GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνάντηση του δικτύου MISSOC της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Στην Αθήνα 27 – 28 Μαΐου 2014 διεξήχθη η τακτική εξαμηνιαία συνάντηση του δικτύου MISSOC της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Πρόκειται γι...



Στην Αθήνα 27 – 28 Μαΐου 2014 διεξήχθη η τακτική εξαμηνιαία συνάντηση του δικτύου MISSOC της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Πρόκειται για το Σύστημα Αμοιβαίας Πληροφόρησης για την Κοινωνική Προστασία (Mutual Information System on Social Protection). Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας και τις εργασίες της άνοιξε με χαιρετισμό ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Το MISSOCπαρέχει λεπτομερή και συγκρίσιμα στοιχεία. Μεταξύ τωνεθνικών συστημάτων κοινωνικήςπροστασίας (σχετικός ιστότοπος missoc.org). Οι ανταποκριτές του ενημερώνουν σε τακτική βάση (δύο φορές το χρόνο – Ιανουάριο και Ιούλιο) τους Συγκριτικούς Πίνακες.

Το MISSOC εκδίδει Συγκριτικούς Πίνακες για την κοινωνική προστασία που καλύπτουν:

- 32 χώρες: τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ καθώς και την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία, την Ελβετία και την Κροατία

- σε 12 βασικούς τομείς κοινωνικής προστασίας (οι λεγόμενοι Συγκριτικοί Πίνακες):

χρηματοδότηση του συστήματος,
υγειονομική περίθαλψη,
παροχές σε χρήμα για την κάλυψη ασθένειας
παροχές μητρότητας,
παροχές αναπηρίας,
παροχές γήρατος,
παροχές επιζώντων,
παροχές σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος και επαγγελματικών ασθενειών,
οικογενειακές παροχές,
παροχές ανεργίας,
παροχές εγγυημένου ελάχιστου εισοδήματος και
παροχές μακροχρόνιας περίθαλψης

Επιπλέον, από το 2011 το MISSOC έχει αναλάβει επίσης την επικαιροποίηση (μία φορά το χρόνο) μιας σειράς Οδηγών για τα εθνικά συστήματα κοινωνικής ασφάλισης. Οι οδηγοί αυτοί προορίζονται για την ενημέρωση των πολιτών, οι οποίοι μετακινούνται εντός της Ευρώπης.

Το MISSOC εκδίδει επίσης διάφορες μελέτες, τις «Αναλύσεις MISSOC», ένα ετήσιο ενημερωτικό φυλλάδιο (InfoLetter), και άλλες εξειδικευμένες εκδόσεις.

Με το MISSOCδίνεται η δυνατότητα αμοιβαίας ενημέρωσης για την λειτουργία των Συστημάτων Κοινωνικής Προστασίας στην Ευρώπη. Επίσης, ελέγχεται η αποτελεσματικότητα των κρατικών υπηρεσιών που ασχολούνται με τα συγκεκριμένα ζητήματα. Τα παραπάνω αποτελούν σημαντικά εργαλεία πληροφόρησης που βοηθούν στην χάραξη των καλύτερων δυνατών πολιτικών κοινωνικής προστασίας και μέριμνας .

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση