GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ό,τι πιο εξωτικό έχει βγάλει ποτέ η Lamborghini [photos]

Το ένα και μοναδικό πρωτότυπο Egoista, το πιο εκκεντρικό μοντέλο που έφτιαξε ποτέ η Lamborghini, θα κοσμεί εφεξής με την παρουσ...



Το ένα και μοναδικό πρωτότυπο Egoista, το πιο εκκεντρικό μοντέλο που έφτιαξε ποτέ η Lamborghini, θα κοσμεί εφεξής με την παρουσία του τα αρχηγεία της εταιρείας.
Φτιάχτηκε από την εταιρεία ως δώρο στον εαυτό της για τα 50α της γενέθλια και παρουσιάστηκε πέρσι κατά τη διάρκεια του σχετικού πριβέ πάρτι της εταιρείας. Το show car Egoista αποτελεί μακράν το πιο εξωτικό όχημα που έφτιαξε ποτέ η Lamborghini, μια εταιρεία που έχει παράδοση στην κατασκευή οχημάτων εκκεντρικής εμφάνισης.

Ένας χρόνος πέρασε, λοιπόν, από το πάρτι εκείνο και η Lamborghini Egoista επιστρέφει «σπίτι» της, στη Sant Agata της Μπολόνιας, όπου θα τοποθετηθεί στο αρχηγείο της εταιρείας. Αρχικά θα κοσμήσει με την παρουσία της ένα showroom και στη συνέχει στο μουσείο της εταιρείας, όπου το ευρύ κοινό θα έχει τη δυνατότητα να την αντικρίσει από κοντά για πρώτη φορά.
Η Egoista αποτελεί τον καρπό της έμπνευσης του επικεφαλής του Volkswagen Group Design, του Walter De Silva. Αποτελεί ένα supercar το οποίο ανεβάζει το αεροναυπηγικό θέμα της Lamborghini σε άλλο επίπεδο, με την έμπνευση να προέρχεται από τα ελικόπτερα Απάτσι και τα μαχητικά αεροσκάφη.

Το αμάξωμα της Egoista είναι φτιαγμένο από ανθρακονήματα και αλουμίνιο. Η βαφή του έχει στρατιωτική καταγωγή, καθώς -όπως και τα αεροπλάνα Stealth- καταφέρνει να ξεφεύγει από τα ραντάρ. Για την κίνησή του οχήματος είναι επιφορτισμένος ο V10 κινητήρας των 5,2 λτ. της Gallardo Mk1, με την τροποποιημένη του εκδοχή στην Egoista να αποδίδει 600 ίππους.

Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το cockpit της Egoista, το οποίο διαθέτει ένα αφαιρούμενο κλωβό ασφαλείας φτιαγμένο από carbon και αλουμίνιο, αντιθαμβωτικά κρύσταλλα και πορτοκαλί διάκοσμο.
Σύμφωνα με τη Lamborghini, για να βγει ο οδηγός από το όχημα, πρέπει να βγάλει το τιμόνι, να ανοίξει ηλεκτρονικά το κουβούκλιο και να σκαρφαλώσει έξω από το cockpit. Όπως και ο πιλότος ενός μαχητικού αεροσκάφους, δηλαδή. Σίγουρα όχι πολύ πρακτικό, αλλά απλά φανταστείτε την αίσθηση να «φοράτε» την Egoista.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση