GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΚΤΑΚΤΟ: Δύο Ουκρανοί στρατιωτικοί νεκροί στο Σλαβιάνσκ [video + photo]

Δύο Ουκρανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν όταν δύο ελικόπτερα MI-24 κατερρίφθησαν με φορητούς εκτοξευτήρες ρουκετών, ενώ πολλοί είνα...



Δύο Ουκρανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν όταν δύο ελικόπτερα MI-24 κατερρίφθησαν με φορητούς εκτοξευτήρες ρουκετών, ενώ πολλοί είναι οι τραυματίες...
Όπως γνωστοποίησε μέσω της σελίδας του στο Facebook ο υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ, «οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν ενάντια στις ουκρανικές ειδικές δυνάμεις βαρύ πυροβολικό, συμπεριλαμβανομένων εκτοξευτήρων βομβίδων και φορητών αντιαεροπορικών πυραύλων».
Ο κ. Αβάκοφ κατηγόρησε τους αποσχιστές ότι έχουν επιστρατεύσει επαγγελματίες μισθοφόρους, οι οποίοι χρησιμοποιούν αμάχους «σαν ανθρώπινες ασπίδες.
Χαρακτηρίζοντας την επίθεση «ενεργό φάση της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης», ο Ουκρανός υπουργός δήλωσε πως οι στόχοι της είναι απλοί «οι αυτονομιστές να απελευθερώσουν τους ομήρους, να καταθέσουν τα όπλα τους, να απελευθερώσουν διοικητικά κτήρια και να αποκαταστήσουν την ομαλή λειτουργία της διοίκησης της πόλης».

Σύμφωνα με τον κ. Αβάκοφ, το Σλαβιάνσκ έχει περικυκλωθεί και εννέα φυλάκια ελέγχου «τρομοκρατών» πέρασαν υπό τον έλεγχο του στρατού.
Από την πλευρά τους οι φιλορώσοι αυτονομιστές είπαν πως κρατούν αιχμάλωτο ένα πιλότο.
Η υπηρεσία ασφαλείας SBU αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως το γεγονός ότι κατερρίφθησαν ελικόπτεραν «καταδεικνύει την παρουσία ξένων στρατιωτικών ειδικών δυνάμεων και όχι μόνο πολιτών, όπως ισχυρίζεται η ρωσική κυβέρνηση».
Το Κίεβο κατηγορεί τη Μόσχα ότι χρηματοδοτεί και εξοπλίζει τους αυτονομιστές, οι οποίοι έχουν καταλάβει κτήρια σε όλη την ανατολική ουκρανική περιοχή του Ντονμπάς και ζητούν να διεξαχθεί στις 11 Μαΐου δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία τουλάχιστον δύο ανατολικών περιφερειών.
Ερασιτεχνικό βίντεο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο Youtube δείχνει την έναρξη της επιχείρησης του ουκρανικού στρατού:
Πηγή: Reuters


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση