GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Gazprom επεκτείνει τη χρήση του φυσικού αερίου στις μεταφορές

«Στόχος της Gazprom είναι όχι μόνο να διατηρήσει, αλλά να διευρύνει το μερίδιό της στην ευρωπαϊκή αγορά». Η φράση αυτή του ισχυρού ά...


«Στόχος της Gazprom είναι όχι μόνο να διατηρήσει, αλλά να διευρύνει το μερίδιό της στην ευρωπαϊκή αγορά». Η φράση αυτή του ισχυρού άνδρα του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού, Alexey Miller, στη γενική συνέλευση του European Business Council, που πραγματοποιείται στη χώρα μας, δείχνει το έντονο ενδιαφέρον της εταιρείας για περισσότερες επενδύσεις στη γηραιά ήπειρο, αλλά και στην Ελλάδα.
Βασικός άξονας του σχεδιασμού της Gazprom, είναι η επέκταση της χρήσης φυσικού αερίου ως καύσιμο κίνησης σε όλο το φάσμα των μεταφορών και, κυρίως, στο κομμάτι των οδικών – φορτηγά και αυτοκίνητα.
Στο πλαίσιο αυτό, ο κύριος Μiller αποκάλυψε ότι εξετάζει δύο βασικά πλάνα, που αφορούν στη δημιουργία πρατηρίων φυσικού αερίου:
- είτε ανά 150 χιλιόμετρα,
- είτε ανά 400 χιλιόμετρα,
- ανάλογα με τη χώρα και την ιδιομορφία κάθε περιοχής.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό, τα πρατήρια αυτά δεν θα κατασκευαστούν εξ αρχής – γεγονός, που θα σήμαινε και αυξημένο κόστος -, αλλά – σε συνεργασία με τις πετρελαϊκές εταιρείες – θα δημιουργηθούν οι εγκαταστάσεις εκείνες, που να υποστηρίζουν και τη διάθεση φυσικού αερίου.
Επιπλέον, η Gazprom έχει έρθει σε συμφωνία με μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Volkswagen, η Opel και η Fiat – με τις οποίες έχει ήδη στενή συνεργασία -, ώστε να αυξηθούν τα μοντέλα, που θα κινούνται με φυσικό αέριο.
Πέραν του σημαντικού οφέλους για το περιβάλλον από τη χρήση του φυσικού αερίου, υπάρχει και ο παράγοντας της εξοικονόμησης χρημάτων. Σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο της Προμηθέας Gas, Δημήτρη Κοπελούζο, το όφελος στο κόστος χρήσης μέχρι το 50%.
Εκτός από την επέκταση στον τομέα των μεταφορών, η Gazprom βλέπει και προς τους τομείς του εφοδιασμού πλοίων, σιδηροδρόμων, αλλά και σταθμών ηλεκτροπαραγωγής στα νησιά με φυσικό αέριο.
Πηγή: www.newsbeast.gr

1 σχόλιο

  1. Βράζει η ελληνική κοινωνία. Ο Ελληνικός λαός βρίσκεται μπροστά σε μια νέα προκλητική ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ για να διαλυθούν οι ΑΝΕΛ και η ΔΗΜΑΡ ( από άγνωστα κέντρα αλλά με γνωστά κίνητρα ), ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες και για εκλογή Προέδρου και συνέχιση της διακυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ με ενσωμάτωση αποστατών βουλευτών από τα άλλα κόμματα για να φτάσουν τον αριθμό 180έδρες, και να συνεχιστεί για 2 χρόνια το μαρτύριο του μνημονίου και του μεσοπροθέσμου.

    Εξωθεσμικά κέντρα, αφού επέβαλλαν δοτούς πρωθυπουργούς και "εκλεκτούς υπουργούς", τώρα ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ και ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ σχέδια διάλυσης κινημάτων, όπως των ΑΝΕΛ και της ΔΗΜΑΡ, και τη δημιουργία νέων κομμάτων που θα παίξουν το ρόλο υποστηρικτή ( Ποτάμι ) ή προσφέρουν θέσεις και υπουργεία και καρέκλες σε "ανεξάρτητους" βουλευτές για να επιστρέψουν στα μαντριά. Απέραντο μαγειρείο, φοβερά παρασκήνια,ίντριγκες, εξωθεσμικά κέντρα εξουσίας, πολιτικο-οικονομικής, αγωνίζονται με νύχια και με δόντια να κρατηθούν στην νομή της εξουσίας, και ποδηγετούν τον Ελληνικό λαό μέσω των τηλεοπτικών καναλιών. Βρώμα, μπόχα, δυσωδία, ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ, παραβίαση του δημοκρατικού πολιτεύματος και Συντάγματος, με στόχο τον Σύριζα και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης που όρθωσαν αντιμνημονιακό λόγο. Αιδώς Αργείοι !

    Οι δημοκρατικοί πολίτες που ψήφισαν Ελιά και Ποτάμι, πως νοιώθουν σήμερα με τις ΑΠΟΣΤΑΣΙΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση