GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι απαντά η Μ. Ιατρίδη στον Π. Καμμένο: «Δεν είμαι ο θηλυκός 007, ούτε πράκτορας, ούτε πήρα χρήματα από κανένα»!

Τους λόγους για τους οποίους απεχώρησε από τους ΑΝ.ΕΛ. και μάλιστα αυτήν την συγκεκριμένη στιγμή εξηγεί, αλλά και δίνει απαντήσεις σε όσα...

Τους λόγους για τους οποίους απεχώρησε από τους ΑΝ.ΕΛ. και μάλιστα αυτήν την συγκεκριμένη στιγμή εξηγεί, αλλά και δίνει απαντήσεις σε όσα κυκλοφορούν εις βάρος της, σε μια «εκ βαθέων» και άκρως αποκαλυπτική συνέντευξή της προς την «δημοκρατική», η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής Δωδ/νήσου κ. Μίκα Ιατρίδη.

Κατ’ αρχήν σπεύδει να ξεκαθαρίσει (ανατρέχοντας και στο παρελθόν) ότι απέναντι στον κ. Πάνο Καμμένο, «ήταν απόλυτα ξεκάθαρη, έντιμη και σαφής», ενώ σε άλλες «βαρύτατες κατηγορίες», απαντά με αγανάκτηση: «Δεν είμαι ο θηλυκός 007, δεν πήρα χρήματα από τον Σαμαρά, τη Μέρκελ, τον Σόιμπλε, τον Ομπάμα, τον Πούτιν ή οποιονδήποτε άλλον, ούτε υπάρχει «σχέδιο» για την επιστροφή μου στη Ν.Δ. του κ. Σαμαρά».

Αναλυτικά η συνέντευξη της κ. Μίκας Ιατρίδη προς την «δημοκρατική», που σίγουρα, θα συζητηθεί πολύ:
• Γιατί ανεξαρτητοποιηθήκατε από τους Ανεξάρτητες Έλληνες αυτήν τη χρονική στιγμή και όχι για παράδειγμα πριν από τις ευρωεκλογές;
Αποχώρησα από τους Ανεξάρτητους Έλληνες γιατί το κόμμα αρνήθηκε να εξελιχτεί. Ξεκίνησε φρέσκο και δυναμικό αλλά παρέμεινε προσκολλημένο σε μία ρητορική και σκέψη του 2012, αδυνατώντας να ακολουθήσει, πόσο μάλλον να προηγηθεί των εξελίξεων.
Αποχώρησα γιατί δεν είχαμε ένα σαφές ιδεολογικό στίγμα, και κάπου απαρνηθήκαμε και τις ρίζες της πλειοψηφίας αυτών που στήριξαν το κίνημα τον πρώτο καιρό της λειτουργίας του.
Αποχώρησα γιατί στις ιστορικές στιγμές κρίσης που περνά η χώρα, ο χρόνος κυλά με διαφορετική βαρύτητα απ’ ό,τι σε φυσιολογικές συνθήκες και οι πολίτες δεν έχουν τα περιθώρια να περιμένουν τους Ανεξάρτητους Έλληνες ή οποιοδήποτε κόμμα να βρει το δρόμο του. Χρειάζονται άμεσα εναλλακτικές λύσεις για μια σειρά από οικονομικά και κοινωνικά θέματα.
Έφυγα τώρα, μετά τις ευρωεκλογές, αφού έδωσα τη μάχη για το κίνημα και πάλεψα για το καλύτερο δυνατό. Και όμως, βγαίνουν και λένε ότι δεν βοήθησα στην προεκλογική εκστρατεία, όταν ήμουν παντού όπου με κάλεσαν και όταν, προσωπικά, δούλευα για την προώθηση του ευρωψηφοδελτίου μας όταν άλλοι καθόντουσαν αμέριμνοι.
Και όλα αυτά, γνωρίζοντας εκ των προτέρων το αποτέλεσμα. Να είστε σίγουροι, ότι όλοι το ήξεραν, γιατί τα προβλήματα στους Ανεξάρτητους Έλληνες ήταν πολλά, κάτι που είχε φανεί, ήδη, από τις πρώτες ημέρες μετά τις εκλογές του Μαΐου του 2012. Όμως, έχω μάθει να δίνω τις μάχες μου. Το ίδιο έκανα και τώρα. Από εκεί και πέρα, έντιμα και ξεκάθαρα, πήρα την απόφασή μου, ενημέρωσα η ίδια τον κ. Καμμένο και μετά ανακοίνωσα δημόσια τις αποφάσεις μου.

• Τα συζητήσατε με τον κ. Καμμένο; Τι σας είπε;
Τον πήρα τηλέφωνο και τον ενημέρωσα για την απόφασή μου. Για τα ζητήματα αυτά, τον είχα ενημερώσει και σε ανύποπτο χρόνο. Του είχα μεταφέρει ακριβώς όσα μου είχαν πει και οι συμπολίτες μου στα Δωδεκάνησα χωρίς ποτέ να βρω ανταπόκριση.
Το πώς εξέλαβε ο ίδιος τα όσα είπαμε τηλεφωνικά είναι δικό του θέμα. Ο κ. Καμμένος είναι ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος. Είμαι σίγουρη ότι κατάλαβε ακριβώς τί του είπα και τους λόγους για τους οποίους έφυγα. Το επικοινωνιακό παιχνίδι είναι τμήμα της πολιτικής. Δε με ξαφνιάζει, ούτε με απειλεί. Εγώ ήμουν απόλυτα ξεκάθαρη, έντιμη και σαφής.

• Ειπώθηκαν μερικά απίστευτα πράγματα για την ανεξαρτητοποίησή σας, δεχθήκατε και πολλά σχόλια στο διαδίκτυο, τα οποία δεν μπορούμε να επαναλάβουμε, αλλά προφανώς τα γνωρίζετε. Έχετε κάποια απάντηση σε αυτά;
Από τη στιγμή που ανακοίνωσα την ανεξαρτητοποίησή μου από τους Ανεξάρτητους Έλληνες έχουν ειπωθεί κωμικοτραγικά πράγματα για μένα, με ένα από τα πλέον εξωπραγματικά ότι είμαι μυστικός πράκτορας! Θα έπρεπε, άραγε, να τα διαψεύσω όλα; Ή μήπως είναι προτιμότερο να αδιαφορήσω και να απαντήσω με τις πράξεις μου, όπως έκανα πάντοτε μέχρι τώρα; Σκοπεύω, προφανώς, να αναλώσω τις δυνάμεις μου στο δεύτερο.
Τώρα, για όσους και όσες βλέπουν σενάρια συνωμοσιών, θέλω να ξεκαθαρίσω, ότι δεν είμαι ο θηλυκός 007, δεν πήρα χρήματα από το Σαμαρά, τη Μέρκελ, τον Σόιμπλε, τον Ομπάμα, τον Πούτιν, ή οποιονδήποτε άλλο, ούτε υπάρχει «σχέδιο» για την επιστροφή μου στη ΝΔ του κ. Σαμαρά.

• Δεχθήκατε, αναμενόμενα ίσως, σκληρές επιθέσεις από τα στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων και εδώ στα Δωδεκάνησα. Τι απαντάτε;
Κοιτάξτε, σέβομαι την κοινή πορεία με τα εκατοντάδες στελέχη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αυτά τα δυο χρόνια. Για αυτό και στην επιστολή μου προς τον κ. Καμμένο, δεν έκανα προσωπικές επιθέσεις, ούτε έθιξα κανέναν. Ανέφερα την κατάσταση όπως την πιστεύω εγώ.
Φαίνεται ότι αυτό κάποιοι το έχουν εκλάβει ως αδυναμία. Δεν υπάρχει καμία αδυναμία, ούτε και φοβάμαι κανέναν.
Δεν φοβάμαι ούτε τους ξενόφερτους, που με αποκαλούν στο διαδίκτυο όπως με αποκαλούν, ούτε αυτούς που όψιμα μιλάνε για την έδρα, όταν γνωρίζουν πολύ καλά, γιατί ήταν όλοι και όλες μέσα στο γραφείο μου στις εκλογές του 2012, την οικονομική, υλική και πολιτική στήριξη που, χωρίς κανέναν ενδοιασμό, έδωσα για να πετύχουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Τι ακριβώς έκαναν όλοι αυτοί και σε ποια έκταση; Να βγουν να το πουν δημοσίως. Αλλά δεν χρειάζεται γιατί, ευτυχώς, στον τόπο μας γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας.
Λοιπόν, είναι δεδομένο ότι δεν φοβάμαι να απαντήσω σε όλους αυτούς. Δεν το κάνω, όχι γιατί δεν μπορώ, αλλά γιατί σέβομαι το ότι ήμασταν σε μια κοινή προσπάθεια όλα αυτά τα δύο χρόνια.

• Γράφτηκε και λέχθηκε ότι η αποχώρησή σας συνδέεται με την επερχόμενη εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τι σκοπεύετε να πράξετε αναφορικά με τη στήριξη ή όχι του υποψήφιου Προέδρου, που θα προτείνει η κυβέρνηση;
Δεν αποχώρησα από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ώστε η ψήφος μου να χρησιμοποιηθεί ως δεκανίκι σε μία πολιτική που έχω στιγματίσει και πολεμήσει. Όσοι είπαν ή έγραψαν κάτι τέτοιο, είτε το έκαναν με ευτελείς στόχους είτε βιάστηκαν. Όσοι, τέλος, χάρηκαν από μία τέτοια προοπτική θα λυπηθούν.
Νομίζω πως πριν έρθει η ώρα να μιλήσουμε για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα χρειαστεί να τοποθετηθούμε με εθνική ευθύνη απέναντι σε πολύ σημαντικότερα για το λαό και τη χώρα θέματα, όπως τη διευθέτηση του χρέους, την χάραξη ενός εθνικού σχεδίου αντιμετώπισης των κόκκινων δανείων, που να βοηθά εκατομμύρια Έλληνες να ξαναζήσουν με αξιοπρέπεια, την αντιμετώπιση της ανεργίας, την επανεκκίνηση της οικονομίας, το τέλος της καταστροφικής πολιτικής της λιτότητας.
Παρόλο που η συζήτηση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μπορεί να περιμένει, καθώς, προς το παρόν, δεν έχουμε δει καν ποια θα είναι τα προτεινόμενα πρόσωπα, δεν προτίθεμαι με την ψήφο μου να επιτρέψω τη συνέχιση αυτής της σκληρής πολιτικής εναντίον της ελληνικής κοινωνίας.
Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ήδη το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας και την επικείμενη εκλογή ως δίλημμα: «ακυβερνησία και χάος ή συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής». Με αυτήν την πολιτική πρακτική διαφωνώ, τόσο δεοντολογικά όσο και κατ´ ουσίαν.

• Κάποτε ήταν ο κ. Σαμαράς, τώρα είναι κ. Καμμένος, που σας κατηγορούν για αποστασία, με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ να μιλά για οργανωμένη προσπάθεια της ΝΔ να πετύχει την καταστροφή του κόμματός του. Στην κατηγορία ότι η αποχώρησή σας συνδέεται με αυτό το σχέδιο τί απαντάτε;
Καταρχήν, να διευκρινίσουμε ότι με διέγραψαν από τη ΝΔ όταν, πιστή σε όσα λέγαμε ως Αντιπολίτευση στο Ζάππειο και αλλού από το 2010, είπα όχι στο μνημόνιο.
Για αυτό και πιστεύω ότι και στις δυο περιπτώσεις πήρα τις αποφάσεις μου για όλους τους σωστούς λόγους.
Στην πρώτη περίπτωση, γιατί ήταν προφανής η επερχόμενη καταστροφή και ήθελα να κάνω κάτι για να την εμποδίσω ή τουλάχιστον να περιορίσω την έκτασή της.
Στη δεύτερη περίπτωση γιατί δε μπόρεσα, με αυτούς που υποσχέθηκαν ότι θα έπρατταν τα απαραίτητα ώστε η καταστροφή να αποτραπεί ή να περιοριστεί, να το πετύχω. Και, ειλικρινά λυπάμαι που το λέω, γιατί κατάλαβα ότι δεν επρόκειτο αυτό να συμβεί μέσα από ένα κόμμα το οποίο έχασε σε τέτοιο βαθμό τον προσανατολισμό του, ώστε να κινδυνεύει με καταστροφή το ίδιο.
Και όταν συνέχεια επιρρίπτονται οι ευθύνες σε τρίτους και δεν κοιτάμε να δούμε τι κάνουμε εμείς λάθος, είναι επόμενο η κατάσταση στους Ανεξάρτητους Έλληνες να φτάσει σε αυτό το σημείο. Οι τρίτοι πάντα κάνουν αυτό που εξυπηρετεί τους ίδιους. Σημασία έχει τι κάνουμε εμείς.

• Δηλαδή διαψεύδετε ότι υπάρχει φλερτ σας με τη ΝΔ και λέτε πως δε θα αποδεχτείτε την «πρόσκληση» να επιστρέψετε σε αυτήν;
Κοιτάξτε, δεν έχουν αλλάξει οι απόψεις μου. Η πολιτική που ακολουθείται είναι αδιέξοδη, τόσο για την οικονομία μας, όσο, κυρίως, για την κοινωνία μας.
Να επιστρέψω στη ΝΔ για να διαφημίζω το «πρωτογενές πλεόνασμα» και την «έξοδο στις αγορές» που έγινε με το Αγγλικό Δίκαιο και την υποθήκευση της ελληνικής περιουσίας; Ή να υπόσχομαι 500 και 700 χιλιάδες θέσεις εργασίας που δήθεν θα έρθουν, με όσες από αυτές έρθουν να είναι θέσεις φτώχειας, με εξευτελιστικούς μισθούς και εργασιακές συνθήκες, χωρίς κανονική ασφάλιση και χωρίς προοπτική;
Όχι ευχαριστώ. Προτιμώ να παλέψω μόνη μου και ας με πουν ό,τι θέλουν. Όταν θα κοιτάζω πίσω, μετά από είκοσι χρόνια θέλω να λέω στο παιδί μου, στον εαυτό μου και σε όσους με στήριξαν ότι στην πιο κρίσιμη στιγμή δε φοβήθηκα τίποτε και έκανα το σωστό για την πατρίδα μου. Και ας χάσω πολιτικά. Τί έγινε;

• Πώς θα πολιτευθείτε στις εθνικές εκλογές, χωρίς κόμμα;
Βρισκόμαστε σε συνθήκες κρίσης και ο ελληνικός λαός θέλει λύση στα σημαντικά προβλήματα που τον απασχολούν και ποσώς ενδιαφέρεται για το τι θα γίνει με τα κόμματα. Θα εξαντλήσω τα όσα πλεονεκτήματα παρέχει η ανεξαρτητοποίησή μου για να εκφράσω τις προτάσεις που θεωρώ ότι θα εξυπηρετήσουν περισσότερο και καλύτερα τα συμφέροντα της πατρίδας μου.
Αυτό μπορώ να σας υποσχεθώ. Σοβαρή και υπεύθυνη δουλειά που θα μετουσιώνεται σε ρεαλιστικές θέσεις και προτάσεις για το καλό της χώρας.
Σε κάθε περίπτωση, η πολιτική μου πορεία έχει δείξει, στην πράξη, ότι δεν παίρνω τις αποφάσεις μου ανάλογα με το κόμμα στο οποίο βρίσκομαι ούτε με κύριο κριτήριο το αν θα επανεκλεγώ ή όχι βουλευτής. Είτε εντός είτε εκτός βουλής υπάρχουν τρόποι να βοηθήσεις τον τόπο σου.

• Μία τελευταία, διπλή, ερώτηση: Κάποιοι σας κατηγόρησαν ότι υφαρπάξατε την ψήφο των συμπολιτών σας αρχικά με τη ΝΔ και μετά με τους ΑΝΕΛ για να αποχωρήσετε τελικά και από τα δύο αυτά κόμματα. Ποια είναι η απάντησή σας σε αυτό; Τέλος, είστε μία από τις νεότερες βουλευτές και έχετε ήδη έρθει σε ρήξη με έναν πρωθυπουργό και έναν πρόεδρο κόμματος. Δε φοβηθήκατε τις συνέπειες;
Και οι δύο ερωτήσεις σας συνδέονται με το πώς επιθυμούν οι συμπολίτες μας το βουλευτή τους και πώς θέλει ο ίδιος ο βουλευτής τον εαυτό του. Υποτακτικό, φοβικό, έρμαιο του κόμματος και της έδρας του και ανίκανο να σηκώσει το ανάστημά του ή αποφασισμένο να υπερασπιστεί τα πιστεύω του με όση δύναμη του δίνει ο Θεός;
Ήμουν λίγο κάτω απ’ τα τριάντα πέντε μου χρόνια όταν βρέθηκα στο ίδιο γραφείο με τον κ. Σαμαρά, πρόεδρο του μεγαλύτερου, τότε, κόμματος της Ελλάδας και εν δυνάμει πρωθυπουργό και δε φοβήθηκα να υπερασπιστώ τις θέσεις μου και να έρθω σε ρήξη μαζί του.
Το ίδιο έκανα και τώρα. Αποχώρησα από τους Ανεξάρτητους Έλληνες υπερασπιζόμενη για άλλη μία φορά αυτά που πιστεύω. Δε φοβήθηκα τότε και δε φοβάμαι ούτε τώρα. Άντεξα και στέκομαι όρθια για να δώσω τον αγώνα μου πιο αποφασισμένη από ποτέ.
Δεν συμβιβάζομαι, και αυτό το έχω αποδείξει μέχρι τώρα. Τιμώ τους ψηφοφόρους μου, τιμώ τους συμπολίτες μου στα Δωδεκάνησα σα να είναι η οικογένειά μου. Όπως στο παρελθόν, έτσι και τώρα ζητώ τη στήριξή τους για να μη συμβιβαστώ με οτιδήποτε λιγότερο από αυτό που αξίζουμε όλοι μας και η Ελλάδα και από αυτό που θέλω και μπορώ να προσφέρω.
Η πολιτική δε γίνεται με φόβο. Γίνεται με αρχές και ευθύνη απέναντι στα πιστεύω μας και ευαισθησία και υπευθυνότητα απέναντι στο λαό.
Σε τελική ανάλυση, ο χρόνος και οι πράξεις μας θα δείξουν ποιοι έλεγαν ψέματα στους συμπολίτες μας, ποιοι τους τίμησαν και ποιοι όχι. Και πιστεύω ότι ο χρόνος θα είναι με το μέρος μου.

Πηγή: www.dimokratiki.gr

1 σχόλιο

  1. άντε 24 μισθούς και μετά πολιτικός ΘΑΝΑΤΟΣ ... τι σκατά έχεις κλέψει και εκβιάζουν με τον ΣΔΟΕ; ....ΘΑ ΔΕΊΞΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση