πολύ σαφές σχετικά με αυτό το ζήτημα και δεν βλέπω πολλές πιθανότητες να αλλάξει τη θέση του» πρόσθεσε .
Η κίνηση αυτή ήταν απογοήτευση για τον Ντε Γκουχτ, ο οποίος είχε ζητήσει να αποτελέσουν οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες μέρος της συμφωνίας μόλις λίγα λεπτά νωρίτερα, αλλά αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, σχολιάζει το δημοσίευμα.
Οι Αμερικανοί, συνεχίζει, είναι απρόθυμοι να βάλουν τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την αιτιολογία ότι η δημοσιονομική νομοθεσία της ΕΕ είναι λιγότερο αυστηρή από το λεγόμενο νομοσχέδιο «Dodd – Frank» που εγκρίθηκε το 2010 για την αντιμετώπιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008.
Είναι το πρώτο ζήτημα πολιτικής που αποκλείεται από τη συζήτηση από τους Αμερικανούς. Η ΕΕ έχει από την πλευρά της ήδη καταστήσει σαφές ότι οι τομείς των οπτικοακουστικών μέσων και του πολιτισμού δεν μπορούν να αποτελέσουν μέρος των συνομιλιών, μετά από την επιμονή της γαλλικής κυβέρνησης, αναφέρει η euobserver.com.
Ο Ντε Γκουχτ κατά τη συζήτηση κατήγγειλε, εξάλλου, το γεγονός ότι το ΤΤΙΡ έχει γίνει θύμα της προεκλογικής εκστρατείας για τις ευρωεκλογές.
«Αυτή η συζήτηση έχει εμπλακεί με την ευρωπαϊκή προεκλογική εκστρατεία. Μέρος της αριστεράς, των Πράσινων και της άκρας αριστεράς αντιμετωπίζουν τη συμφωνία του ΤΤΙΡ ως κάτι που πρέπει να ηττηθεί», δήλωσε.
Ο πρέσβης των ΗΠΑ συμφώνησε με τον Ντε Γκουχτ ότι οι διαπραγματευτές θα πρέπει να ολοκληρώσουν τις συνομιλίες για μια συμφωνία μέχρι το τέλος του 2015, παρά τις διαφωνίες. Ο πέμπτος γύρος των συνομιλιών για τη συμφωνία ΤΤΙΡ θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον.
Πηγή: www.newsbeast.gr

2 σχόλια

  1. ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ( ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ, ΑΛΛΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ) ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΟΥΣΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΑΠΟΣΙΩΠΟΥΝ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΕΡΙ "ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩΝ" ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ Ο Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ : ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΝΙ. ΑΝ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΤΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΜΕΤΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ !!!

    ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ( ΜΕΓΙΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΚΑΦΑ ΚΑΙ ΜΕΓΙΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ) ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΟΤΙ ΕΞΩΘΕΣΜΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΝΕΒΟΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΡΗΜΗΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

    ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ ΑΥΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΒΑΡΥΤΑΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΟ ;

    Πιο συγκεκριμένα ο κ. Βενιζέλος αποκάλυψε ότι ο κ. Παπαδήμος επιβλήθηκε ως πρωθυπουργός και αυτοί που τον επέβαλαν ήταν «στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μέσα ενημέρωσης και επιχειρηματικοί κύκλοι». Δείτε και το παρακάτω σχόλιο που τα λέει όλα !

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΙΖΟΝ Π0ΛΙΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟΝΟΥΣ ΛΑΣΠΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ Χ.Α ( Ή ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ, ΌΠΩΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ )

    Η ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΟΤΙ ΕΞΩΘΕΣΜΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ, ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΦΩΣ ΣΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΠΙΑ "ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ-ΓΚΕΙΤ", ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΦΥΤΕΥΤΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ( ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΜΜΕ ).

    Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΕ ΔΕΟΣ ΟΣΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ, ΤΟ ΥΠΟΠΤΕΥΟΝΤΑΝ, ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΠΟΥ ΕΚΘΕΤΑΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ.

    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΔΟΤΙΚΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ, ΜΕ ΛΥΣΣΑ, ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ.

    ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΥΡΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ, ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ Ή ΑΝΕΠΙΣΗΜΟΥΣ, ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

    ΨΗΦΟΣ ΣΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Ή ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΨΗΦΟ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ, ΑΛΛΑ ΞΕΡΟΥΜΕ- ΔΥΣΤΥΧΩΣ- ΟΤΙ ΟΙ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΚΕΙ.

    ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ ; ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕΣΩ "ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ",ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ; ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΕΠΙΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΓΕΛΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΝ, ΕΜΜΕΣΑ Ή ΆΜΕΣΑ ( ΝΔ, ΕΛΙΑ, ΠΟΤΑΜΙ , ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ ; ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΓΙΑΤΙ Η ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ, ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΛ, ΣΤΟ ΚΚΕ ( ΑΝ ΚΑΙ Η Χ.Α ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΨΗΦΩΝ, ΛΟΓΩ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ) ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπούτζουκας Τηλέμαχος17 Μαΐ 2014, 6:50:00 π.μ.

    Θα σας έλεγα να αλλάξετε μυαλά εκεί στην Ευρώπη ....Εδώ στην Ελλάδα σας έχουν για τίμιους και καλους ανθρώπους και πολίτικους

    Όμως με μαύρο χρήμα πιάστηκε ο Πρόεδρος της ΜΠΑΓΕΡΝ και πέντε έξι ευρώβουλευτές...

    Προσωπικά σας θεωρώ ΦΑΣΙΣΤΕΣ σε μια Ευρώπη τον ΛΌΜΠΙ ..

    Εδώ ο κόσμος εδώ ακούει Λόμπι και τρομάζει γιατί εσείς δεν φροντίσατε ΠΟΤΕ να κάνετε διαφανείς τους ΚΑΝΟΝΕΣ της υγιούς επιχηριματικοτιτας-Ανταγωνιστικότητας ΕΝ ΑΝΤΙΘΈΣΕΙ με της Η.Π.Α...

    Θα πω ότι και εμείς εδώ ως χώρα ,άλλα και οι Ελληνες πολίτικοι μας δεν είναι προσαρμοσμένοι στην διαφάνεια , και εδώ τα αρπάζουν μαύρα, αλλά για να το επιτύχουν προτάσσουν τον ρατσιστικό εθνικισμό τους..

    Οι αγορές θέλουν διαφάνεια, ίσους κανόνες... ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ δυστυχώς αυτό δεν βολεύει, γιατί πάρα πολλοί πολιτικοί μας ήταν γυμνοί στο πελατειακό τους εκλογικό σώμα, έτσι έχουν ως αντίβαρα τους ακραίους Κομμουνιστές ΚΑΙ ακραίους Δεξιούς και τους κάνουν την βρώμικη δουλειά..το κόμμα--η Πατρίδα--η Θρησκεία--οι μαύροι--οι Άσπροι--οι κίτρινοι--οι κακοί γείτονες--γιατί εσένα να σε λένε έτσι και όχι αλλιώς; ΠΑΊΖΟΥΝ ακόμα για το μπράντ νέιμ.. σας λένε ότι θέλουν καθαρές επενδύσεις ΨΈΜΑΤΑ σας λένε..

    Σας λέω σε όλους δείτε την πολυνομία μας..Οι επενδύτες ξέρουν ότι είμαστε ΈΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ με τους νόμους που παράγουμε... Η πολυνομία όπου υπήρξε αποτελεί τη βάση για την κακοδικία, την ανομία, τη διαφθορά...Έχουμε λοιπόν πολύ δρόμο για να μπούμε στης αγορές και της διαφάνειας ως Ευρωπαϊκή Ένωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση