GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H "Χιακή Συμπολιτεία" με επικεφαλής την Ερμιόνη Φρεζούλη... σε απευθείας μετάδοση από τη Χίο

Με άξονα το διάλογο με την κοινωνία, την...


Με άξονα το διάλογο με την κοινωνία, την...
ισότιμη συμμετοχή στη διαβούλευση για τα ζητήματα του νησιού, το ποιοτικό ψηφοδέλτιο και το ρεαλιστικό όραμα για το δύσκολο μέλλον, η Χιακή Συμπολιτεία άλλαξε το «προεκλογικό τοπίο» στη Χίο.
Watch live streaming video from 114news at livestream.com
Η Χιακή Συμπολιτεία, με επικεφαλής την Ερμιόνη Φρεζούλη, διεκδικεί πλέον επί ίσοις όροις την ανάληψη της δημαρχίας στο νησί, για να οργανώσει «έναν δήμο αλληλέγγυο, δήμο συμπαραστάτη».
«Στόχος μας δεν είναι να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα για την κοινωνία, αλλά ένα πρόγραμμα μαζί με την κοινωνία»: η μονότονη επανάληψη αυτής της φράσης από την επικεφαλής της Χιακής Συμπολιτείας, Ερμιόνη Φρεζούλη, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την ευθύνη της διεκδίκησης του δήμου της Χίου, κάπου τον Φλεβάρη, δεν ήταν απλώς μια ωραία διατύπωση. Επί 23 ημέρες, με πρώτη ύλη τα αναρτημένα στο διαδίκτυο προσχέδια του προγράμματος της παράταξης, τέθηκαν επί τάπητος, σε εφτά ανοιχτές συζητήσεις, όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν το νησί της Χίου – θέματα κοινά με τα περισσότερα νησιά αλλά και πολλές ηπειρωτικές περιοχές της χώρας. Η Χιακή Συμπολιτεία, ένα νέο αλλά όχι ευκαιριακό αυτοδιοικητικό σχήμα, άλλαξε τα δεδομένα της προεκλογικής περιόδου στο ακριτικό νησί του Αιγαίου. Και η κοινωνία της Χίου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, συμμετείχε στην ηλεκτρονική διαβούλευση, πλαισίωσε τΙς ανοιχτές συζητήσεις, παρά τις περί του αντιθέτου προβλέψεις που συνοψίζονταν στην φράση «και ποιος νοιάζεται για τοπρόγραμμα». Διεκδικώντας να ανατρέψει επί της ουσίας και στην πράξη τη λειτουργία του δήμου και τις κατεστημένες διαδικασίες λήψης αποφάσεων, επέλεξε ήδη από την προεκλογική εκστρατεία να αποδείξει ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Το σχέδιο για την επόμενη μέρα στο δήμο είναι απλό: ενεργοποίηση των Τοπικών Συμβουλίων και διεξαγωγή λαϊκών συνελεύσεων, όπου οι κάτοικοι θα θέτουν οι ίδιοι τις ανάγκες τους και θα βάζουν προτεραιότητες. Ο Δήμος με τις υπηρεσίες του θα τις επεξεργάζεται και θα επιστρέφει στη συνέλευση με απαντήσεις: τι γίνεται, τι δεν μπορεί να γίνει, και κυρίως γιατί. «Οι αυτοδιοικητικές εκλογές της 18ης Μαΐου», τονίζει μιλώντας στην «Εφ.Συν» η Ερμιόνη Φρεζούλη, «είναι κρίσιμες: δεν διακυβεύεται μόνο η επόμενη 5ετία. Οι αποφάσεις που θα κληθούν να πάρουν ή να εφαρμόσουν οι δήμοι – υπό το βάρος των ευρύτερων μνημονιακών επιλογών – είναι κρίσιμες για το μέλλον του νησιού. Το ερώτημα που τίθεται είναι: ή θα συνεχίσουμε με τις ίδιες αποτυχημένες συνταγές, με το παλιό σύστημα πελατειακών σχέσεων που δεν απαντά καν στις τωρινές ανάγκες της κοινωνίας, ή θα τα ανατρέψουμε όλα!».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση