GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απορρίφθηκε το αίτημα της Αργεντινής για αναστολή της καταδίκης της. Μέχρι τη Δευτέρα πρέπει να καταβάλλει 1,33 δισ. δολάρια

Η ακριβής φράση του δικαστή Τόμας Γκρίζα στην Νέα Υόρκη έλεγε: "Το αίτημα αναστολής της εντολής απορρίπτεται" Το Μπουένος Άιρες...

Η ακριβής φράση του δικαστή Τόμας Γκρίζα στην Νέα Υόρκη έλεγε: "Το αίτημα αναστολής της εντολής απορρίπτεται"
Το Μπουένος Άιρες ζητούσε να ανασταλεί η εντολή πληρωμής 1,33 δισ. δολαρίων στα κερδοσκοπικά κεφάλαια NML και Aurelius μέχρι να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για αυτήν την υπόθεση, που έχει οδηγήσει σε μια μακρά δικαστική διαμάχη μεταξύ των δύο πλευρών.
Όμως, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ δικαίωσε τα δύο κερδοσκοπικά κεφάλαια τα οποία ζητούσαν να πληρωθούν στο ακέραιο τα ομόλογα που είχαν αγοραστεί σε εξευτελιστικές τιμές την περίοδο που η Αργεντινή είχε κηρύξει μερική στάση πληρωμών.
Σύμφωνα με το Μπουένος Άιρες, το NML διεκδικεί πλέον το ποσό των 832 εκατομμυρίων δολαρίων για ομόλογα που είχε αγοράσει έναντι 48,7 εκατομμύρια, δηλαδή με κέρδος 1.600%.
Η κυβέρνηση της Αργεντινής έχει προειδοποιήσει ότι η χώρα κινδυνεύει με χρεοκοπία εάν υποχρεωθεί να εφαρμόσει τη δικαστική απόφαση, αφού και οι άλλοι πιστωτές της, που είχαν δεχτεί την αναδιάρθρωση του χρέους, θα μπορούσαν επίσης να διεκδικήσουν το σύνολο της ονομαστικής αξίας των ομολόγων που διακρατούν.
Η περίπτωση της Αργεντινής παρακολουθείται στενά από όλον τον κόσμο καθώς πολλοί φοβούνται ότι στο μέλλον οι πιστωτές θα αρνούνται κάθε συμβιβασμό με τις χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, με την ελπίδα ότι θα καταφέρουν τελικά να λάβουν το σύνολο της οφειλής.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο

  1. Kατά σειρά η Κυβέρνηση, ο Δικαστής κι ο Μπάτσος...Ο Χρυσαυγίτης λείπει, για να συμπληρωθεί το καρέ..

    Τελικά στην Ελλάδα είναι νόμιμο να γαμάς τη ζωή όλων των Ελλήνων, εκτός της πολύτιμης ζωής των μπάτσων και των δικαστών.
    Εδώ που τα λέμε, αν οι μπάτσοι είναι οι μπράβοι της εξουσίας, οι δικαστές είναι οι διαιτητές του ματς μεταξύ εξουσίας και πολιτών.

    Αυτοί "σφυρίζουν" και αποφασίζουν τι είναι κανονικό και τι αντικανονικό...Άρα οι παράγοντες τους έχουν ανάγκη...Κι αφού τους έχουν ανάγκη, τους καλοπιάνουν.


    Και φυσικά οι πλουσιότεροι και
    δυνατότεροι παράγοντες έχουν μεγαλύτερη ευχέρεια να επηρεάσουν τους "διαιτητές".

    Κι αυτοί οι παράγοντες είναι οι παράγοντες της εξουσίας.

    Μα οι "παράγκες" έτσι χτίζονται!
    Οι παράγοντες σκάνε μπόλικο χρήμα σους διαιτητές, τους προστατεύουν από κάθε "κακοτοπιά" και γι' αντάλλαγμα ζητούν μονάχα να σφυρίζουν ό,τι "αρμόζει", ώστε να έρθει το αποτέλεσμα που επιδιώκουν.

    Έτσι κάνουν και οι κυβερνήσεις με τους δικαστές...Δηλαδή, ο δικαστής για να κλείσει τα μάτια του μπροστά στην παρανομία και για να μη βγάλει άχνα και... "ενοχλητικές αποφάσεις", θα πρέπει να 'χει το στόμα μπουκωμένο!

    Με στόμα μπουκωμένο απ' τα φράγκα, δέχεται να λερώσει τα χέρια του και να βγάλει τις αποφάσεις που βολεύουν.

    Αντισυνταγματικές μόνο οι περικοπές των δικαστικών και των ένστολων.

    Αλλά συνταγματικότατες οι περικοπές όλων των άλλων, οι μη αναλογικοί φόροι, οι μαζικές απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η πώληση νερού και ενέργειας, η εκποίηση δημόσιας περιουσίας, το χάρισμα σε ιδιώτες τραπεζών σωσμένων με δημόσιο χρήμα...Ολα αυτά συνταγματικότατα!

    Οι καλοί μας δικαστές όλα τα 'χουν βρει σύννομα και κανονικά!
    Νομιμότατη η καταστροφή όλων των υπολοίπων...Εκτός από τη δική τους...Μόνο η δική τους καταστροφή είναι παράνομη...

    Κανονικά θα πρέπει σήμερα σύσσωμο το αντικυβερνητικό μπλοκ να κράζει αυτήν την άθλια απόφαση.
    Και να μην καλοπιάνει τον κάθε καριόλη δικαστή, για κανένα λόγο.

    Δεν είναι κοινωνικός αυτοματισμός.
    Είναι στοιχειώδης αίσθηση Δικαίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση