GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σoύρλας: Για θωράκιση από το λαθρεμπόριο προμήθεια συστημάτων ανίχνευσης

Σχετικά με την παραλαβή συστημάτων ανίχνευσης παρανόμων φορτίων από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ο Γενικός Γραμματέας Διαφά...



Σχετικά με την παραλαβή συστημάτων ανίχνευσης παρανόμων φορτίων από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γ. Σούρλας, συνεχάρη τον Υπουργό, κο Μ. Βαρβιτσιώτη και επεσήμανε:

«Με την προμήθεια συστημάτων ανίχνευσης παρανόμων φορτίων, το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας θα συμβάλει σημαντικά στην πάταξη του πάσης φύσεως λαθρεμπορίου με τις γνωστές επιπτώσεις στην Εθνική Οικονομία, στη Δημόσια Υγεία (διακίνηση ναρκωτικών) και στην ασφάλεια της χώρας (διακίνηση όπλων).

Πρέπει να επισημανθεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι οι διαδικασίες για την προμήθεια των μηχανημάτων αυτών ολοκληρώθηκαν μέσα σε ένα χρόνο και μάλιστα με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Είναι προφανές ότι αν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, για την προμήθεια και εγκατάσταση στα τελωνεία συστημάτων με Ακτίνες Χ, ακολουθούσαν τις διαδικασίες του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας δεν θα είχαμε αυτήν την εκκρεμότητα επί δέκα και πλέον χρόνια. Χρονική περίοδος κατά την οποία διενεργήθηκαν 5 διαγωνισμοί (2004, 2007, 2009, 2010, 2011) οι οποίοι δεν ολοκληρώθηκαν, όχι για οικονομικούς λόγους, αλλά λόγω προβλημάτων, εξ αιτίας των προδιαγραφών.

Έστω και με καθυστέρηση τόσων ετών, η προμήθεια και εγκατάσταση αυτών των συστημάτων στα τελωνεία με Ακτίνες Χ βρίσκεται στο τελικό στάδιο υλοποίησης και μπορούμε να πούμε ότι θα πετύχουμε τη θωράκιση της χώρας από το λαθρεμπόριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση