GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τουλάχιστον 10 μετανάστες πνίγηκαν νότια της Λαμπεντούζα

«Τουλάχιστον δέκα μετανάστες έχασαν την ζωή τους σε ναυάγιο το οποίο σημειώθηκε σε απόσταση σαράντα ναυτικών μιλίων από τις......



«Τουλάχιστον δέκα μετανάστες έχασαν την ζωή τους σε ναυάγιο το οποίο σημειώθηκε σε απόσταση σαράντα ναυτικών μιλίων από τις...
λιβυκές ακτές», δήλωσε σε ιταλικά μέσα ενημέρωσης η δήμαρχος της Λαμπεντούζα Τζούζι Νικολίνι.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, αργά το απόγευμα της Παρασκευής ένα πλεούμενο το οποίο είχε ξεκινήσει από λιμάνι της Λιβύης με προορισμό τις ακτές της Σικελίας ανετράπη, και τουλάχιστον 10 άνθρωποι πνίγηκαν.

Το περιπολικό σκάφος Dattilo του ιταλικού Λιμενικού Σώματος κατάφερε να διασώσει 39 ναυαγούς, ενώ άλλοι εκατόν τέσσερις μετανάστες, οι οποίοι επέβαιναν σε δεύτερο πλεούμενο, πρόκειται να μεταφερθούν στην ξηρά από τα Dattilo και Diciotti, ένα άλλο ιταλικό πλοίο.

Ελικόπτερο από το πλοίο Scirocco του ιταλικού πολεμικού ναυτικού αναζητεί και άλλους ναυαγούς .

Η νέα ναυτική τραγωδία καταγράφηκε σε απόσταση 117 ναυτικών μιλίων νότια του νησιού Λαμπεντούζα.

Νωρίτερα, το ιταλικό Λιμενικό ανακοίνωσε πως διέσωσε από τα νερά της Μεσογείου 281 μετανάστες οι οποίοι δήλωσαν πως είναι πρόσφυγες από τη Συρία και απέπλευσαν από την Ελλάδα.

Η Ιταλία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια εισροή μεταναστών με διάφορα πλεούμενα, πολλά εκ των οποίων είναι ακατάλληλα και επικίνδυνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ήταν διαθέσιμα ως χθες Παρασκευή, σχεδόν 54.000 μετανάστες έχουν φθάσει στα παράλια της χώρας από την 1η Ιανουαρίου 2014, ενώ συνολικά το 2013 ο αριθμός τους είχε ανέλθει σε λιγότερους από 43.000.

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση