GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανακοίνωση της Μεσόγειος SOS για το καθαρισμό των παραλιών

"Εθελοντές μικρής και μεγάλης ηλικίας, με ευαισθησία και γνήσιο ενδιαφέρον για το παράκτιο περιβάλλον, δημότες του Π. Φαλή...



"Εθελοντές μικρής και μεγάλης ηλικίας, με ευαισθησία και γνήσιο ενδιαφέρον για το παράκτιο περιβάλλον, δημότες του Π. Φαλήρου αλλά και άλλων περιοχών του λεκανοπεδίου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και έδωσαν και φέτος το «παρών» στον κεντρικό καθαρισμό που υλοποίησε η οργάνωση, στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2014, το πρωί της Κυριακής 11 Μαΐου, στην παραλία Π. Φαλήρου (στάση τραμ- ΜΠΑΤΗΣ)" αναφέρει στην ανακοίνωση της η Μεσόγειος SOS.

Και συνεχίζει: "Ο καλός καιρός στάθηκε σύμμαχος των δεκάδων εθελοντών, που επί δύο περίπου ώρες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, συγκεντρώνοντας και καταγράφοντας απορρίμματα κάθε είδους σε μια από τις πλέον πολυσύχναστες ακτές της Αττικής. Η παρουσία των εθελοντών στον κεντρικό καθαρισμό και το έμπρακτο ενδιαφέρον τους για τη προστασία του παράκτιου μετώπου αποτέλεσε και μια έμμεση απάντηση/διαμαρτυρία στο δρομολογούμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, που επιχειρεί να αποξενώσει τους πολίτες από τη βιωμένη σχέση τους με το παράκτιο και θαλάσσιο περιβάλλον. Η ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών και η άσκηση του δικαιώματος αλλά και της υποχρέωσης διαφύλαξης των ακτών μας από τα απορρίμματα, ενισχύει την εμπέδωση του συνταγματικά κατοχυρωμένου κοινόχρηστου χαρακτήρα τους και αποτελεί εμφατική διατράνωση της αντίθεσης με οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία επιχειρεί να υφαρπάξει τον κοινό μας πλούτο.

Η προσπάθεια των εθελοντών απέδωσε καρπούς και ανακούφισε την παραλία του Π. Φαλήρου από σημαντικό μέρος του ρυπαντικού της φορτίου. Ως συνήθως η συντριπτική πλειονότητα των συλλεχθέντων απορριμμάτων (καλαμάκια, αποτσίγαρα, κουτάκια αναψυκτικού, πλαστικά μπουκάλια κ.λ.) προέρχονταν από ανθρωπογενείς πηγές και ειδικότερα από δραστηριότητες αναψυχής, γεγονός που καταδεικνύει την ανάγκη εντατικοποίησης πρωτοβουλιών ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών. Υπενθυμίζεται ότι θεματική «αιχμή» της φετινής εκστρατείας ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ αποτελεί ο περιορισμός της χρήσης πλαστικής σακούλας μιας χρήσης, σε συμφωνία και με την πρόσφατη απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου που επιτάσσει τη δραστική μείωσή της.

Η εκστρατεία ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2014 συνεχίζει με αμείωτη ένταση την υλοποίησή της μέχρι τις 30 Ιουνίου. Ήδη πάνω από 12.200 εθελοντές και 150 φορείς από όλη την Ελλάδα έχουν δηλώσει συμμετοχή, με τα σχολεία παραδοσιακά να κατέχουν τα «σκήπτρα» σε αριθμό συμμετοχών. Όσοι επιθυμούν να πάρουν μέρος στη μεγάλη αυτή πρωτοβουλία ενεργούς συμμετοχής για την προστασία του φυσικού μας κεφαλαίου μπορούν να ενημερωθούν και να δηλώσουν συμμετοχή στο medsoscleanup.gr"

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση