GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Eυρωζώνη - Terminator

Του Δημήτρη Βάρου.  Το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια της αθλιότητας. Και όσο πλησιάζουν οι ευρωεκλογέ...

Του Δημήτρη Βάρου. 

Το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια της αθλιότητας. Και όσο πλησιάζουν οι ευρωεκλογές-δημοψήφισμα, κατά τις οποίες όπως όλοι διαισθάνονται ο λαός θα γεμίσει τις κάλπες με την οργή του, η οσμή αποσύνθεσης γίνεται όλο και πιο έντονη.

-Ο πρωθυπουργός συμπεριφέρεται ως εξωγήινος. Τα κέρματα που πέφτουν από τα τσουβάλια των κλοπιμαίων τα μοιράζει στα θύματα της μαζικής ληστείας και επιζητεί χειροκρότημα. Περιοδεύει στην Ελλάδα(;) και διαπιστώνει κοσμογονία έργων! Με την ύφεση να σπάει παγκόσμια ρεκόρ, τις επιχειρήσεις να κλείνουν η μία μετά την άλλη, κάποιες άλλες να φεύγουν στο εξωτερικό και κανείς επενδυτής να μην σκάει μύτη, παρά το γεγονός ότι κινεζοποίησε τους μισθούς «για να γίνουμε ανταγωνιστικοί», τάζει θέσεις εργασίας σε 5-6 χρόνια (για όποιον ζήσει μέχρι τότε…)

-Ο αντιπρόεδρος σε μόνιμη κατάσταση υστερίας παραιτεί την κυβέρνηση, την ξε-παραιτεί, παραιτείται ο ίδιος, παραιτεί τον πρόεδρο της δημοκρατίας, σκοτώνει πραξικοπήματα και μέσα στο πανικό του αποκαλύπτει πως τον Παπαδήμο «τον επέβαλαν ως πρωθυπουργό τα μέσα ενημέρωσης και επιχειρηματικοί κύκλοι!» Α, μπα; Συνέβη κάτι τόσο φοβερό σε αυτή τη χώρα; Κι εσύ που ήσουν τότε;

-Τα ίδια προφανώς μέσα ενημέρωσης και οι ίδιοι επιχειρηματικοί κύκλοι σκέφτηκαν πως μάλλον κάηκε ο Βαγγέλης και έφτιαξαν ένα ποτάμι για να τον σβήσουν.

- Στο μεταξύ τα «επιστημονικά» γκάλοπ δίνουν και παίρνουν. «Ασήμωσε να σε πω»: Η κορυφή από ροζ γίνεται μπλε και τούμπλαλιν ανά ώρα και διάθεση. Το ποτάμι τη μια ξεχειλίζει την άλλη το ψάχνουμε με γεώτρηση. Η «αδιευκρίνιστη ψήφος» πιάνει διψήφιο νούμερο και το «άλλο κόμμα» με 7% βγάζει δυο ευρωβουλευτές...

Αυτή η δυσοσμία δεν πρέπει να μας εκπλήσσει. Το ύπουλο, σαδιστικό, γερμανικής έμπνευσης κατασκεύασμα που λέγεται ευρωζώνη δεν καταστρέφει μόνο ανθρώπινες ζωές. Καταστρέφει και πολιτικούς και κόμματα. Και ίσως αυτό δεν μοιάζει κακό, τέτοιοι που είναι. Όμως, σαν ανεξέλεγκτος μετροπόντικας προχωρά και διαλύει στο διάβα του ανθρώπινα δικαιώματα, γραπτούς και άγραφους νόμους, ηθικές αξίες, θεσμούς, συντάγματα… Επιπλέον ροκανίζει και τα θεμέλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ήδη μοιάζει ετοιμόρροπη.

Εν μέσω βιβλικής καταστροφής ο Αλέξης επιμένει πως όπου να’ ναι θα δούμε αγγέλους στην κόλαση. Πως κάνοντας υπομονή μέσα σε αυτή την εκκωφαντική και κακόφωνη συναυλία γερμανικού χέβι μέταλ, κάποια στιγμή θα ακούσουμε Βιβάλντι…
Όμορφος πρέπει να είναι ένας περίπατος πάνω σε άσπρα συννεφάκια Αλέξη, αλλά μην παίρνεις κι άλλους στο λαιμό σου.

Δημήτρης Βάρος είναι αναπληρωτής γραμματέας του κόμματος «ΔΡΑΧΜΗ, Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση» και υποψήφιος ευρωβουλευτής.

4 σχόλια

  1. Τώρα που η κυβέρνηση πήρε ψήφο ανοχής ( ή και εμπιστοσύνης ) στις περιφέρειες, ήρθε η ώρα να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο.

    Ήρθε η ώρα να εισπράξει τα ληξιπρόθεσμα χρέη δισ. ευρώ προς τις εφορίες. Δεν είναι δυνατόν να έχουν μεγάλες καταθέσεις στις τράπεζες και να χρωστάνε στην εφορία !

    Ήρθε η ώρα να ψάξει να βρει το μαύρο χρήμα που υπάρχει στις αγροτικές και τουριστικές περιοχές, που δεν κόβονται αποδείξεις,ειδικά στους ξένους.

    Ήρθε η ώρα να μειώσει ακόμα περισσότερο το προσωπικό στους δήμους και στις περιφέρειες, όπου δεκάδες κάθονται χωρίς αντικείμενο, αλλά και σε όλο το δημόσιο.

    Ήρθε η ώρα να πιάσει τη μεγάλη φοροδιαφυγή στα ελεύθερα επαγγέλματα ( γιατρούς, μηχανικούς, δικηγόρους,συμβολαιογράφους, ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς κλπ ) ελέγχοντας όσους έχουν τα 2 τελευταία χρόνια ραγδαία αύξηση των καταθέσεών τους, παρά τη κρίση, απόκτηση περιουσίας μέσα στο 2013-2014 , καθώς και έλεγχος των καταθέσεων ανέργων που κάνουν πχ ιδιαίτερα μαθήματα ( σε παιδιά Λυκείου- Γυμνασίου ή ξένων γλωσσών ) και εισπράττουν μαύρα χρήματα 30 έως 50 ευρώ την ώρα.

    Οι Έλληνες έδωσαν έγκριση στην οικονομική πολιτική του κ.Σαμαρά, Βενιζέλου, Στουρνάρα και στη φορολογική πολιτική με τη ψήφο τους στις εκλογές. Όλοι όσοι έκαναν παράνομες αιτήσεις για κοινωνικό μέρισμα πρέπει να πληρώσουν μεγάλα πρόστιμα. Επίσης, να γίνει έλεγχος σε όσους πήραν επίδομα θέρμανσης με πλαστά ή εικονικά τιμολόγια ή στη θέση άλλων δικαιούχων. Να ελεγχθούν, επίσης, και οι επιδοτήσεις ΕΣΠΑ πως χρησιμοποιήθηκαν και που από τους δήμους και τις περιφέρειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ, ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ...

    ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΗΛΙΘΙΟΥΣ;;

    ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΝΟΧΗΣ ΔΕΝ ΠΗΡΑΤΕ, ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ, ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ, ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟ!!

    ΠΩΣ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΗΣΥΧΟΙ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ, ΑΙΣΧΡΑ ΛΑΜΟΓΙΑ, ΠΙΟΝΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ...

    ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΣΕ 6000 ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, 2.000.000 ΑΝΕΡΓΩΝ, ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΕ ΣΥΣΣΙΤΙΑ, ΜΕ 60% ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΠΟΥΔΑΓΜΕΝΩΝ ΝΕΩΝ, ΠΟΥ ΞΕΝΙΤΕΥΟΝΤΑΙ...

    ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ!!!

    ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ, ΟΤΙ ΒΑΛΑΤΕ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ ΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ, ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΜΙΑ ΠΟΥ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟΙΣ ΠΑΣΟΙ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΞΑΡΧΗΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΛΑΜΟΓΙΕΣ, ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ, ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ, ΑΧΡΕΙΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ...

    ΔΕΝ ΣΑΣ ΒΓΗΚΕ ΟΜΩΣ, ΑΘΛΙΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΑΡ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ!

    ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ, ΣΑΧΛΑΜΑΡΑΔΕΣ!!

    ΑΝΤΙΘΕΤΑ, Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΑΣΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ!!!!

    ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ "ΠΑΡΤΙ" ΘΑ ΠΑΙΧΤΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΒΡΑΔΙ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ!!!

    ΕΚΕΙ ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΔΑΛΟ ΚΑΤΣΙΚΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ- ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή





  3. «Τέλος μνημονίου στην Πορτογαλία»: Συνέχιση της λιτότητας και της επιτήρησης ως το 2035! (σύμφωνα με το Reuters)

    «Τέλος μνημονίου στην Ελλάδα»: Συνέχιση της λιτότητας, της επιτήρησης και αφαίμαξης των πολιτών ως το 2055!!!

    Συγχαρητήρια, ζώα-ψηφοφόροι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς όσους σκοπεύουν να ψηφίσουν ΝΔ και Ελιά.

    Αγαπητέ συμπολίτη,

    σκέψου τι πας να κάνεις. Σκέψου ότι είναι ευρωεκλογές και πρέπει να στείλεις ένα μήνυμα σε όσους εδώ και 4 χρόνια βασανίζουν τη πλειοψηφία των Ελλήνων.

    Σκέψου ότι εσύ δεν φταις για τη λεηλασία και το χρέος των 300δισ. ευρώ, αλλά η Ε.Ε και το Λαϊκό κόμμα ( ΝΔ ) και το Σοσιαλιστικό κόμμα ( Ελιά ) δεν έκαναν ΤΙΠΟΤΑ για αποτρέψουν τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου της Ελλάδας όλα τα προηγούμενα χρόνια.

    Τι μήνυμα θα πάρει η Ε.Ε αν τους ξαναψηφίσεις ; Θα σκεφτούν ότι οι Έλληνες αντέχουν και άρα δεν θα κάνουν ούτε κούρεμα χρέους, ούτε διορθωτικές κινήσεις στο πειραματόζωο που λέγεται Ελλάδα και Έλληνας πολίτης ! Θα σκεφτούν ότι θα πρέπει να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο, γιατί ο Έλληνας αντέχει. Δεν θα προβληματιστούν, ούτε θα αλλάξουν πορεία.

    Αντιθέτως αν δουν τη ΝΔ κάτω από 15% και την Ελιά κάτω από 5%, τότε θα καταλάβουν ότι ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ άλλο, ότι οι Έλληνες θέλουν αλλαγή πολιτικής και στρέφονται μακριά από τα πολιτικά μαντριά.

    Αλλά και το μήνυμα προς την συγκυβέρνηση είναι να μην αλλάξει τίποτα, ούτε στους φόρους, ούτε στις περικοπές. Τι κοινό έχεις εσύ με τους πολιτικούς της ΣαμαροΝΔ και του Βενιζελοελιάς ; Αυτοί έχουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ καταθέσεις και ακίνητα, ενώ εσύ, οι δικοί σου, οι φίλοι σου υποφέρουν. Τι κοινό έχεις με ανθρώπους που δεν σε κατάλαβαν ποτέ, γιατί αν σε καταλάβαιναν, έχοντας τόσα λεφτά και περιουσίες, δεν θα έπαιρναν ούτε ένα ευρώ από το δημόσιο ταμείο, αλλά θα ζούσαν λιτά. Το έκαναν; Όχι, αλλά έριξαν όλο το φορολογικό βάρος σε σένα, στα παιδιά σου, στα εγγόνια σου.

    Τίποτα δεν θα γίνει,ούτε πρόωρες εκλογές, ακόμα κι αν καταποντιστούν. Μπλοφάρουν για μια ακόμα φορά, γιατί σε θεωρούν δεδομένο, πιόνι τους, πειθήνιο όργανό τους. Σκέψου ότι είναι ευρωεκλογές και έχεις 37 άλλα κόμματα να ψηφίσεις, εκτός από ΝΔ- Ελιά και Ποτάμι.

    Σκέψου την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σκέψου πως την ονειρευόμασταν και πως είναι τώρα. Υπάρχει μια τεράστια ανισοκατανομή πλούτου. Εμείς είμαστε με κατώτερο μισθό στα 400 ευρώ, ενώ οι πλούσιες χώρες του Βορρά έχουν κατώτατο μισθό 1500 ευρώ, με χαμηλότερες τιμές. Ποιος φταίει ; Αυτό θέλαμε ; Μια Ευρώπη δύο ταχυτήτων ; Μια Ευρώπη υπό γερμανική Κατοχή και εσύ πολίτης β' κατηγορίας, το παιδί σου άνεργο, ο φίλος σου ή ο γείτονάς σου νεόπτωχος...

    Ισόβιος Φόρος στη πρώτη σου κατοικία, τα παιδιά σου τεκμήριο για την εφορία, αυτά θα εγκρίνεις με τη ψήφο σου ; Αυτή η Ευρώπη και τα δύο κόμματά της, τελικά, ποιον υπηρετούσαν ; Μόνο το 1/10 των κατοίκων της Βόρειας Ευρώπης που έγιναν πλουσιότεροι, ενώ εμείς ο ευρωπαϊκός Νότος δούλοι και μετανάστες.

    Τι θα προσφέρουν να ξαναστείλεις ευρωβουλευτές της ΝΔ, της Ελιάς ή του Ποταμιού ; Τι έκαναν τόσα χρόνια ; Πότε φώναξαν ; Πότε διεκδίκησαν ; Πότε πέτυχαν ; Τι έκαναν όταν έβλεπαν το χρέος να ξεφεύγει ; Μήπως πρέπει να στείλεις δυναμικούς ευρωβουλευτές άλλων κομμάτων που θα φωνάξουν και δεν θα είναι μαριονέτες ;

    Σκέψου. Αν ψηφίσεις τα ίδια, η Ευρώπη θα μείνει η ίδια και τα παιδιά σου καταδικασμένα. Στείλε μήνυμα ηχηρό στην Ευρώπη με τη ψήφο σου ( ψηφίζοντας οτιδήποτε άλλο εκτός από τα κόμματα που οδήγησαν τους Έλληνες σε αυτή τη κατάσταση ). Είναι η τελευταία σου ευκαιρία να στείλεις μήνυμα ότι ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙΣ άλλο.

    Κι άσε τα ψευτοδιλήμματά τους και τις μπλόφες τους. Ήδη άρχισαν να τα γυρνάνε και να λένε ότι δεν θα θα πάνε σε πρόωρες εκλογές όποιο και να είναι το αποτέλεσμα και εδώ και στην Ιταλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση