GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η αμερικανική Pfizer δεν εξαγοράζει τη βρετανική AstraZeneca

Τη βελτιωμένη προσφορά ύψους 63 δισ. στερλινών (106 δισ. δολαρίων) για την εξαγορά της, απέρριψε με γρήγορους ρυθμούς η βρετανι...



Τη βελτιωμένη προσφορά ύψους 63 δισ. στερλινών (106 δισ. δολαρίων) για την εξαγορά της, απέρριψε με γρήγορους ρυθμούς η βρετανική φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca, μια προσφορά που υπέβαλε η αμερικανική εταιρεία Pfizer, με την οποία θα δημιουργείτο η μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρεία στον κόσμο. Μάλιστα, το Διοικητικό Συμβούλιο της AstraZeneca ανακοίνωσε ότι «δεν δίστασε» να απορρίψει τις προτάσεις, οι οποίες, όπως θεωρεί, «υποεκτιμούν σημαντικά την αξία» της εταιρείας και δεν αποτελούν επαρκή βάση για μία συμφωνία με την Pfizer.

Από την άλλη, ο αμερικανικός όμιλος θα προτιμούσε τη συναίνεση της AstraZeneca για την εξαγορά της, καθώς οι εχθρικές εξαγορές συνήθως απαιτούν περισσότερο χρόνο και υψηλότερο τελικό τίμημα και ενέχουν περισσότερους κινδύνους, επειδή η επιχείρηση που κάνει την προσφορά δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας που είναι στόχος εξαγοράς, για να την αξιολογήσει.

Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές είναι πεπεισμένοι ότι η Pfizer θα αυξήσει και πάλι την προσφορά της, μεταξύ άλλων επειδή θέλει να υπάρχει η συμφωνία πριν από ενδεχόμενη αλλαγή των αμερικανικών φορολογικών κανόνων, η οποία θα μπορούσε να την εμποδίσει να μεταφέρει τη φορολογική της βάση στη Βρετανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση