GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μια ερώτηση για όλους: "Ποιoς;"

Γράφει ο asteraskostas. Με βασανίζει εδώ και λίγες μέρες το τι θα ψηφίσω. Ακούω και διαβάζω διάφορα επιχειρήματα και νομίζω π...



Γράφει ο asteraskostas.

Με βασανίζει εδώ και λίγες μέρες το τι θα ψηφίσω. Ακούω και διαβάζω διάφορα επιχειρήματα και νομίζω πως ζώ σε άλλη χώρα. Ή ακόμα καλυτέρα έχω την αίσθηση πως οι βουλευτές μας πιστεύουν για εμάς ότι έχουμε μνήμη χρυσόψαρου. Ότι δεν θυμόμαστε τίποτα. Είναι στα αλήθεια κωμικό και τραγικό σύναμμα. Ποιός ήταν ο Εφιάλτης που μας έφερε ως εδώ;

Πoιός ;

Ø Ποιός μας έβαλε στο Ευρώ χωρίς να μας ρωτήσει; Χωρίς να μας εξηγήσει τους κινδύνους ; Χωρίς να κάνει έστω και για τους τύπους ένα δημοψήφισμα;

Ø Ποιός απεμπόλησε το δικαίωμα της Χώρας να τυπώνει δικό της χρήμα και να ασκεί δική της νομισματική πολιτική;

Ø Ποιός άφησε να δημιουργηθεί και να γιγαντωθεί το πρόβλημα των μεταναστών ανθρώπων κατά βάση πεινασμένων και φτωχών, που σουλατσάρουν στην χώρα χωρίς χωρίς καμία προοπτική χωρίς κανένα έλεγχο με παραβατική πολλές φορές συμπεριφορά απόρροια της φτώχιας τους;

Ø Ποιός μας παρουσίαζε το απίθανο παραμύθι της ελεύθερης οικονομίας και της ανταγωνιστικότητας, της ελεύθερης διακίνησης των κεφαλαίων ως το επόμενο μεγάλο βήμα της χώρας και καταλήξαμε να εισάγουμε όλα τα πράγματα μας από χώρες που ο μισθός είναι 100-200€ και οι άνθρωποι δεν ζουν σαν άνθρωποι (Ινδία Κίνα κτλ), με αποτέλεσμα να κλείνουν όλες οι επιχειρήσεις μας.

Ø Ποιός έδινε δάνεια όλα αυτά τα χρόνια και υπερχρέωσε τους έλληνες και την περιουσία τους; Τώρα έρχονται σαν σωτήρες και προτείνουν ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Που ήταν όλοι αυτοί να πέρναγαν τότε ένα νόμο που να απαγόρευε να πάρεις δάνειο έτσι ώστε η δόση να μην είναι πάνω από το 30% του μισθού σου. Αφού μας κατέστρεψαν, τώρα θα μας πάρουν και τα μέτρα μας.

Ø Ποιός είναι αυτός που έχει δώσει δισεκατομμύρια ευρώ εγγυήσεις από τα χρήματα του ελληνικού λάου για να σωθούν οι τράπεζες και σήμερα οι τράπεζες να μην ανήκουν καν στο κράτος αλλά στους ιδιοκτήτες τους.

Ø Ποιός εξαγόραζε την ψήφο των πολιτών για μια θέση εκμεταλλευόμενος την ανάγκη του κόσμου και σήμερα του κάνει και κήρυγμα ηθικής; Λέγοντας του, μαζί τα φάγαμε.

Ø Πoιός έδινε πλάστες και μαϊμού συντάξεις για να εισπράξει ψήφους;

Ø Ποιός έκανε παράγοντες κάποιους ασήμαντους τύπους (συνήθως με δυσκολία είχαν βγάλει το Λύκειο) σε ορισμένες τοπικές οργανώσεις, που για να βρεις δουλειά έπρεπε να τους γλύψεις;

Ø Ποιός έκανε τις επιχειρήσεις ΔΕΚΟ ζημιογόνες; Πολλοί συνδικαλιστές των κομμάτων που κυβέρνησαν έφτασαν έως και υπουργοί.

Ø Ποιός πούλησε τον Ελληνικό ΟΤΕ στο Γερμανικό Κράτος;

Ø Ποιός πούλησε το Ελληνικό Λιμάνι στο Κινέζικο Κράτος;

Ø Ποιός θέλει να πουλήσει τα Eελληνικά Δίκτυα ύδρευσης στους Ξένους ;

Ø Ποιός Θέλει να πουλήσει την ΔΕΗ; Κάθε μονάδα της κάνει περίπου 1 Δις Ευρώ και θα πουληθεί λένε γύρω στα 2 Δις

Ø Ποιός τόσα χρόνια έκανε κομπίνες με τα Φάρμακα και το επίσημο κράτος δεν γνώριζε τίποτα.

Ø Ποιός έδινε επιδοτήσεις σε πολιτιστικούς συλλόγους για να φέρουν στα πανηγύρια τους φίρμες από την Αθήνα, με λεφτά δικά μας.

Ø Ποιός χορήγησε εκατό εκατομμύρια Ευρώ για να πληρώσει τα χρέη του το Μεγάρου Μουσικής;

Ø Ποιός αγόραζε υποβρύχια που γέρνουν;

Ø Ποιός έκανε δουλείες με την Siemens;

Ø Ποιός μίλαγε για την ισχυρή Ελλάδα σπρώχνοντας τον κόσμο να δανειστεί και να επενδύσει;

Ø Ποιός ανακάλυψε τα δομημένα ομολόγα και έπαιξε τα Χρήματα μας στα ζάρια;

Ø Ποιός άφησε το πρόβλημα με τους ημιυπαίθριους και την αυθαίρετη δόμηση; Και μετά μας είπε πως βρήκε και την λύση. Να το τακτοποίησης αδερφέ...

Ø Ποιός υπέγραψε τα μνημόνια χωρίς να γίνουν εκλογές και χωρίς να έχει πάρει λαϊκή εντολή ;

Ø Ποιός χωρίς καν ούτε Ψήφο υποθήκευσε το μέλλον της χώρας για 40και πλέον χρόνια.

Ø Ποιός έβαλε εγγυήσεις στα δάνεια την Δημόσια και ιδιωτική περιουσία (μέσω των φόρων) του Ελληνικού Λαού

Ø Ποιός απελευθέρωσε τις απολύσεις;

Ø Ποιός έκοψε το βασικό Μισθό;

Ø Ποιός μας κρατά εισφορές και μας λέει να πληρώνουμε γιατρούς και Φάρμακα; Ποιός... Ποιος...

9 σχόλια

  1. ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΜΑΥΡΙΣΕΙΣ ; ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΧΡΕΩΣΑΝ ΤΟΥΣ
    ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΠΑΙΤΕΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θυμάστε, φανταζόμαστε, με τι θέρμη είχε υπερασπιστεί ο Βενιζέλος, τον Τσοχατζόπουλο όταν η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, το 2005, είχε φτάσει πολύ κοντά στον Άκη Τσοχατζόπουλο, εντοπίζοντας τραπεζικούς λογαριασμούς της Drumilam offshore εταιρίας η οποία ήταν μπλεγμένη και στους ρωσικούς πυραύλους ΤΟr-Μ1, ο Βενιζέλος κατακεραύνωνε τους πάντες, υποστηρίζοντας τον πρώην υπουργό.

    Το μεγάλο πανηγύρι στήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2005 στην Ολομέλεια της Βουλής, όταν εισήχθη προς συζήτηση το πόρισμα της εξεταστικής.

    Ο Ευάγγελος Βενιζέλος διέρρηξε τα ιμάτια του για την αθωότητα του Τσοχατζόπουλου. «Η υπόθεση αυτή ξεκίνησε ως ένα τεράστιο πολιτικό και ενδεχομένως ποινικό σκάνδαλο και σήμερα (25/2/2005) η υπόθεση αυτή έχει εξατμιστεί !!!!!!!! ΕΛΕΓΕ ... Δεν υπάρχει τίποτα απολύτωςςςςς, έλεγε τότε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και εξηγούσε πως δεν επρόκειτο για αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών, αλλά για αριθμούς τηλεφώνων. ΕΛΕΓΕ «Εγώ πήρα τηλέφωνο και βγήκε ο Σπηλιωτόπουλος» τότε ως συνήγορος υπερασπίσεως του Άκη Τσοχατζόπουλου....Από το ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

    2% ΚΑΙ ΠΟΛΎ ΣΑΣ ΕΊΝΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ,ΚΛΕΦΤΕΣ, ΕΚΒΙΆΣΤΕΣ, ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ.....ΚΟΛΛΙΤΟΙ ΤΟΥ ΑΔΩΝΙ..

    Μακάρι, λοιπόν, οι φόβοι του ότι θα βρεθεί στην φυλακή –σε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση Σύριζα- όπως τον ακούμε να λέει στο βίντεο, να γίνουν πραγματικότητα, κάτι που δεν το πιστεύουμε.
    Και μόνο τα όσα έχουν αποκαλυφθεί μέχρι τώρα για την εμπλοκή του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, έπρεπε να τον έχουν καταστήσει υπόδικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άς είμεθα καχύποπτοι καί προσεκτικοί/επιφυλακτικοί,διότι οί μονταζιέρες(!!!!!) τού παρακράτους,πού έχει εγκατασταθή στό Μαξίμου από τό 2012,ειδικά αυτήν τήν προεκλογική -κι όχι μόνον – περίοδον
    ## εργάζεται(!) μέ φούλ τίς μηχανές,διά τήν μεγαλύτερη εκλογική νοθεία τών τελευταίων 60 χρόνων ##!!
    Άς συνειδητοποιήσουμε δέ,ότι έχουμε από τό 2012, βίαια κατάλυση τού Δημοκρατικού Πολιτεύματος,αφού από τότε έχει εγκαθιδρυθή ## τό καθεστώς/παρακράτος τού ΝεοΤσαουσέσκου SSαμαρά ## μέ ό,τι συνεπάγεται,διά τήν Δημοκρατία Μας!!!
    Ή 25η Μαίου άς είναι ή Ημέρα τής Μεγάλης Άνατροπής καί Λύτρωσης/Απελευθέρωσης τής χώρας Μας,από τούς ΑλητοΛηστοΣυμμορίτες τής ΠΑΣΟΚΟΝΕΟΠΟΛΑΝ!!!

    ή Ε Λ Λ Α Σ

    ή επί…..SS α μ α ρ ά ς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΕΛΕΙΏΝΟΥΝ ΤΑ ΨΈΜΑΤΑ......Η ΕΥΡΏΠΗ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΊ ΑΠΌ ΣΜΑΡΟΒΕΝΙΣΕΛΟΥΣ ...

    ΕΕ: Το βασίλειο της διαφθοράς και των λόμπι....

    Επίπεδα διαφθοράς που παραπέμπουν σε χώρες του τρίτου κόσμου και εναγκαλισμό της πολιτικής από επιχειρηματικά συμφέροντα, σε βαθμό που δεν έχει προηγούμενο στην ευρωπαϊκή ιστορία, φέρνουν στο φως πρόσφατες έρευνες κορυφαίων ιδρυμάτων λίγες εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές.

    Τα τελευταία στοιχεία περιγράφουν μια τρομακτική κατάσταση, όπου χιλιάδες εκπρόσωποι πολυεθνικών δαπανούν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για να επηρεάσουν τους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων ακόμη και στο ανώτατο θεσμικό επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Για πρώτη φορά μάλιστα οργανώσεις όπως η Διεθνής Διαφάνεια στρέφουν τα πυρά τους και προς το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, το οποίο κατηγορούν ευθέως ότι συμμετέχει στο μηχανισμό συγκάλυψης της διαφθοράς αρνούμενο να συνεργαστεί με ανεξάρτητους παρατηρητές.

    Όπως προέκυψε από τη σχετική συζήτηση των τελευταίων εβδομάδων, το ευρωκοινοβούλιο επιχειρεί το τελευταίο διάστημα να εξασφαλίσει ότι οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται από όργανα της ΕΕ και όχι από τρίτους παρατηρητές – στη λογική Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει και ο Γιάννης ελέγχει και το λογαριασμό.

    Ουσιαστικά οι Ευρωπαίοι κομισάριοι και το ευρωκοινοβούλιο επιθυμούν να ελέγχονται μόνο από όργανα όπως η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης, η οποία στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί ότι οργάνωσε την επιχείρηση συγκάλυψης τεράστιων σκανδάλων στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό.

    Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση του πρώην επιτρόπου Υγείας Τζον Ντάλι, ο οποίος φέρεται να μεσολάβησε σε υπόθεση δωροδοκίας ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ για λογαριασμό του λόμπι της καπνοβιομηχανίας.

    Την υπόθεση ανέλαβε τότε η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης, που κατηγορήθηκε ότι έκανε ότι περνούσε από ο χέρι της ώστε να μην υπάρξουν συνέπειες για τους υπεύθυνους αξιωματούχους της ΕΕ. -

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΕΛΕΙΏΝΟΥΝ ΤΑ ΨΈΜΑΤΑ......Η ΕΥΡΏΠΗ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΊ ΑΠΌ ΣΜΑΡΟΒΕΝΙΣΕΛΟΥΣ ...

    ΕΕ: Το βασίλειο της διαφθοράς και των λόμπι....

    Όπως επισημαίνει στην έκθεσή της η Διεθνής Διαφάνεια, στον πυρήνα της διαφθοράς των οργάνων της ΕΕ βρίσκεται πλέον η λεγόμενη διαδικασία του τριαλόγου (trialogue – λογοπαίγνιο με το διάλογο στον οποίο συμμετέχουν τρία μέρη).

    Πρόκειται για τις άτυπες επαφές που έχουν, κεκλεισμένων των θυρών, εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, της Κομισιόν και του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στις οποίες προετοιμάζουν τη συζήτηση για όλες τις αποφάσεις της ΕΕ με το πρόσχημα ότι πρέπει αν εξοικονομήσουν χρόνο από τις επίσημες συνόδους.

    Στην πραγματικότητα ο «τριάλογος» έχει μετατραπεί στην βασική κερκόπορτα μέσω της οποίας τα λόμπι των μεγαλύτερων επιχειρήσεων ασκούν πιέσεις στους Ευρωπαίους αξιωματούχους σε κρίσιμα θέματα όπως ο έλεγχος των εκπομπών καυσαερίων ή η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με χρήματα των φορολογούμενων.

    Πρόκειται ουσιαστικά για εκείνα τα θέματα, που αν συζητούνταν ανοιχτά, όπως προβλέπουν οι κανονισμοί της ένωσης, θα προκαλούνταν πανευρωπαϊκή κατακραυγή...

    Από την πλευρά της η οργάνωση Παρατηρητήριο της Ευρώπης των Πολυεθνικών (CEO) αποκάλυψε πρόσφατα ότι μόνο ο χρηματοπιστωτικός τομέας απασχολεί 1.700 λομπίστες οι οποίοι έχουν στη διάθεσή τους 120 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για να «εξαγοράσουν» τη συνείδηση της ΕΕ – δηλαδή τριάντα φορές περισσότερα χρήματα από τον προϋπολογισμό όλων των συνδικάτων, των ΜΚΟ και των ομάδων προστασίας καταναλωτών που ασχολούνται με τη λειτουργία της ΕΕ.

    Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σε κάθε υπάλληλο της ευρωπαϊκής ένωσης, που ασχολείται με ζητήματα τραπεζών, αντιστοιχούν τέσσερις εκπρόσωποι λόμπι οι οποίοι επιχειρούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις του, πάντα σε βάρος των Ευρωπαίων φορολογούμενων.

    Χωρίς αυτή τη συνεχή πίεση είναι αμφίβολο εάν οι τράπεζες θα είχαν καταφέρει να μετατρέψουν τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2007-2008 σε δημοσιονομική αναγκάζοντας όλες τις κυβερνήσεις της ΕΕ να «διασώσουν» τα τραπεζικά ιδρύματα στέλνοντας εκατομμύρια Ευρωπαίους πολίτες στη φτώχεια, την εξαθλίωση και πολλές φορές στο θάνατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΕΛΕΙΏΝΟΥΝ ΤΑ ΨΈΜΑΤΑ......Η ΕΥΡΏΠΗ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΊ ΑΠΌ ΣΜΑΡΟΒΕΝΙΣΕΛΟΥΣ ...

    ΕΕ: Το βασίλειο της διαφθοράς και των λόμπι....

    Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως, όπως προκύπτει από τις έρευνες του CEO, δεν είναι οι έξωθεν πιέσεις που δέχονται οι υπάλληλοι και τα ανώτερα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά η σταδιακή διάβρωση αυτών των μηχανισμών από το εσωτερικό.

    Σχεδόν οχτώ στους δέκα εμπειρογνώμονες, που προσλαμβάνονται από θεσμικά όργανα της ΕΕ για να προσφέρουν τις τεχνοκρατικές τους γνώσεις συνδέονται άμεσα με τον χρηματοπιστωτικό τομέα.

    Τις περισσότερες φορές δηλαδή είναι στελέχη τραπεζών τα οποία στην καλύτερη περίπτωση παίρνουν μια σύντομη άδεια άνευ αποδοχών και ύστερα επιστρέφουν στις θέσεις τους.

    Στο παρελθόν μέλη του CEO είχαν αναφερθεί ακόμη και σε στελέχη ελληνικών τραπεζών όπως η Εθνική και η Eurobank τα οποία βρέθηκαν σε θέσεις συμβούλων όχι μόνο στο πρωθυπουργικό γραφείο αλλά και στο περίφημο Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο IIF, το υπερ-λόμπι των τραπεζών το οποίο παρεμβαίνει άμεσα στους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων της ΕΕ.

    Στο παρελθόν οι κάμερες είχαν συλλάβει αρκετές φορές τον επικεφαλής του IIF Τσαρλς Νταλάρα να εισέρχεται στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη σύνοδος υπουργών – και μάλιστα για θέματα που αφορούσαν την Ελλάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπούτζουκας Τηλέμαχος11 Μαΐ 2014, 5:15:00 π.μ.

    ΤΕΛΕΙΏΝΟΥΝ ΤΑ ΨΈΜΑΤΑ......Η ΕΥΡΏΠΗ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΊ ΑΠΌ ΣΜΑΡΟΒΕΝΙΣΕΛΟΥΣ ...

    ΕΕ: Το βασίλειο της διαφθοράς και των λόμπι..

    Το πρόβλημα του ελέγχου της ΕΕ από τα λόμπι των μεγαλύτερων πολυεθνικών φαίνεται να έχει ξεπεράσει τα τελευταία χρόνια ακόμη και τις ΗΠΑ, όπου τουλάχιστον ο ρόλος των ομάδων άσκησης πίεσης είναι θεσμοθετημένος και καταγράφεται από αρμόδιες υπηρεσίες.

    Το αποτέλεσμα είναι ότι σήμερα ζουν και εργάζονται στις Βρυξέλλες τουλάχιστον 15.000 «λομπίστες», οι οποίοι συναντώνται εν κρυπτό με Ευρωπαίους αξιωματούχους και καθορίζουν ακόμη και τις μικρότερες λεπτομέρειες της ευρωπαϊκής πολιτικής, χωρίς ποτέ κανένας να γνωρίζει τις συζητιέται πίσω από τις κλειστές πόρτες.

    Οι φήμες για χρηματισμό ευρωβουλευτών και άλλων αξιωματούχων είναι το καθημερινό θέμα συζήτησης στους διαδρόμους των Βρυξελλών χωρίς κανένας όμως να γνωρίζει ή να θέλει να μάθει το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από μερικά χρόνια η βρετανική εφημερίδα Sunday Times χρειάστηκε μόλις μερικές ημέρες για να ξεσκεπάσει μια τέτοια περίπτωση στέλνοντας δημοσιογράφους της να προσποιηθούν ότι προέρχονται από κάποιο λόμπι και θέλουν να εξαγοράσουν κάποιο ευρωβουλευτή.

    Μέσα σε λίγες ημέρες είχαν εντοπίσει το πρώτο τους θύμα στο πρόσωπο του Αυστριακού Ερνστ Στράσε, ο οποίος δέχθηκε μπροστά σε κρυφή κάμερα να λάβει 100.000 ευρώ σαν αμοιβή για να προωθήσει συγκεκριμένες τροπολογίες.

    Ο Στράσε καταδικάστηκε τον Ιανουάριο του 2013 σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης αφήνοντας όλους να αναρωτιούνται πόσοι δεκάδες οι εκατοντάδες άλλοι ευρωβουλευτές είναι ελεύθεροι απλώς επειδή δεν έτυχε να χτυπήσουν τη δική τους πόρτα οι δημοσιογράφοι των Sunday Times.

    H κατάσταση αυτή, αν και με μεγάλη καθυστέρηση, αντικατοπτρίζεται πλέον και στην εικόνα που σχηματίζουν οι ευρωπαίοι πολίτες για την ΕΕ.

    Λίγους μήνες πριν από τις εκλογές η εμπιστοσύνη των πολιτών στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα έπεσε κάτω από το 30%, από το 57% που βρισκόταν την Άνοιξη του 2007, πριν ξεσπάσει δηλαδή η χρηματοπιστωτική κρίση.

    Άρης Χατζηστεφάνου ..


    ΟΙ ΗΠΑ ΕΊΝΑΙ Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΏ ΜΑΖΊ ΜΑΣ.. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ..

    ΝΑΙ ΦΩΡΟΥΣ ΒΑΖΟΥΝ.. ΑΛΛΑ ΣΟΥ ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ .. Π.Χ ...ΕΔΩ ΔΕΗ..ΝΕΡΟ...ΤΗΛΕΦΩΝΟ..ΔΕΝ ΤΑ ΑΝΑΓΝΩΡΊΖΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!!!

    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΊΛΟΥΜΕ ΜΉΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΏΠΗ ΤΟΝ ΛΑΩΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το πρόβλημα του ελέγχου της ΕΕ από τα λόμπι των μεγαλύτερων πολυεθνικών φαίνεται να έχει ξεπεράσει τα τελευταία χρόνια ακόμη και τις ΗΠΑ, όπου τουλάχιστον ο ρόλος των ομάδων άσκησης πίεσης είναι θεσμοθετημένος και καταγράφεται από αρμόδιες υπηρεσίες.

    Το αποτέλεσμα είναι ότι σήμερα ζουν και εργάζονται στις Βρυξέλλες τουλάχιστον 15.000 «λομπίστες», οι οποίοι συναντώνται εν κρυπτό με Ευρωπαίους αξιωματούχους και καθορίζουν ακόμη και τις μικρότερες λεπτομέρειες της ευρωπαϊκής πολιτικής, χωρίς ποτέ κανένας να γνωρίζει τις συζητιέται πίσω από τις κλειστές πόρτες.

    Οι φήμες για χρηματισμό ευρωβουλευτών και άλλων αξιωματούχων είναι το καθημερινό θέμα συζήτησης στους διαδρόμους των Βρυξελλών χωρίς κανένας όμως να γνωρίζει ή να θέλει να μάθει το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από μερικά χρόνια η βρετανική εφημερίδα Sunday Times χρειάστηκε μόλις μερικές ημέρες για να ξεσκεπάσει μια τέτοια περίπτωση στέλνοντας δημοσιογράφους της να προσποιηθούν ότι προέρχονται από κάποιο λόμπι και θέλουν να εξαγοράσουν κάποιο ευρωβουλευτή. Μέσα σε λίγες ημέρες είχαν εντοπίσει το πρώτο τους θύμα στο πρόσωπο του Αυστριακού Ερνστ Στράσε, ο οποίος δέχθηκε μπροστά σε κρυφή κάμερα να λάβει 100.000 ευρώ σαν αμοιβή για να προωθήσει συγκεκριμένες τροπολογίες. Ο Στράσε καταδικάστηκε τον Ιανουάριο του 2013 σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης αφήνοντας όλους να αναρωτιούνται πόσοι δεκάδες οι εκατοντάδες άλλοι ευρωβουλευτές είναι ελεύθεροι απλώς επειδή δεν έτυχε να χτυπήσουν τη δική τους πόρτα οι δημοσιογράφοι των Sunday Times. H κατάσταση αυτή, αν και με μεγάλη καθυστέρηση, αντικατοπτρίζεται πλέον και στην εικόνα που σχηματίζουν οι ευρωπαίοι πολίτες για την ΕΕ.

    Λίγους μήνες πριν από τις εκλογές η εμπιστοσύνη των πολιτών στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα έπεσε κάτω από το 30%, από το 57% που βρισκόταν την Άνοιξη του 2007, πριν ξεσπάσει δηλαδή η χρηματοπιστωτική κρίση.

    Άρης Χατζηστεφάνου -

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΙ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ..μαζί μας ΟΧΙ στην Ευρώπη τον πουλημένων ..ναι βάζουν φόρους και κάνουν πολλούς έλεγχους ,άλλα λαμβάνουν υπόψιν την ΔΕΝ,,ΤΟ ΝΕΡΟ ,,ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ,, ΤΟ ΕΝΟΊΚΙΟ, ΤΑ ΕΞΩΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙΣ Κ.Τ.Λ....ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΦΩΡΟΥΣ..ΕΔΏ ΤΟ ΣΎΣΤΗΜΑ ΑΥΤΆ ΔΕΝ ΤΑ ΑΝΑΓΝΩΡΊΖΕΙ!!!ΓΙΑΤΊ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση