GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι νικητές του 1ου Διαγωνισμού “ideatree”

Με στόχο την ανάδειξη καινοτόμων ιδεών και την προβολή της νεανικής επιχειρηματικότητας, ολοκληρώθηκε με την τελετή βράβευσης τ...


Με στόχο την ανάδειξη καινοτόμων ιδεών και την προβολή της νεανικής επιχειρηματικότητας, ολοκληρώθηκε με την τελετή βράβευσης των καλύτερων συμμετοχών ο 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Καινοτομίας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας «ideatree: Μάθε για το Δέντρο που Ανθίζουν οι Ιδέες».

Νικητής του διαγωνισμού αναδείχθηκε το λογισμικό GeomIso, το πρώτο ελληνικό λογισμικό IGA, ένα εργαλείο υπολογιστικής μηχανικής και γεωμετρίας στην υπηρεσία μηχανικού, ερευνητή, επαγγελματία μηχανικού και σχεδιαστή.

Τον διαγωνισμό διοργάνωσε το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) με σκοπό την ανάδειξη και προώθηση της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και της εξωστρέφειας στο νεανικό ανθρώπινο δυναμικό της Ελλάδας.

Κατά την τελετή βράβευσης ο πρόεδρος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, Φίλιππος Λέντζας, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «η ενοχοποίηση του επιχειρείν στην Ελλάδα ξεκινάει από το σκεπτικό του “όταν δίνεις, πρέπει να παίρνεις κάτι”. Αλλάξαμε λοιπόν αυτή την τακτική. Γιατί έχει επικρατήσει η λογική πως ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Εμείς θέλουμε να δώσουμε ευκαιρίες στην ανάπτυξη. Θέλουμε τα μυαλά της Ελλάδας να μείνουν εδώ».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Αντώνης Καϊλής, τόνισε ότι «το ζήτημα της ανεργίας είναι σε θέση προτεραιότητας για εμάς. Υπάρχει μεγάλος αριθμός νέων που βρίσκονται εκτός σπουδών και απασχόλησης για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει την προσπάθεια των κρατών- μελών προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε νέους 16-35 ετών, καθώς και σε εγχώριες νεοφυείς εταιρίες και κατατέθηκαν επιχειρηματικές προτάσεις στους τομείς:

- Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών

- Ενέργεια και Περιβάλλον

- Καινοτομία στον Πρωτογενή Τομέα (Γεωργία, Αλιεία, Κτηνοτροφία κλπ)

- Τουρισμός και Πολιτισμός

- Νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση

Οι προτάσεις αξιολογήθηκαν από επιτροπή 41 αξιολογητών εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας και στις πέντε πρώτες ομάδες απονεμήθηκε χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ σε κάθε μία, καθώς και φιλοξενία και επαγγελματική καθοδήγηση στους μεγαλύτερους συνεργατικούς χώρους που λειτουργούν στη χώρα.

Επιπλέον, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ εξασφάλισε υποτροφίες σε εκπαιδευτικά σεμινάρια του Athens Information Technology (AIT).

Στις θέσεις από 2 ως 8 των βραβευθέντων βρέθηκαν αντίστοιχα οι συμμετοχές:

2. «Tutorizon»

3. «Groupartia»

4. «SpeakerZen»

5. «Mana»

6. «Webergon»

7. «Noodio»

8. «Φυτεμένες επιφάνειες για αστική χρήση»

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, Παναγιώτης Μανούρης, δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ: «Είναι επιβεβλημένη η απενοχοποίηση του επιχειρείν στη χώρα μας. Επίσης, πρέπει να συνδεθεί η καινοτομία και νεανική επιχειρηματικότητα με την εκπαίδευση και την αγορά εργασίας. Η γέφυρά τους αποτελεί βασική προϋπόθεση για την περιβόητη ανάπτυξη που περιμένουμε αλλά και για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και με την υποστήριξη του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα καθώς και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην χώρα μας.

Πηγή: www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση