GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

O Sabu βοήθησε το FBI να αποτρέψει 300 e-πιθέσεις

Ο πρώην αρχηγός της ομάδας hacking LulzSec, Hector Xavier Monsegur, γνωστός και ως “Sabu”, βοήθησε το FBI να αποτρέψει περισσότ...


Ο πρώην αρχηγός της ομάδας hacking LulzSec, Hector Xavier Monsegur, γνωστός και ως “Sabu”, βοήθησε το FBI να αποτρέψει περισσότερες από 300 επιθέσεις στον κυβερνοχώρο μετά τη σύλληψή του το 2011, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που έχουν αποκαλυφθεί.

Ο ρόλος του Monsegur στην καταπολέμηση των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο από τους χάκερ Anonymous και την ομάδα LulzSec, αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της ακρόασης της καταδίκης του την Τρίτη.

Κατά την ακρόαση, οι εισαγγελείς επεσήμαναν στον Monsegur την «μέγαλη» συνεισφορά του στην αντιμετώπιση των απειλών και ζήτησαν μείωση της ποινής τους.

Ο Monsegur εκτέθηκε ως πληροφοριοδότης για το FBI το 2012, όταν πράκτορες επιβολής του νόμου συνέλαβαν βασικά μέλη της ομάδας χάκερ LulzSec, συμπεριλαμβανομένων των Ryan Ackroyd, γνωστός και ως “Kayla”, Jake Davis, γνωστός και ως “Topiary”, Darren Martyn, που είναι γνωστ;ow ως “pwnsauce”, Donncha O’Cearrbhail, που ονομάζεται “palladium” και Jeremy Hammond, γνωστός και ως “Anachaos”.

Κατά τη διάρκεια της ακμής της, η ομάδα των LulzSec εκτέλεσε με επιτυχία επιθέσεις στον κυβερνοχώρο σε στόχους υψηλού προφίλ, όπως η Υπηρεσία Οργανωμένου Εγκλήματος (SOCA) στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Fox Television, η Nintendo και η Sony.

Τα έγγραφα που αποκάλυψαν τη συνεργασία του Monsegur με τους Ομοσπονδιακούς οδήγησαν σε απειλές για τον εαυτό του και την οικογένειά του από το εσωτερικό της κοινότητας των hacker.

Ο Monsegur αρχικά ομολόγησε την ενοχή του σε πολλές υποθέσεις κακής χρήσης υπολογιστών και απατών στις 15 Αυγούστου 2011. Η τελική καταδίκη του Monsegur καθυστέρησε τον Φεβρουάριο του 2013 για άγνωστο λόγο.

Ακόμη αναμένεται να λάβει την τελική ποινή του, ενώ έχει ήδη εκτίσει επτά μήνες για τη συμμετοχή του στις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Πηγή: SecNews

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση