GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μονάδα της Merck & Co εξαγόρασε η Bayer έναντι 14,2 δισ. δολαρίων

Η Merck and Co συμφώνησε να πουλήσει την μονάδα καταναλωτικής φροντίδας της, που περιλαμβάνει το trademark και τα δικαιώματα γι...



Η Merck and Co συμφώνησε να πουλήσει την μονάδα καταναλωτικής φροντίδας της, που περιλαμβάνει το trademark και τα δικαιώματα για το Claritin (κατά της αλλεργίας) και το ρινικό αποσυμφορητικό Afrin, στην Bayer AG έναντι 14,2 δισ. δολαρίων.

Η Merck δήλωσε πως αναμένει να κλείσει η πώληση της μονάδας στο β΄ μισό του έτους, με τα εκτιμώμενα μετά από φόρους έσοδα να διαμορφώνονται στα 8-9 δισ. δολάρια.

Οι εταιρείες συμφώνησαν επίσης να συνεργαστούν στην ανάπτυξη θεραπειών για την καρδιαγγειακή νόσο. Ως αντάλλαγμα για τα δικαιώματα συνεργασίας, η Bayer θα λάβει 1 δισ. δολάρια με τη δυνατότητα επιπλέον πληρωμών για συγκεκριμένους στόχους πωλήσεων, αναφέρει η Merck.

Η Merck είναι μεταξύ αρκετών μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών που συμμετέχουν σε έναν παροξυσμό συμφωνιών τελευταία, καθώς οι εταιρείες επιδιώκουν είτε να φορτώσουν είτε να επαναπροσδιορίσουν το προϊοντικό τους χαρτοφυλάκιο.

Η Pfizer Inc κυνηγά την βρετανική ανταγωνιστική AstraZeneca PLC από το Νοέμβριο, αλλά η AstraZeneca έχει απορρίψει τις προτάσεις. Την προηγούμενη εβδομάδα η AstraZeneca δήλωσε πως η πιο πρόσφατη πρόταση της Pfizer σε μετοχές και μετρητά, «ουσιαστικά» υποτιμά την εταιρεία.

Επιπλέον, αρκετές άλλες περίπλοκες συμφωνίες και κοινοπραξίες πολλών δισ. δολαρίων αποκαλύφθηκαν τον προηγούμενο μήνα, και περιλαμβάνουν τις Novartis, GlaxoSmithKline PLC και Eli Lilly Co.

Γενικότερα στην αγορά της υγειονομικής περίθαλψης, η Zimmer Holdings Inc συμφώνησε να πληρώσει το ποσό των 13,35 δισ. δολαρίων για την εταιρεία ιατρικού εξοπλισμού Biomet Inc.

capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση