GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

To 4o Spetses Classic Yacht Race ανοίγει ξανά πανιά

Μετά από τρεις επιτυχημένες διοργανώσεις το 2011, το 2012 και το 2013, ανοίγει η αυλαία για τo 4o Spetses Classic Yacht Race που θα ...


Μετά από τρεις επιτυχημένες διοργανώσεις το 2011, το 2012 και το 2013, ανοίγει η αυλαία για τo 4o Spetses Classic Yacht Race που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 19 και 22 Ιουνίου 2014 με Διοργανωτή Αγώνα το Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος και Διοργανωτή Φιλοξενίας το διεθνώς βραβευμένο «Poseidonion Grand Hotel» που γιορτάζει φέτος τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του.
Ο περσινός αγώνας εκτός από τις πολυάριθμες συμμετοχές, είχε την τιμή να φιλοξενήσει και τους Χρυσούς Ολυμπιονίκες στην Ιστιοπλοΐα (Ρώμη 1960), με ένα ελληνικό σκάφος που έχει κατασκευαστεί στα παραδοσιακά καρνάγια της Κοιλάδας. Κατά τη διάρκεια των ιστιοδρομιών, οι θεατές απολάμβαναν τη ζωντανή αναμετάδοση από το Μάνο Ρούδα, ενώ παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να «γνωρίσουν» τα σκάφη μέσα από τις σελίδες του συλλεκτικού βιβλίου που παρείχε η Οργανωτική Επιτροπή με την ιστορία και πληροφορίες για το κάθε συμμετέχον σκάφος.
Τα σκάφη που θα συμμετέχουν στον SCYR 2014, είναι και φέτος χωρισμένα σε τέσσερις κατηγορίες: Κλασικά σκάφη- με τρεις υποκατηγορίες ανάλογα με το έτος ναυπήγησης: Vintage (μέχρι το 1947), Classic (1948- 1975), Spirit of Tradition (1976 και μετά), Παραδοσιακά Καΐκια, Λατίνια και για πρώτη φορά σκάφη κατηγορίας Dragon.
Ο Νώντας Λαμπαδάριος, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του SCYR, και Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος δηλώνει: «Για τέταρτη συνεχή χρονιά ο Ν.Ο.Ε. διοργανώνει στις Σπέτσες τον αγώνα SCYR με την πεποίθηση ότι η φετινή διοργάνωση θα έχει ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία, την οποία εγγυάται η πολύχρονη πείρα και το ανθρώπινο δυναμικό του Ν.Ο.Ε. Το SCYR έχει πλέον γίνει διεθνής θεσμός και έχει καθιερωθεί ως έναν από τους δημοφιλέστερους αγώνες κλασσικών σκαφών της Μεσογείου».
Ο Αντώνης Βορδώνης, Διευθύνων Σύμβουλος «Poseidonion Grand Hotel» και Κυβερνήτης του «Tincano» (έτος ναυπήγησης 1936), σημειώνει ότι «Το 2014 είναι μία ιδιαίτερη χρονιά για το “Poseidonion Grand Hotel”, καθώς γιορτάζουμε τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του. Η αναβίωση του ιστορικού ξενοδοχείου είχε ως στόχο την ανάπτυξη του νησιού των Σπετσών, ακολουθώντας το όραμα του Εθνικού Ευεργέτη Σωτήριου Ανάργυρου. Ως διοργανωτές φιλοξενίας του Spetses Classic Yacht Race 2014, συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε και να εξελίσσουμε το όραμα αυτό».
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση