GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σοκ από τον Μπαλτάκο: «Η Αριστερά δεν θα τα καταφέρει όπως και το ΕΑΜ το 1945. Θα έχουμε νέα «Συμφωνία της Βάρκιζας» και θα παραδώσουν πάλι τα όπλα!»

Ο Τάκης Μπαλτάκος σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο «Βήμα της Κυριακής», μετά την αποχώρηση από τη θέση του γενικού γραμματέα της κυβέρν...

Ο Τάκης Μπαλτάκος σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο «Βήμα της Κυριακής», μετά την αποχώρηση από τη θέση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, λύνει τη σιωπή του και αναφέρεται στις πρόσφατες ευρωεκλογές, τη Νέα Δημοκρατία, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή.
Για τη Νέα Δημοκρατία αναφέρει πως πρέπει να κάνει εκλογικό «άνοιγμα» στα δεξιά της, όπου βρίσκεται ένα ποσοστό της τάξης του 16,5%. Συγκεκριμένα δηλώνει:

«Ο στόχος είναι ένας και οι δρόμοι πολλοί. Έχουμε ήδη στα δεξιά μας ένα 16,5% του εκλογικού σώματος να μας περιμένει. Ως που θα φτάσει αυτό το ποσοστό; Είναι κατακερματισμένο και πολιτικά ανεκμετάλλευτο. Θα αφήσουμε αυτά τα κομμάτια διάσπαρτα;», διερωτήθηκε, σημειώνοντας πως στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προσκλητηρίου της Κεντροδεξιάς είναι ανοιχτή η πόρτα και για τον Γ. Καρατζαφέρη.

Ερωτηθείς για το αν η ΝΔ πρέπει να πάει σε εκλογές ο κ. Μπαλτάκος απάντησε: «Γιατί; Για να τις χάσει; Για να έρθει στην εξουσία η Αριστερά;».
Ο πρώην ΓΓ της κυβέρνησης εκφράζεται με άκρως ειρωνικό τρόπο για την Αριστερά, αλλά και για το ΠΑΣΟΚ, ενώ επικαλείται ήρωες της Πηνελόπης Δέλτα για να τονίσει ότι δεν έχει αποχωρήσει από την πολιτική.

Ιστορική η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ
Ο κ. Μπαλτάκος χαρακτήρισε ιστορική στιγμή τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές σημειώνοντας πως για πρώτη φορά η Αριστερά και η Κεντροαριστερά μπορούν να σχηματίσουν μια παντοδύναμη κυβέρνηση με 174 έδρες. «Δεν θα τα καταφέρουν όμως, όπως δεν τα κατάφερε το ΕΑΜ το 1945. Θα έχουμε νέα «Συμφωνία της Βάρκιζας». Πάλι θα παραδώσουν τα όπλα». Μάλιστα προέβλεψε οξύτατη κρίση και φαρμακερή διχόνοια στην Αριστερά και την Κεντροαριστερά, ενώ τόνισε πως αν τελικά τα καταφέρουν θα πρόκειται για μια θλιβερή εξέλιξη.
Επισημαίνει ότι δεν τον ξάφνιασε το ποσοστό της Χρυσής Αυγής επιμένοντας ότι οφείλεται στην εσφαλμένη λογική των αντιπάλων της που επιχείρησαν να την δαιμονοποιήσουν.
Σημείωσε δε, ότι η ΝΔ μπορεί να ανακάμψει «αν απαλλαγεί από το σφιχταγκάλισμα με τη Μέρκελ και τον Ράιχενμπαχ».

Ο Στουρνάρας και η εκκλησία
Όσον αφορά τα σενάρια αποχώρησης του Γ. Στουρνάρα από την κυβέρνηση, υποστηρίζει πως ο υπουργός εργάστηκε σκληρά για τους Έλληνες αλλά δεν άκουσε την αγωνία τους.
Για την εκκλησία δήλωσε πως είναι το θεμέλιο του έθνους. «Στην ορθόδοξη Ανατολή [...] έχουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα λόγω της βυζαντινής μας παράδοσης», σημειώνει, συμπληρώνοντας ότι «η Ορθοδοξία είναι η ψυχή μας».
Ερωτηθείς για το αν έχει μιλήσει με τον Α. Σαμαρά είπε είναι προσωπικό δεδομένο και δεν απαντά.



Πηγή: Μπαλτάκος στο ΒΗΜΑ: Θα έχουμε νέα συνθήκη Βάρκιζας –Η ΝΔ να κοιτάξει προς τα... δεξιά της | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/157425#ixzz33NpL6ZOA

30 σχόλια

  1. Θεωρώ πολύ θετική εξέλιξη τη δήλωση – πρόβλεψη του Τάκη Μπαλτάκου: «Δεν θα τα καταφέρουν όμως, όπως δεν τα κατάφερε το ΕΑΜ ΤΟ 1945. Θα έχουμε νέα “Συμφωνία της Βάρκιζας”. Πάλι θα παραδώσουν τα όπλα». Η δήλωση του κυρίου Τάκη καταργεί κάθε άλλοθι περί «παραπλανημένων», αλλά κυρίως περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο το περιεχόμενο των εγκεφάλων που έχει επιλέξει ο Σαμαράς ως συμβούλους, φίλους, «στενό κύκλο».

    Είμαι βέβαιος ότι οι διάφοροι Φαήλοι και Χρύσανθοι ανέκραξαν «πες τα ρε Τάκη!» μόλις έμαθαν το περιεχόμενο της συνέντευξης...
    του Τάκη στο «ΒΗΜΑ». Μάλλον και ο Αντώνης Σαμαράς θα ήπιε ένα ποτήρι βερμούτ στην υγειά της ειλικρίνειας του Τάκη.

    Ο Μπαλτάκος είχε βρει αρκετούς υποστηρικτές μετά την αποκάλυψη της συνομιλίας του με τον Κασιδιάρη. Υποστηρικτές που εκτός από τον Τάκη, στηρίζουν τη ΝΔ του Σαμαρά και την ψήφισαν στις ευρωεκλογές. Κανείς δε δικαιούται να χαρίζει σε αυτούς τους ανθρώπους το άλλοθι του παραπλανημένου.

    Για αυτούς τους ανθρώπους ο Εμφύλιος δεν τελείωσε ποτέ. Για αυτούς τους ανθρώπους ο πόλεμος είναι διαρκής. Αυτοί οι άνθρωποι όταν αναφέρονται σε αριστερή ηγεμονία εννοούν ότι όσο υπάρχει έστω κι ένας ζωντανός αριστερός που δουλεύει, ζει και σκέφτεται, η νίκη του Εμφυλίου δεν έχει ολοκληρωθεί.

    Αυτοί οι άνθρωποι κυβερνούν μία χώρα στην οποία οι αριστεροί δεν έχουν χώρο και θέση. Γι’ αυτούς, υπάρχουν οι Έλληνες και οι αριστεροί. Και η «πολιτική σταθερότητα» που οραματίζονται, πρεσβεύουν και επιδιώκουν, είναι προφανές ότι θέλει την Αριστερά παραδομένη και εξόριστη.

    Με μία τέτοια κυβέρνηση κι έναν τέτοιο πρωθυπουργό δεν υπάρχουν περιθώρια συνομιλίας και «βομβαρδισμού νομιμότητας». Δε μπορείς να τους πείσεις ούτε με υπνοπαιδεία ότι αυτό δεν είναι Δημοκρατία, αλλά ξενοδουλεία, γερμανολαγνεία και φασισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτοί οι άνθρωποι αναβλύζουν από κάθε κύτταρό τους μίσος για τους αριστερούς – αλλά και για όσους δεν συμφωνούν απόλυτα με την κυβερνητική πρακτική. Δεν είναι, λοιπόν, δυνατόν να τους αντιμετωπίζεις με τη φιλοσοφία του Ζεν. Δεν είναι δυνατόν να τους χτυπάς στο συναίσθημα και να επικαλείσαι τον οίκτο τους για τα θύματα της πολιτικής τους ζητώντας να αλλάξουν πολιτική, διότι αυτό ακριβώς θεωρούν πολιτική επιτυχία τους. Την εξόντωση. Τον πλήρη έλεγχο μέσω του εξευτελισμού και της εξαθλίωσης.

    Ίσως – λέω ίσως – το τεράστιο δέντρο της «Χρυσής Αυγής» να τοποθετήθηκε στο σημείο που βρίσκεται για να μας αποσπάσει την προσοχή από το πυκνό δάσος του φασισμού που κυβερνά υπό το μανδύα της δημοκρατικότητας. Ένας φασισμός που δε βρίσκεται μόνο «εκεί ψηλά». Έχει τις ρίζες του στο φασισμό της καθημερινότητας και στους φασίστες της διπλανής πόρτας που μας «ανέχονται», αλλά πιστεύουν ακράδαντα ότι «θα έρθει η ώρα μας».

    Ο Μπαλτάκος δεν είναι ο μόνος που πιστεύει ότι οι αριστεροί «Δεν θα τα καταφέρουν όμως, όπως δεν τα κατάφερε το ΕΑΜ ΤΟ 1945. Θα έχουμε νέα “Συμφωνία της Βάρκιζας”. Πάλι θα παραδώσουν τα όπλα». Το ίδιο πιστεύει και ο κύριος Τάκης της διπλανής πόρτας. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, το «έκαστος εφ’ ω ετάχθη» έχει αυξημένη σπουδαιότητα. Οι «μάχες της Βουλής», ο «πολιτικός πολιτισμός» και η λεκτική «διασταύρωση των ξιφών» είναι βούτυρο στο ψωμί των μισάνθρωπων και τα γράμματα που θα χαραχθούν πάνω στην ταφόπλακα κάθε αντίδρασης.

    Το Σαμαρικό λεφούσι με τα Βενιζέλεια και Λοβέρδεια δεκανίκια του ετοιμάζει την τελική του επίθεση. Αυτό που μένει να μάθουμε είναι αν τα αριστερά αντανακλαστικά ζουν μέσα στη σημερινή Αριστερά. Σε διαφορετική περίπτωση και όσο η «μάχη» περιορίζεται σε παρακλήσεις για εκλογές, ευχές για να μη βρεθούν 180 «ναι» στην εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας και ελπίδες ότι τα έξυπνα συνθήματα θα πιάσουν τόπο, τότε αιωνία της η μνήμη, αιωνία μας η μνήμη, αιωνία η δόξα του κυρίου Τάκη που θα βγει στο διπλανό μπαλκόνι να φωνάζει «Βάρκιζα ρεεεεεε!».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΑΓΩΝΑ Ο.Π.Λ.Α
    ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ..

    Οι κατακτητές και η προδοτική Κυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλου αφού χρέωσαν την χώρα, σκόρπισαν πείνα, δυστυχία , παρέδωσαν σε ομηρία την χώρα για 70-100 χρόνια στα μνημόνια , κατεδαφίζοντας τα πάντα με χαράτσια με άδικα φορολογικά μετρά σχεδόν σε όλους τους Έλληνες απορροφώντας σχεδόν όλες της κατάθεση τους ,με τις δολοφονίες -αυτοκτονίες, με τις συλλήψεις ανθρώπων που δεν έχουν να πάρουν ούτε ψωμί δεν θα τους αφήσουμε άλλο αρκετά γονατίσατε τον Ελληνικό Λαό.

    Οι δήμιοι που είναι μέσα στα υπουργεία και με δήμους και οργανώσουν επιστημονικά την εξόντωση του λαού μας με τα μαξιλαράκια Ψαριανό, Οικονόμου , Λομβέρδο, Αηδόνι, κτ.λ...

    Ψαριανέ ,Λυκούδη, Οικονόμου για εμάς πρώτιστα έχει η σωτήρια του ΛΑΟΥ και όχι οι καρέκλες σας ..Παρακολουθούμαι εδώ και αρκετό χρόνο το πως δράτε ακόμα και μέσα στην Βουλή ...Υπάρχουν τα βίντεο από την TV της Βουλής για τα κατορθώματα σας, Ψαριανέ Οικονόμου όταν ψηφιζόταν εξοντωτικοί νόμοι και όταν ακόμα δεν ήσασταν στην κυβέρνηση, ΠΆΝΤΑ έλειπαν όταν ήταν οριακή η ψηφοφορία, δεν ψηφίζατε ΠΟΤΕ στην πρώτη εκφώνηση των ονομάτων τους , περίμεναν να δουν αν θα περάσουν τα εξοντωτικά μετρά και μετά ψήφιζαν κατά πως τους βόλευε.

    Οργανώσατε τα Τάγματα Ασφαλείας της Χρυσή Αυγή με Μπαλτάκους με σκοπό τον φόβο και χτυπήματα στον λαού που παλεύει για να ζήσει ανθρώπινα και ελεύθερος από τα χαράτσια.

    Σύμμαχοι, συνεργοί και βοηθοί των κατακτητών ενάντια στο λαό είναι οι οργανώσεις που καθοδηγούνται από δημοσιογράφους μεγάλων Μ.Μ.Ε με τη βοήθεια των Γερμανών Γκαουλάιτερ και ντόπιων μεγάλο συμφερόντων, βάζετε κατά της Ελλάδος εδώ και 5 χρόνια ΩΜΑ.

    Το Γερμανικό σχέδιο Επιτροπείας της Ελλάδος με την τοποθέτηση τον Γκαουλάιτερ είναι για να ξεπουλήσετε ότι πλούτο έχει την Ελλάδα, έχοντας καταλάβει την εξουσία με ότι χυδαίο υπάνθρωπο τρόπο με τα Μ.Μ.Ε. να σας θυμίσω τι τρόμο προκαλούσε ο ΑΝΤ1 παραμονή εκλογών, θα σας θυμίσω ότι οι ανεξάρτητοι συνδυασμοί σας έγιναν ξαφνικά στη 18/5/2014 δικοί σας…

    Όλοι αυτοί, κατακτητές, με την η προδοτική Κυβέρνηση, εξοπλίζουν σήμερα το σώμα οικονομικών δολοφόνων που τους ονομάζουν Επίτροπους η σύμβουλους και που σ' αυτό στρατολογούνται και γνωστά για εμάς Ελληνικά καθάρματα..

    Έτσι οδήγησαν σε αυτοκτονίες -δολοφόνησαν- 6.000 Έλληνες και άλλες 20.000 Έλληνες συγγενής τους μαρασμό για της απώλειες τους .

    Ήθελε ΛΟΙΠΟΝ η ώρα να ξεκαθαρίσει η κατάσταση ώστε να σας πονέσει, το καλοκαίρι θέλετε να σας εργαστούν ως δούλοι οι εξαθλιωμένοι οι Έλληνες στης ξενοδοχειακές γαλέρες σας .

    Παίζεται πολλοί με την νοημοσύνη μας, έχετε ξεχάσει ΚΑΤΙ όμως ότι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας είναι να σέβεστε την μειοψηφία , εσείς δεν το κάνατε αλλά προκαλείται και χλευάζετε έναν ΛΑΟ, στέλνοντας τη χώρα πίσω σε Ναζιστικές τσιφλικάδικες αντιλήψεις…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΑΓΩΝΑ Ο.Π.Λ.Α
    ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ..

    Τώρα παίζετε την θέσης εργασίας για τους νέους με ότι γερό νέο κορμί που έχει να μου προσφέρει. Το γέρικο το αποσύρετε και δεν μας νοιάζει η τύχη του...{θυμίσει τους φούρνους του Χίτλερ }.. κάνετε τα χατίρια της τρόικας και των εγχώριων εντολοδόχων της .Η ανεργία από στους νέους δεν καταπολεμάται μεταφέροντάς την στους μεσήλικες και άνω και με το κόστος εργασίας στo 1/4 του μισθού .
    Δεν τα έχετε όμως υπολογίσει σωστά , γιατί οι νέοι που θα προσληφθούν –αν προσληφθούν- με 400- 500 ευρω πάλι θα είναι αναγκασμένοι να συμβιώνουν με τους ηλικιωμένους γονείς τους που θα έχουν απολυθεί αλλά τα χαράτσια και οι φόροι, φόροι, τρομερό!! ποιος το σκεφτικέ ο Γκέμπελς Αδωνις; Αυτό από μόνο του σας καταδικάζει ως δουλεμπόρους.

    ΛΑΕ σε πυροβολούν σε δολοφονούν μέσα από του υπολογιστές τους, συλλαμβάνουν, και τρομοκρατούν τον λαό, πάνε να λυγίσουν το λαό και να διαλύσουν τα ΠΆΝΤΑ. Όμως θα τους επιτρέψουμε εμείς .

    Ο Ελληνικός Λαός δεν ανέχεται να τον δολοφονείται και να τον τρομοκρατείται άλλο καθάρματα.

    Ο λαός μαζί με την Ο.Π.Λ.Α. δίπλα σας θα δώσει την απάντηση του.

    Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΑΓΩΝΑ Ο.Π.Λ.Α. οργάνωση του λαού ενάντια στους καταχτητές και τους προδότες ΔΗΛΩΝΕΙ ότι.

    1] Θα υπερασπίσει και θα περιφρουρήσει τις πραγματικές απελευθερωτικές οργανώσεις που αγωνίζονται στον τραχύ αγώνα ενάντια στους καταχτητές για την απελευθέρωση μας.

    2] Θα εξοντώσει κάθε προδότη που συνεργάζεται με τους καταχτητές και θα τιμωρήσει σκληρά καθένα ένα που δολοφονεί, προδίδει η συλλαμβάνει ανθρώπους που διεκδικούν τα δίκαια τους.

    3]Θα περιφρουρήσει τους λαϊκούς τους αγώνες του λαού από προβοκάτορες ΝΑΖΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ.

    ΚΑΛΕΙ:Τους δημοκρατικούς αξιωματικούς όλων των όπλων, δημοκρατικούς αστυνομικούς , το δημοκρατικό δημόσιος τομέας και καθένα έναν που θέλει να μην είναι σκλάβος τους να ΜΗ υπακούν στις εντολές των καταχτητών και των συνεργατών τους να ΜΗ γίνουν δολοφόνοι του λαού μας γιατί θα έχουν της δικές τους εύθηνες .

    ΚΑΛΕΙ: Όλο τον Ελληνικό Λαό να περιφρουρήσει τους εργαζόμενους και να ενισχύσει την Ο.Π.Λ.Α. καταγγέλνοντας μας με συγκεκριμένα στοιχεία κάθε κυβερνητικό προδότη, η μεγάλο τσιφλικά – Εργοδότη που τον εκμεταλλεύονται.

    Η Ο.Π.Λ.Α. θα είναι ο άγρυπνος ΦΡΟΥΡΟΣ του εργαζόμενου λαού και των λαϊκών αγώνων του ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ του λαού και ο αμείλικτος ΤΙΜΩΡΟΣ σε κάθε προδότη και τον οικογενειών τους.

    Μας ανάγκασαν στην εκκαθαρίσει αυτή που θα είναι χειρουργική για να πληρώσουν αυτοί που είναι ένοχοι με όποιο κόστος ακόμα και για τους αγωνιστές μας.

    Οι δειλοί που μας προδίδουν κάθε ημέρα , επειδή φοβούνται η δωροδοκούνται , να ξέρουν πως τους την έχουμε στημένη, πως είναι καταδικασμένοι και με την πρώτη ευκαιρία θα εξοντωθούν.

    Στο Κ.Κ.Ε δε θα του δοθεί πάλι ευκαιρία να μας προδώσει , τους ξέρομαι τους μάθαμε τι ρόλο παίζουν .

    Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΑΓΩΝΑ Ο.Π.Λ.Α.

    1/6/2014.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε ποιά αριστερά και δεξιά? Είσαστε όλοι κρατιστές του κερατά. Από το 74 που κυβερνάτε αποβιομηχανήσατε την ελλάδα επί κ καραμανλή του γέρου και διορίσατε 1500000 δ.υ.που μας καταχρεώσατε για να πληρώνετε επί α παπανδρέου.Και ακόμα αυτούς προστατεύετε, δυαλύοντας κάθε τι ιδιωτικό.
    Δεν βάζετε μυαλό και για αυτό πάμε κατά διαόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Blogger Ο/Η iojik είπε...

    ΌΛΟΙ!!!!!κράτιστες...άντερε.. ΚΡΑΤΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΡΔΙΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ, Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ, Ο ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ, ΤΑ ΜΜΕ ..ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΧΑΡΊΖΟΥΝ ΜΕ ΠΟΙΝΕΣ ΧΆΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΜΗΜΈΝΑ. ΣΕ ΒΟΛΕΥΕΙ ΑΥΤΟ ΕΕΕ ..ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΕΙΣ; ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΕΦΕΡΑ 800.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ {ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΕΙΜΟΥΝ } ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΑΦΑΝΗΣΑΝ ΜΑΛΑΚΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Blogger Ο/Η iojik είπε...

    ΌΛΟΙ!!!!!κράτιστες...άντερε.. ΚΡΑΤΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΡΔΙΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ, Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ, Ο ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ, ΤΑ ΜΜΕ ..ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΧΑΡΊΖΟΥΝ ΜΕ ΠΟΙΝΕΣ ΧΆΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΜΗΜΈΝΑ. ΣΕ ΒΟΛΕΥΕΙ ΑΥΤΟ ΕΕΕ ..ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΕΙΣ; ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΕΦΕΡΑ 800.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ {ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΕΙΜΟΥΝ } ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΑΦΑΝΗΣΑΝ ΜΑΛΑΚΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΑ ΕΞΑΦΑΝΗΣΑΝ ΜΑΛΑΚΑ... ΜΕ ΕΓΓΎΗΣΗ ΣΕ ΟΜΌΛΟΓΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΊΟΥ...ΜΑΛΑΚΑ ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ...ΟΛΟΙ ΑΚΟΥ ΟΛΟΙΙΙΙΙΙΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οκτώβριος-Νοέμβριος 2014

    Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν για άλλη μια φορά μάχη στήθος με στήθος μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας.

    Η πραγματική διαφορά τους είναι +8 με 10 μονάδες για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα μαγαζιά της Digea αγωνίζονται με νύχια και με δόντια να την μειώσουν μέχρι να προκηρυχθούν εθνικές εκλογές ρίχνοντας στο παιχνίδι πολλούς Ρογκάκους και...
    Κούρους. Με πιο άγρια σενάρια.

    Η φασιστική Χρησύ Αβγύ αγγίζει το 12% και η αντιμετώπισή της από τα τηλεοπτικά μαγαζιά των εφοπλιστών και των τραπεζιτών, που μέχρι και την δολοφονία του Παύλου Φύσσα την στήριζαν και την ξέπλεναν, έχει αλλάξει ξανά.

    Οι διώξεις των μελών της όλο και υποβαθμίζονται και δικαστικά και μιντιακά, δίνοντάς της την ευκαιρία για ακόμα μεγαλύτερη άνοδο των ποσοστών της.

    Οι mainstream διαμορφωτές άποψης του μέσου αποχαυνωμένου Έλληνα, η Τατιάνα Στεφανίδου, η Ελεονώρα Μελέτη, ο Γιώγος Λιάγκας, η Εσπρέσο και ο Θέμος Κομιστής Αναστασιάδης παίρνουν την σκυτάλη από τους εφεδρικούς 2ης διαλογής διαμορφωτές (λέγε με Στέφανο Χίο, Άκη Παυλόπουλο, Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, Πέτρο Λεωτσάκο, Γιώργο Τράγκα, Αλέξανδρο Βέλλιο) που είχαν αναλάβει την επικοινωνιακή της προστασία μετά την δολοφονία Φύσσα και πυκνώνουν σταδιακά (ξανά) τα lifestyle ρεπορτάζ των φασιστών βουλευτών αποδομώντας όλο και περισσότερο τον χαρακτηρισμό εγκληματική οργάνωση και οργάνωση δολοφόνων.

    Οι προφυλακίσεις που κατά τον αδερφικό φίλο και συνεργάτη του Σαμαρά -Μπαλτάκου-, παρήγγειλε ο πρωθυπουργός απέτυχαν, ενίσχυσαν το υποτιθέμενο αντισυστημικό τους προφίλ και επιπλέον στάθηκαν αφορμή να σβηστεί από το μυαλό όλων των αποχαυνωμένων η ταύτιση Χρησύς Αβγύς με την δολοφονία Φύσσα.

    Τώρα υπάρχει η ταύτιση Χρησύς Αβγύς με άδικες προφυλακίσεις.

    Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των Πρετεντέρηδων, των Παπαδημητροπορτοσάλτων και των Ρογκάκων, η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει και πέφτει. Το μόρφωμα του Βενιζέλου το ίδιο. Η κυβέρνηση αριστεράς μοιάζει αναπόφευκτη.

    Ο Σαμαράς ψοφάει πολιτικά και μένει στην νεώτερη ελληνική ιστορία ως ο ηθικός αυτουργός 6000 αυτοκτονιών που έφεραν οι πολιτικές του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μένει στην ιστορία και ως αυτός που κατέλυσε την Δημοκρατία με σωρεία αντισυνταγματικών ενεργειών. Μένει στην ιστορία και για κάτι άλλο. Ως αυτός που γιγάντωσε τους νεοναζί. Ιδίως μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Θα γίνουν αντιπολίτευση. Εξαιτίας του Σαμαρά.

    Προκηρύσσονται εκλογές. Οι νεοναζί με τους κατάλληλους μιντιακούς χειρισμούς (ίσως και με κάποιες απαραίτητες θυσίες συντρόφων τους) έχουν ξεπλυθεί εντελώς.

    Το Project "Σοβαρή Χρησύ Αβγύ" του Μπάμπη Παπαδημητρίου έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία. Παίρνουν την 2η θέση και γίνονται μια τρομοκρατική αξιωματική αντιπολίτευση.

    Πιο άγρια από την ΝΔ. Με περισσότερο ρεύμα από την ΝΔ.

    Πιο παρακρατική από την ΝΔ.

    Πιο φασιστική από την ΝΔ.

    Πιο ελεγχόμενη από την ΝΔ.

    Πιο διαπλεκόμενη από την ΝΔ.

    Πιο ένοπλη από την ΝΔ.

    Ο νέος πρωθυπουργός αν είναι ο Τσίπρας, έχει δύο επιλογές .

    Η πρώτη είναι να γίνει ΠΑΣΟΚ.

    Η δεύτερη είναι να κυβερνήσει ως ριζοσπαστική αριστερά.

    Στην πρώτη θα τον στηρίξουν αυτοί που στήριζαν τον Σαμαρά. Δηλαδή οι καναλάρχες, εφοπλιστές και τραπεζίτες.

    Στην δεύτερη θα τον στηρίξουν ΟΧΙ μόνο οι ψηφοφόροι του ΑΛΛΑ ο ΟΛΟΣ εξαθλιωμένος ΛΑΟΣ αν του λέει αλήθειες με δικαιοσύνη κανονική ΟΧΙ ΑΛΑ ΚΑΡΤ..

    Και στις δύο επιλογές θα έχει κάποιες παρενέργειες. Αν γίνει ΠΑΣΟΚ και τον στηρίξουν οι ολιγάρχες, η αριστερά τελείωσε.

    Τα ποσοστά της Χρησύς Αβγύς θα διπλασιαστούν και του Σύριζα θα εξανεμιστούν.

    Ίσως η Digea μπορέσει και το αποτρέψει για κάποιο χρονικό διάστημα όπως έκανε με τον Κουτσαβάκη Σαμαρά, ίσως και όχι. Μάλλον όχι.

    Αν κυβερνήσει ως ριζοσπαστική αριστερά η παρενέργεια θα είναι τα ΜΜΕ και οι ολιγάρχες να γιγαντώσουν την Χρησύ Αβγύ για κάτι παραπάνω από αντιπολίτευση και να ξεσκίσουν επικοινωνιακά την αριστερή κυβέρνηση με όποιο τρόπο μπορούν. Με κάθε μέσο. Με προβοκάτσιες, με Δούρειους Ίππους, ακόμα και με μεθόδους "Λαμπράκης στη Θεσσαλονίκη". Ίσως ο λαός μπορέσει και το ελέγξει, ίσως και όμως και όχι. Γιατί για Έλληνες μιλάμε που έχουν μεγαλώσει κατά τρόπο ώστε να χειραγωγούνται πανεύκολα.

    Τα "καλύτερα" δυστυχώς έρχονται και είναι αναπόφευκτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ...

    1. Γνωρίζετε με ποιες εφημερίδες ενημέρωναν οι Γερμανοί τους κατακτημένους Έλληνες; Με το”ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ” και τα ”ΑΘΗΝΑΙΚΑ ΝΕΑ. ”Ποιο συγκρότημα τις εξέδιδε; Μα φυσικά το συγκρότηματου ”δημοκράτη” Λαμπράκη πατέρα του Χρήστου που όταν έφυγαν οι Γερμανοί άλλαξε το όνομα σε ”ΝΕΑ” και ”ΒΗΜΑ” για να είναι δυνατόν να συνεχίσει η κυκλοφορία τους μέχρι σήμερα.

    2. Θυμάστε τον Πικραμένο που μας έγινε και πρωθυπουργός; Ξέρετε τι έκανε ο πατέρας του Όθωνας Πικραμένος στην κατοχή; Είχε αναλάβει την έντυπη Γερμανικά προπαγάνδα στην Ελλάδα. Συνέστησε με τους Γερμανούς την εταιρία ”Mundus” και είχε αναλάβει τα...
    προπαγανδιστικά έντυπα των Ναζί στην Γερμανική την Ιταλική και Ελληνική γλώσσα. Το κτίριο που ήταν το κέντρο διανομής τύπου υπάρχει ακόμα στην οδό Σωκράτους 43.

    3. Πώς φτιάχτηκε η οικογένεια Παπακωνσταντίνου του πρώην υπουργού οικονομικών μας; Το 1941 ο κατοχικός πρωθυπουργός των Γερμανών Τσολάκογλου παραχώρησε στον παππού του το εργοστάσιό ηλεκτρισμού στην Κοζάνη που έμεινε στην ιδιοκτησία της οικογένειας μέχρι το 1958 όπου εξαγοράσθηκε από την ΔΕΗ και μιλάμε για λεφτά με ουρά.

    4. Ποιος ίδρυσε το μοναδικό Ναζιστικό κόμμα στην Ελλάδα; Ο Γεώργιος Μερκούρης ο θείος της Μελίνας, η οποία έφαγε γλυκό ψωμί επί κατοχής.Το 1941 το κόμμα αυτό γνώρισε μεγάλες δόξες.Ο Μερκούρης παραιτήθηκε το 1942 διότι οι Γερμανοί τον διόρισαν διευθυντή της Εθνικής τράπεζας και το 1943 πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 5. Ξέρετε ποιον είχε συνεργάτη ο Μερκούρης; Τον Γεώργιο Σημίτη πατέρα του πρώην πρωθυπουργού, τον οποίο διόρισαν οι Γερμανοί Γενικό Γραμματέα της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.

    6. Να θυμηθούμε και τον ”Γερο της Δημοκρατίας”, Γ.Παπανδρέου που διετέλεσε σύμβουλος του πρωθυπουργού της κατοχής Τσολάκογλου.

    7. Δεν είναι μόνο αυτοί αλλά γύρω από αυτούς ο διαπλεκόμενος επιχειρηματικός κόσμος της εποχής: Λάτσηδες, Αγγελόπουλοι, Κωστόπουλοι, Χριστοφοράκοι κλπ.
    8. Παρουσιάζουμε εδώ τους 163 οικονομικούς μεγαλοδοσιλόγους, οι οποίοι κερδοσκόπησαν και πλούτισαν επί Κατοχής.

    Δεν είναι απαραιτήτως όλοι αυτοί μαυραγορίτες. Είναι όμως όλοι τους εκείνοι που δεν δίστασαν να συναλλαγούν με τις Αρχές Κατοχής, αναλαμβάνοντας προμήθειες ή κατασκευές για λογαριασμό τους.

    Παρά το γεγονός ότι δεν έχει αφαιρεθεί ούτε ένα όνομα, ο κατάλογος αυτός δεν είναι πλήρης.

    Τον δημοσιεύουμε λοιπόν μάλλον ενδεικτικά, ώστε να ανιχνεύσουμε κάποια γνωστά ονόματα που απέκτησαν την τεράστια περιουσία τους, ελισσόμενοι επί Κατοχής και εκμεταλλευόμενοι τις περιστάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Την ώρα που άλλοι συνάδελφοί τους πεινούσαν και δυστυχούσαν, που κυριολεκτικά δεν είχαν να θρέψουν την οικογένειά τους, που δεν μπορούσαν να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις τους ή για λόγους αρχής δεν δέχονταν να ασκήσουν το επάγγελμά τους υπό τις συνθήκες αυτές, οι άνθρωποι αυτοί έσπευσαν με περισσή προθυμία να υπηρετήσουν τον κατακτητή ως νεροκουβαλητές.
    Με όλη αυτή τη διαδικασία, πολλοί από τους κατασκευαστές, που παραπέμφθηκαν μεταπολεμικά να δικαστούν για δοσιλογισμό στην Ελληνική Δικαιοσύνη, έφεραν ως μάρτυρες υπεράσπισης Βρετανούς αξιωματικούς ή αξιόπιστους αντιστασιακούς, οι οποίοι φυσικά κατέθεσαν ότι οι κατηγορούμενοι συνέβαλαν στη …συμμαχική νίκη.

    Ευνόητο είναι ότι σχεδόν όλοι αθωώθηκαν και οι θησαυροί θησαυροί.

    Μια τέτοια χαρακτηριστική περίπτωση ήταν των μετόχων μιας τεχνικής εταιρίας, γνωστών ονομάτων της αθηναϊκής κοινωνίας (ο αδελφός του ενός υπήρξε μάλιστα επί πολλά χρόνια βουλευτής και υπουργός), οι οποίοι όχι μόνο δεν καταδικάστηκαν, αλλά και …παρασημοφορήθηκαν!

    Φυσικά στα μεταπολεμικά χρόνια διατήρησαν όλη τους την αίγλη και συνέχισαν οι ίδιοι, και σήμερα οι κληρονόμοι τους, να παίρνουν μεγάλα δημόσια έργα με προϋπολογισμούς που καλύπτονταν από τις αμερικανικές βοήθειες.
    Κάπως έτσι έχει γραφεί η ιστορία των οικονομικών δοσιλόγων.

    Και αν τελικά δεν τα κατάφεραν να γλυτώσουν τις καταδίκες και τις τιμωρίες, επανήλθαν λαύροι και στελέχωσαν τη νεώτερη μεγαλοαστική τάξη.

    Μέσα στα ονόματα του καταλόγου που δημοσιεύεται, θα παρατηρήσει κανείς ανθρώπους που μεταπολεμικά συνέχισαν την πληθωρική παρουσία τους στην ελληνική οικονομία, ορισμένοι μάλιστα έγιναν οι στυλοβάτες της μεταπολεμικής ελληνικής οικονομίας.

    Έως και σήμερα διατήρησαν τον πλούτο αυτόν, τον επαύξησαν και κάποιοι μάλιστα έγιναν τιμητές και με το χρήμα τους απέκτησαν φωτοστέφανα. Κάποιων άλλων τα παιδιά και τα εγγόνια συνεχίζουν να δρέπουν δάφνες στην οικονομική ζωή του τόπου ως μεγαλομεγιστάνες, στηριζόμενοι στον πλούτο που με τέτοιο τρόπο συνελέγη.

    Θα εκπλαγεί κανείς διαπιστώνοντας ότι μέσα στον κατάλογο αυτόν δεν λείπουν εβραϊκά ονόματα. Το θέμα όμως δεν μας είναι άγνωστο.
    Πράγματι Έλληνες Εβραίοι υπήρξαν αρκετοί που συνεργάστηκαν οικονομικά με τον κατακτητή, αλλά και πολιτικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μεταπολεμικά η Ελληνική Πολιτεία, αν και τιμώρησε τους οικονομικούς δοσιλόγους, δεν εξάντλησε την αυστηρότητά της ώστε να τους απομονώσει. Ούτε και η κοινωνία τους απολάκτισε.

    Αντίθετα, οι αρχές τους αντιμετώπισαν συχνά ευνοϊκά, σεβόμενες προφανώς την ογκώδη οικονομική επιφάνεια που είχαν στο σκότος και σε βάρος του λιμώττοντος λαού αποκτήσει.
    Στη λίστα θα βρει μεγαλοεπιχειρηματίες που προχώρησαν σε ποικίλες άλλες δραστηριότητες και κατέστησαν ταγοί της κοινωνίας μας, καθώς ανυποψίαστη η κοινή γνώμη είχε λησμονήσει την προέλευση των χρημάτων τους.

    Άλλους που χρηματοδότησαν μεγάλα ονόματα της πολιτικής ή άλλους που αναμίχθηκαν οι ίδιοι στην πολιτική για να γίνουν οι ίδιοι ή οι γόνοι τους υπουργοί και διαπρεπείς προσωπικότητες, χωρίς κανείς να φαντάζεται ότι με την εύνοια του κατακτητή απέκτησαν το παντοδύναμο χρήμα.

    Ορισμένους μάλιστα που δεν δίστασαν να διαθέσουν ψιχία (αναλογικά) από την περιουσία τους, τέτοιας πραγματικής αξίας όμως ώστε να τους απονεμηθεί μέχρι και ο τίτλος του εθνικού ευεργέτη! Και άλλοι, και άλλοι.
    Εκτός από τους αναφερόμενους οικονομικούς δοσιλόγους, υπάρχουν και άλλες παρεμφερείς κατηγορίες, όπως οι κατοχικοί μεγαλομαυραγορίτες.

    Διαθέτοντας και καλλιεργώντας πάσης φύσεως διασυνδέσεις με τις Αρχές Κατοχής συγκέντρωσαν στα χέρια τους ποσότητες δυσεύρετων ειδών, κυρίως τροφίμων ευρείας κατανάλωσης, που τις έσπρωχναν στην κατανάλωση με χιλιοπλάσιες τιμές. Το αποτέλεσμα ήταν οι μεν μαυραγορίτες να θησαυρίζουν ανενόχλητοι και φυσικά ανεξέλεγκτοι, ο δε λαός να στερείται τα στοιχειώδη αγαθά που θα μπορούσε να προμηθευθεί, εκτός αν ήταν έτοιμος να διαθέσει ένα ολόκληρο σπίτι για να εξασφαλίσει λίγα μόλις γεύματα. Οι θάνατοι από πείνα οφείλονται σ’ αυτό το κλίμα μαυραγοριτισμού που απλώθηκε επί Κατοχής, ιδιαίτερα τον πρώτο χρόνο, τον φοβερό χειμώνα 1941-42.

    Οι μαυραγορίτες ήταν στο στόχαστρο των κατοχικών κυβερνήσεων, ακόμη και των ίδιων των κατακτητών, αφού τους εξέθεταν στην κοινή γνώμη ως αδιαφορούντες για την επιβίωση του λαού. Ο κατοχικός πρωθυπουργός Τσολάκογλου σε πολλές περιπτώσεις παρενέβη θεαματικά για να ελέγξει την κατάσταση αυτή και είναι χαρακτηριστική η παρέμβασή του αυτή με τη χειροδικία του (τουτέστιν με τα χαστούκια του) προς κάποιους συλληφθέντες επ’ αυτοφώρω μεγαλομαυραγορίτες τροφίμων.

    Ανάλογη θεαματική αντιμετώπιση είχαν και άλλοι συνάδελφοί τους, αυτή τη φορά από τους Γερμανούς, οι οποίοι μάλιστα για παραδειγματισμό τους απαγχόνισαν από τους στύλους σε μεγάλους αθηναϊκούς δρόμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΔΟΣΙΛΟΓΩΝ

    Αβραμίδης Ι., επιχειρηματίας

    Αγγελόπουλος Θ. & Υιοί, επιχειρηματίες

    Αγιουτάντης Α., εργολάβος

    Αλβανόπουλοι Κ. και Ι., εργολάβοι

    Αντωνόπουλος Α., εργολάβος

    Βαρχανέα Σ., επιχειρηματίας

    Βασιλάκος Α., εργολάβος

    Βασιλειάδης Α., επιχειρηματίας

    Βέλλιος Ε., εργολάβος

    Βερνίκος Α., επιχειρηματίας

    Βερνίκος Ν., επιχειρηματίας

    Βερνίκος Ν., προμηθευτής Αρχών Κατοχής

    Βόμβα Αφοί, προμηθευτές Αρχών Κατοχής

    Βόμβας Τ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής

    Βορρεάδης Ι., επιχειρηματίας

    Γεωργιάδης Γ., επιχειρηματίας

    Γεωργιάδης Σ., επιχειρηματίας

    Γιαδικιάρογλου Ρ., επιχειρηματίας

    Γιαδικιάρογλου Φ., επιχειρηματίας

    Γιαννουλάτος Ε., επιχειρηματίας

    Γιατζόγλου Ε., προμηθευτής Αρχών Κατοχής

    Γκέρτσος Δ., επιχειρηματίας

    Γκέρτσος Θ., επιχειρηματίας

    Γκέρτσος Κ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής

    Γκορίτσας Ε., εργολάβος

    Γκουντελιάν Α., εργολάβος

    Γκουτρούμ Κ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής

    Δαμιανός Μ., εργολάβος

    Δευκόπουλος Κ., εργολάβος

    Δήμας Σ., επιχειρηματίας

    Διάκος Ε., εργολάβος

    Δοανίδης Π., εργολάβος

    Δολτσέτης Ι., εργολάβος

    Έμκε Ρ., επιχειρηματίας

    Ευστρατίου Δ., επιχειρηματίας

    Ζαλώνης Μ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής

    Ζαννέτος Κ., επιχειρηματίας

    Ζανουδάκης Α., επιχειρηματίας

    Ζανουδάκης Σ., επιχειρηματίας

    Ζαντεμίσκωφ χήρα, επιχειρηματίας

    Ζαχάρωφ Γ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής

    Ζήζηλας Ι., εργολάβος
    Θεοδωρόπουλος Ε., εργολάβος

    Ιγγλέσης Γ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής

    Ιωαννίδης Β., εργολάβος

    Ιωαννίδης Γ., εργολάβος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καβαντζάς Δ., εργολάβος

    Καββαδίας Κ., επιχειρηματίας

    Καϊβάνοι Αφοί, εργολάβοι

    Καλημέρης Β., προμηθευτής Αρχών Κατοχής

    Καλιάζης Κ., εργολάβος

    Καλιαμπέτσος Α. και Σ., εργολάβοι

    ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΔΟΣΙΛΟΓΩΝ

    Κάμφωνας Α., επιχειρηματίας

    Καραγιάννης Κ., επιχειρηματίας

    Καράσσος Σ., επιχειρηματίας

    Καρδασιλάρη Υιοί, προμηθευτές
    Αρχών Κατοχής

    Κατηφόρης Π., προμηθευτής Αρχών Κατοχής

    Κατσίγερας Σ., επιχειρηματίας

    Κεφάλας Κ., επιχειρηματίας

    Κεχαγιάς Χ., εργολάβος

    Κηρύκοι-Αλεξάτος, επιχειρηματίες

    Κόβερης Ι., επιχειρηματίας

    Κόκκινος Κ., επιχειρηματίας

    Κολοβός Γ., επιχειρηματίας

    Κολοζώφ Α., προμηθευτής Αρχών Κατοχής

    Κοραής Σ., επιχειρηματίας

    Κορωναίος Α., προμηθευτής Αρχών Κατοχής

    Κούρηξ Δ., επιχειρηματίας
    Κουρμούλης Μ., εργολάβος

    Κουρτ Μ., επιχειρηματίας

    Κούρτογλου Ι., εργολάβος

    Κουτσουρόπουλος Λ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής

    Κρανιώτη Αφοί, εργολάβοι

    Κριεζής Ι., εργολάβος

    Κρίκος Μ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής

    Κυπαρισσόπουλος Ε., επιχειρηματίας
    Κυφιώτης Α., εργολάβος

    Κωστάλας Σ., επιχειρηματίας

    Λαζαράκης Ανδρ., επιχειρηματίας

    Λαζαράκης Κ., επιχειρηματίας

    Λαζαρίδης Π., προμηθευτής Αρχών Κατοχής

    Λασκαρίδης Χ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής

    Λιοπυράκης Θ., επιχειρηματίας

    Λυμπεράκης Μ., εργολάβος

    Μαθιουδάκης Ι., εργολάβος

    Μανιάκης Α., εργολάβος

    Μάνος Α., εργολάβος

    Μαντζάκας Σ., εργολάβος

    Ματαραντζής Ι., επιχειρηματίας

    Μάτσας Α., επιχειρηματίας

    Μαυράγγελος Μ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής

    Μαύρου Φ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής

    Μεγαλοοικονόμου Λ., επιχειρηματίας

    Μεϊμαρίδης-Πιρπίρογλου, προμηθευτές Αρχών Κατοχής

    Μήκας Δ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής

    Μικέλης Ν., εργολάβος

    Μόσχος Π., προμηθευτής Αρχών Κατοχής

    Μπαντζάς Ν., επιχειρηματίας

    Μπαρμπαγιαννάκης Ι., προμηθευτής Αρχών Κατοχής

    Μπαρμπαρής Σ., εργολάβος

    Μπρούνος Λ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής

    Μωυσόγλου Α., επιχειρηματίας

    Ναούμ Α., επιχειρηματίας

    Ναχνικιάν Ζ., εργολάβος

    Νισίμ Κ., επιχειρηματίας

    Νταής Α., εργολάβος

    Ντεκιπέλο Κατάλιτο, εργολάβος

    Ντιλέρνια Γ., εργολάβος

    Ξανθόπουλος Α., εργολάβος

    Ξανθόπουλος Ι., προμηθευτής Αρχών Κατοχής

    Ξανθόπουλος Π., εργολάβος

    Παβεζόπουλος Α., επιχειρηματίας

    Παπαδάκης Ε., προμηθευτής Αρχών Κατοχής

    Παπαδόπουλος Γ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής

    Παπαδόπουλος Κ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής

    Παπαδόπουλος Ο.Ε., επιχειρηματίας

    Παπανικολάου Π., επιχειρηματίας

    Παπασταύρου Χ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής

    Παραβάντος Ι., επιχειρηματίας

    Πασσάς Ι., εργολάβος

    Περικάρης Εμμ., εργολάβος

    Πετρίδης Ι., προμηθευτής Αρχών Κατοχής

    Πετρίδης Κ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής

    Πετρόπουλος Κ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής

    Πετυχάκης Φ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής

    Πλέσσας Α., προμηθευτής Αρχών Κατοχής

    Πλέσσας Κ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής

    Πλέσσας Σπ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής

    Πλέσσας Στ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής

    Πουλάκος Β., επιχειρηματίας
    Προφέτας Α., επιχειρηματίας

    Ρεμέντζης Γ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής

    Ρόζενσταϊν-Ροζάκης Λ., επιχειρηματίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Προς τον αξιότιμο πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα μας.
    Αξιότιμε Κύριε Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου διάβασα - πληροφορήθηκα έκπληκτος τα περί των αντιρρήσεων του Αξιότιμου Πρωθυπουργού σας Κυρίου Κάμερον στην διαφαινόμενη – προτεινόμενη τοποθέτηση του Αξιότιμου Κυρίου Γιούνκερ ως προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς τούτο σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Πρωθυπουργός σας το θεωρεί αποσταθεροποιητικό παράγοντα για την κυβέρνηση του.
    Προφανώς ο Αξιότιμος Κύριος Κάμερον προτιμά την λύση της αχυρανθρώπου της Λιθουανίας που διακαώς επιθυμεί η Κυρία Μερκελ, και η οποία Λιθουανή πρωτοστάτησε στην αντιρωσική εκστρατεία, με ποιες πλάτες και στήριξη, με τα γεγονότα της Ουκρανίας όπου η καγκελάριος μόνο πάντσερ και στούκας δεν έστειλε προκειμένου να επεκτείνει τα σύνορα της Γερμανίας προς ανατολάς, (το ποιος κάνει κουμάντο στην Ευρώπη το ξέρετε) και τα επέκτεινε, το οποίο από ό,τι φαίνεται αφήνει παγερά αδιάφορο το Ηνωμένο Βασίλειο.
    Αξιότιμε Κύριε Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου το ότι η Γερμανία έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο δια της Οικονομίας, φαντάζομαι ότι και το ξέρετε, όπως ήξεραν στην Αγγλία, τις παραμονές του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου τότε που η Πόρνη των Εθνών ακόνιζε τα δόντια της καταπίνοντας το ένα κράτος μετά το άλλο, και με την μεγάλη δύναμη πατρίδα σας να αρκείστε σε χλιαρές εξηγήσεις και δεχόμενη τον κίνδυνο των Σοβιέτ που με διπλωματία σας πρόβαλε τότε η Πόρνη, με τελικό αποτέλεσμα τα εκατομμύρια των νεκρών, την φρίκη των βασανιστηρίων, την κόλαση της πείνας.
    Αξιότιμε Κύριε Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου τα μεγάλα Έθνη, και το Ηνωμένο Βασίλειο θέλει να συγκαταλέγετε σε αυτά, πρέπει να δείχνουν το ανάστημα τους εξ αρχής και όχι εκ των υστέρων όταν έχει αρχίσει να τρέχει αίμα. Και θα σας το πω και μαλλιαρά Ελληνικά, το μακριά από τον κώλο μας και ας είναι και δυο πόντοι, δεν ωφελεί τους μακρόνοες αλλά τους μικρόνοες.
    Υστ. Τα έξυπνο πουλί από την μύτη πιάνετε.

    Με τιμή Έλλην.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ρουρούλης Σ., επιχειρηματίας

    Ρούσσος Δ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής

    Σαλαπάτας Α., επιχειρηματίας

    Σαλαπάτας Β., επιχειρηματίας

    Σαλαπάτας Σ., επιχειρηματίας

    Σαλούστρος Π., προμηθευτής Αρχών Κατοχής

    Σαραντάκης Ο., προμηθευτής Αρχών Κατοχής

    Σαράντης Ι., επιχειρηματίας

    Σαράντης Ρ., επιχειρηματίας

    Σαρφάτης Ρ., επιχειρηματίας

    Σεραφειμίδης-Γεωργακάς, προμηθευτές Αρχών Κατοχής

    Σκλαβούνος Λ., επιχειρηματίας

    Σουπίλας Σ., επιχειρηματίας

    Σοφιανόπουλος Π., εργολάβος

    Σταματόπουλοι Α., Λ., Θ., Ρ. & Ο., επιχειρηματίες

    Στασινόπουλοι Ι., Η & Μ., επιχειρηματίες

    Στίκας Α., επιχειρηματίας

    Στίπας Π., επιχειρηματίας

    Συριανάκης Θ., επιχειρηματίας

    Τερζόγλου Ν., επιχειρηματίας

    Τολιάς Β., εργολάβος

    Φερλάτσο Ο., προμηθευτής Αρχών Κατοχής

    Φουρναράκης-Ιωαννίδης, εργολάβοι

    Φώκερ Σ., εργολάβος

    Χάινε Ε., επιχειρηματίας

    Χαραλάμπους Μ., εργολάβος

    Χασαπάκος Χρ., επιχειρηματίας

    Χατζηνάκος Γ., εργολάβος

    Χατζηπαναγιώτης Ι., εργολάβος

    Χόχνετς Φ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Και εγένετο ΣΥΡΙΖΑ..

    Ήξερε πως στην πραγματικότητα δεν υπήρχε τίποτα, κάτι όμως έπρεπε να βρει και το βρήκε! Με μισή καρδιά, αλλά το βρήκε!! Το όνομα αυτού ΣΥΡΙΖΑ.

    Είναι αλήθεια πως όλοι μας, θέλαμε καλύτερη επίδοση από τον Συριζα, απ’ αυτήν που τελικά κατάφερε!

    Όχι φυσικά για να μπει κι αυτός στο πάνθεον των «πρωταθλητών» της χώρας, που έτσι κι αλλιώς μπήκε, αλλά επειδή δεν πάει άλλο!
    Ξεκληρίζεται ένας λαός! Διαλύεται μια χώρα! Δεν πάει άλλο!

    Ας προσπαθήσουμε να δούμε, αν γινόταν καλύτερα!

    Το 2010, ένας εγκάθετος απατεώνας με προδοτικά χαρακτηριστικά, σόκαρε ένα ολόκληρο έθνος, με το απίστευτο άλμα του από το «λεφτά υπάρχουν», στο ΔΝΤ!

    Τι πιο φυσικό, από την άγρια ανατροπή ενός τέτοιου καθάρματος, την ίδια κιόλας μέρα;

    Ξέρουμε όμως καλά, πως τέτοια ανατροπή δεν έγινε και ξέρουμε ακόμα καλύτερα, τους λόγους που δεν έγινε!

    Αντίθετα, η ανατροπή του έγινε λίγο καιρό αργότερα, όχι όμως απ’ τον λαό που νομιμοποιούνταν για κάτι τέτοιο, αλλά από το «ιερατείο» των Βρυξελλών, που ήθελε στη θέση του κάποιον καταλληλότερο, για να υλοποιήσει την γενοκτονία!

    Το «ιερατείο» μάλιστα, φρόντισε να βρει τους ΔΥΟ επόμενους υπηρέτες του, ώστε να μακροημερεύσει και ολοκληρωθεί η γενοκτονία που είχε σχεδιάσει!

    Ανέλαβε λοιπόν ο πρώτος[Παπαδήμος 75% αποδεχτός μας έλεγε ΤΟ ΜΕΚΑ ] και ούτε τότε είχαμε ανατροπή!

    Το αντίθετο συνέβη, αφού αποσύρθηκαν από δρόμους και πλατείες οι χιλιάδες αυθόρμητοι αγανακτισμένοι, που ένα σημαντικό μέρος απ’ αυτούς, μέσα από ένα κατάλληλο φορέα θα είχε αποκτήσει οργάνωση, σχέδιο, όραμα και στόχους ιεραρχημένους.

    Ο φορέας αυτός αποδείχτηκε πως δεν υπήρχε και ο Παπαδήμος και τα «σκυλιά» του έκαναν πάρτυ.

    Τελικά ο μόνος φορέας που ωφελήθηκε εκείνη την εποχή, ήταν η Χρυσή Αυγή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Και εγένετο ΣΥΡΙΖΑ.

    Η κόλαση γινόταν τρόπος ζωής, για ολοένα και περισσότερους Έλληνες, αυτό όμως λίγο ενδιέφερε τον δεύτερο εκλεκτό δωσίλογο των Βρυξελλών, τον Αντωνάκη Σαμαρά, που συνέχιζε να πιπιλάει το μαντζούνι περί «λάθους μίγματος» και να μην κουράζεται να υποδύεται το ρόλο του «αντιμνημονιακού»!

    Έκανε τα πάντα για να διαλύσει τον μεγάλο Θίασο, που συναποτελούσαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ, ώστε να συνεχίσει μόνος τις θλιβερές παραστάσεις!

    Τα κατάφερε και οδεύσαμε προς τις εκλογές του Μάη του 2012.

    Ένα μεγάλο τμήμα του λαού όμως, ήξερε πολύ καλά που το πήγαινε ο Αντωνάκης Δέλτα και έψαξε «όχημα» για να τον σταματήσει.

    Ήξερε πως στην πραγματικότητα δεν υπήρχε τίποτα, κάτι όμως έπρεπε να βρει και το βρήκε! Με μισή καρδιά, αλλά το βρήκε!!

    Το όνομα αυτού ΣΥΡΙΖΑ. Ποιος όμως ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ;
    «Παιδί» της διάσπασης του «Κ»ΚΕ το 1968, που δεν γύρισε ποτέ να κοιτάξει η κοινωνία, μέχρι το αλήστου μνήμης 1989!

    Μεγάλωσε λίγο τότε, χάρη και στο συνεταιρισμό που έκανε με το «Κ»ΚΕ, τα έκαναν μαζί μαντάρα ως προς τις τακτικές, το «Κ»ΚΕ ξαναδιασπάστηκε και στην ανανεωτική Αριστερά έμειναν προίκα ο τίτλος «Συνασπισμός» και αρκετά στελέχη!

    Δεν άργησε να επιστρέψει στις πολικές θερμοκρασίες, ως προς την απήχηση του στην Ελληνική κοινωνία και παρά τις έντονες και προς τη σωστή κατεύθυνση «πινελιές» που του πρόσθεσε ο Αλέκος Αλαβάνος, αυτή η απήχηση παρέμεινε πολύ περιορισμένη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Και εγένετο ΣΥΡΙΖΑ..

    Βασικό αρνητικό χαρακτηριστικό αυτού του πολιτικού χώρου, αποτέλεσαν διαχρονικά τα στελέχη του!

    Όχι γιατί ήταν τα χειρότερα, το αντίθετο! Επειδή ήταν τα καλύτερα!!

    Επειδή από καταβολής του ο χώρος της Ανανεωτικής Αριστεράς, με όποιο όνομα, συγκέντρωνε τη μεγάλη πλειοψηφία των καλύτερων μυαλών αυτής της χώρας και ως εκ τούτου και οι διαδικασίες στο εσωτερικό του ήταν άκρως δημοκρατικές, σε αντίθεση με όλους τους άλλους πολιτικούς σχηματισμούς!

    Δύσκολα εύρισκες Έλληνα πολίτη, να μη τους συμπαθεί!

    Ελάχιστοι όμως τους ψήφιζαν!! Σε σημείο μάλιστα που οι άνθρωποι του Συνασπισμού, να καταφεύγουν κατά περιόδους σε ψυχολογικά τερτίπια, του τύπου «κοιτάξτε μας στα μάτια», για να καταφέρνουν με το ζόρι να μπαίνουν στη Βουλή!!

    Βασική αιτία; Η γλώσσα! Ναι φίλοι μου, η γλώσσα!
    «Τι ωραία που τα λέει;», θαύμαζε η νοικοκυρά και στις εκλογές ψήφιζε ΝΔ!
    «Μόρφωση που την έχει ο κερατάς!», ζήλευε ο μάστρο-Κώστας και έριχνε το «βόλι» στον Παπανδρέου!
    Γιατί;
    Γιατί τους άρεσαν αυτά που έλεγαν, αλλά δεν καταλάβαιναν!!

    Μ’ αυτά και μ’ αυτά φτάσαμε στον Μάη του 2012, αφού βέβαια προηγήθηκε η «μαγική» μετάβαση στην ηγεσία, από τον Αλαβάνο στον Τσίπρα!

    Άλλοι την θεωρούν θετική και άλλοι αρνητική, δεν είναι όμως αυτό το θέμα μου σήμερα.

    Ένα μεγάλο τμήμα λοιπόν του λαού μας έκανε την επιλογή του και οι έμποροι της χώρας και οι πάτρωνες τους στο εξωτερικό τη δική τους!
    Πολέμησαν το μικρό κόμμα με κάθε μέσο, μα ποιο πολύ την προσπάθεια των Ελλήνων να ξεφύγουν από το στόμα του τέρατος!

    Η νίκη τους Πύρρειος, αφού το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιούνη, εξακοντίσθηκε στο εκπληκτικό 27%! Εκπληκτικό για το συγκεκριμένο κόμμα, αλλά και για την εποχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Και εγένετο ΣΥΡΙΖΑ.

    Η γεύση που μας έμεινε γλυκόπικρη, αλλά το μεγάλο πρόβλημα το είχαν τα στελέχη του κόμματος, που κράταγαν στα χέρια το 27% και δεν ήξεραν τι να το κάνουν!

    Όχι αγαπητοί φίλοι, δεν είναι περίεργο ούτε μεμπτό!

    Χρειάζεσαι το χρόνο σου για να μεταλλαχτείς από φιλολογικός σύλλογος «Παρνασσός», σε κόμμα εξουσίας!

    Χρόνος όμως πολύς, στην πολιτική δεν υπάρχει και ακόμα περισσότερο στις συνθήκες που ζούμε!

    Το τελευταίο αποδείχτηκε στις πρόσφατες εκλογές, αν και είχε δείξει τα σημάδια του και νωρίτερα.

    Ναι πράγματι, οι Ευρωεκλογές έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά, που δεν επιτρέπουν τεράστια ποσοστά.
    Ναι πράγματι, οι ψήφοι μοιράζονται σε πολλούς σχηματισμούς, με χαλαρή διάθεση.

    Ναι πράγματι, είχαμε μεγάλη αποχή.
    Η Χρυσή Αυγή πήρε υπέρογκο ποσοστό και πάνω απ’ όλα ο πόλεμος των τοκογλύφων, των εμπόρων και των φεουδαρχών, ήταν χειρότερος και από το 2012!

    Και όμως! Το μόνο που δέχομαι σαν αιτιολογία είναι το τελευταίο κι αυτό όμως πρέπει να το πάρουμε απόφαση, γιατί θα είναι παντοτινό!
    Όσο για τα άλλα;

    Αν ζεις μέσα στην κοινωνία, ξέρεις πολύ καλά πως η μεγάλη διασπορά των ψήφων, η αποχή και η τρομερή αύξηση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής, έχουν κοινές αιτίες και κατά πλειοψηφία κοινή δεξαμενή ψήφων!

    Ψήφων που προέρχονται από ανθρώπους απελπισμένους ,αγανακτισμένους, θολωμένους, θυμωμένους, που βλέπουν κάποιον[Συριζα] να τους κουνάει το χέρι από μακριά, αλλά δεν τον ένοιωσαν ποτέ δίπλα τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ο Ελληνικός λαός ψήφισε σε ποσοστό 31% τη Νέα Δημοκρατία και την Ελιά ( + 6,5% το Ποτάμι ), άρα επιθυμεί γρήγορη εφαρμογή του μνημονίου. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό ;

    1) Άμεση είσπραξη των 66 δισεκατομμυρίων ευρώ σε ληξιπρόθεσμα χρέη. Το Υπουργείο Οικονομικών να βάλει όριο μέσα στο καλοκαίρι να πληρώσουν όλοι αυτοί που χρωστάνε στο δημόσιο.Κι αν δεν πληρώσουν, να κάνει κατασχέσεις σε καταθέσεις και ακίνητη περιουσία τους. Αυτά ψήφισε ο λαός πριν λίγες μέρες και θέλει να τα δει.

    2) Άμεση πάταξη της φοροδιαφυγής, με έλεγχο των καταθέσεων φυσικών και νομικών προσώπων, που αύξησαν τη περιουσία τους μέσα στο 2013-2104. Έλεγχος των τραπεζικών θυρίδων για "μαύρο χρήμα". Έλεγχος στις πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες με αγορές χιλιάδων ευρώ κάθε μήνα.Ποιοι αγοράζουν σπίτια/ακριβά αυτοκίνητα μέσω κρίσης ;

    Έλεγχος για φοροδιαφυγή ελεύθερων επαγγελματιών, τουριστικών επιχειρήσεων ( με καταγραφή αφίξεων τουριστών και σύγκριση με παραστατικά διαμονής τους ), άνεργων και αγροτών. Το μαχαίρι να μπει στο κόκκαλο. Αυτό ψήφισε και ζητάει ο ελληνικός λαός από τη ΝΔ- Ελιά. Όλοι μας πρέπει να καταγγέλουμε όσους φοροδιαφεύγουν, γιατρούς, υδραυλικούς, ελεύθερους επαγγελματίες, ηλεκτρολόγους, εστιάτορες, τουριστικά γραφεία, φακελάκια, ιδιαίτερα μαθήματα, κάθε έναν που δεν τηρεί το μνημόνιο και δεν πληρώνει φόρους.Άμεση δήμευση υπέρ Δημοσίου όλων των μαύρων χρημάτων που βρίσκει ο ΣΔΟΕ και όχι απλά ένα πρόστιμο. Ιατρεία, φαρμακεία, ινσιτούτα αισθητικής, συνεργεία αυτοκινήτων, μικρές επιχειρήσεις και μαγαζιά στην επαρχία, αγρότες που πουλάνε προϊόντα χωρίς αποδείξεις, όργιο φοροδιαφυγής.

    3) Άμεση επέμβαση σε συντάξεις, εφάπαξ και επικουρικά και στην ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη. Αυτό ψήφισαν οι περισσότεροι συνταξιούχοι στις ευρωεκλογές. Φαίνεται ότι δεν έχουν πρόβλημα, αφού εγκρίνουν τη διακυβέρνηση ΝΔ- Ελιάς.

    4 ) Ένα έκτακτο μέτρο, αντί για νέα μέτρα στο λαό, θα μπορούσε είναι να επιβληθεί φόρος εφάπαξ 20% στις καταθέσεις άνω των 100.000 ( ανά οικογένεια ). Αυτοί που έχουν πολλά ας βοηθήσουν όσους έχουν λίγα. Ο ελληνικός λαός το δέχεται με χαρά, γιατί άντεξε τόσους φόρους και χαράτσια και επιζητά σταθερότητα. Οι πλούσιοι ας στηρίξουν αυτή τη σταθερότητα δίνοντας ένα μέρος από τον πλούτο τους ( και μάλιστα οι ψηφοφόροι της ΝΔ, Ελιάς και Ποταμιού θα το κάνουν με μεγάλη ευχαρίστηση για να στηρίξουν τη κυβέρνησή τους ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αηδία, μπόχα, βρώμα, δυσωδία.

    Εξωθεσμικά κέντρα προσπαθούν να διαλύσουν τους ΑΝΕΛ και τη ΔΗΜΑΡ ( και δημιούργησαν το Ποτάμι ) για να στηρίξουν το ΔΝΤ, το μνημόνιο και ωθούν "ανεξάρτητους" βουλευτές να ψηφίσουν Πρόεδρο για να μην πέσει η συγκυβέρνηση ΝΔ- Ελιάς.

    Τα γεγονότα θυμίζουν σκηνικό 1965, αλλά οι νεώτεροι δεν είχαν φανταστεί τέτοιο σκηνικό. Παράκεντρα εξουσίας αφού επέβαλλαν δοτούς "πρωθυπουργούς και υπουργούς", σύμφωνα με την επίσημη παραδοχή από επίσημα χείλη, τώρα προσπαθούν να κρατήσουν τα πρόσωπα αυτά στη κυβέρνηση και να οδηγήσουν αντιμνημονιακούς βουλευτές σε ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ από τις ιδέες τους και, εν καιρώ, να ψηφίσουν τον πρόεδρο που θα προτείνουν ΝΔ και Ελιά.

    Έτσι μεθόδευσαν άγριο πόλεμο λάσπης, συκοφαντιών, υπονόμευσης των ΑΝΕΛ και της μη μνημονιακής ΔΗΜΑΡ, με βοήθεια από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ ( που στήριξαν με λύσσα ΝΔ και Ελιά και Ποτάμι στις ευρωεκλογές, χάνοντας κάθε ίχνος αξιοπρέπειας και αξιοπιστίας ),και συνεχίζουν ακάθεκτοι το έργο τους. Μέσω στημένων εκπομπών και μεγαλοδημοσιογράφων προσπαθούν να παρασύρουν "ανεξάρτητους" βουλευτές και να τους οδηγήσουν πίσω στα μαντριά, για να σωθεί το μνημόνιο, το ΔΝΤ, τα χαράτσια, οι φόροι και όλα όσα σχεδιάζουν ερήμην του ελληνικού λαού. Ας τους καμαρώσουν όσοι ψήφισαν ΝΔ, Ελιά και Ποτάμι αυτές τις εκλογές !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μπούτζουκας Τηλέμαχος2 Ιουν 2014, 11:43:00 π.μ.

    Τι έγινε στην Κάνδανο, Κασιδιάρη;
    Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος ...

    Σήμερα είναι ημέρα μνήμης για τα πεπραγμένα του ναζισμού. Για τα πεπραγμένα των «Ες – Ες», εδώ στην Ελλάδα, στη χώρα μας. Πάμε στην μαρτυρική Κάνδανο.

    Από το malia-crete-kgrek
    Σήμερα είναι η επέτειος της σφαγής της Κανδάνου. Ξεκίνησε σαν σήμερα, στις 2 Ιουνίου 1941. Η Κάνδανος, ένα μικρό χωριό της Κρήτης στο Νομό Χανίων, έμελλε να γίνει ένα από τα μνημεία της ναζιστικής θηριωδίας κατά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο. Το ολοκαύτωμα της Κανδάνου, όπως και η σφαγή...
    στο Κοντομαρί, ήταν απάντηση των Γερμανών εισβολέων στην ηρωική αντίσταση του λαού της Κρήτης, στο έπος που γράφτηκε στην Ιστορία ως «Μάχη της Κρήτης».

    Η Κάνδανος είχε βομβαρδιστεί ήδη από την πρώτη μέρα της «Μάχης της Κρήτης», στις 20 Μάιου. Στις 24 Μάη, μετά από σφοδρή μάχη στο φαράγγι της Κανδάνου, σκοτώνονται πολλοί Γερμανοί. Παρότι η «Μάχη» τελειώνει στις 31 Μάιου, οι ναζί επιστρέφουν στο χωριό. Τη Δευτέρα 2 Ιούνη μετά από διαταγή του Γκαίρινγκ ξεκινά η ανείπωτη σφαγή, η οποία ολοκληρώνεται την επόμενη μέρα. Αρχίζει ο ανελέητος βομβαρδισμός του χωριού ενώ στη συνέχεια τμήματα του ναζιστικού στρατού μπαίνουν στο χωριό.

    Η Κάνδανος γίνεται ολοκαύτωμα. Οι ναζί συγκεντρώνουν κατά ομάδες τους κατοίκους και αρχίζουν οι εκτελέσεις. Οι περίπου 180 κάτοικοι της Κανδάνου δολοφονούνται, τα σπίτια τους πυρπολούνται, ακόμα και τα ζώα τους σφάζονται. Το μένος των ναζί είναι τέτοιο που αφήνουν και γραπτές αποδείξεις της θηριωδίας τους. Η Κάνδανος, όπως σωστά έχει καταγραφεί στην εκπομπή «Η μηχανή του χρόνου», είναι «η μοναδική περίπτωση εγκλήματος πολέμου, όπου ο θύτης όχι μόνον αναγνωρίζει το έγκλημά του, αλλά το προπαγανδίζει προς παραδειγματισμό των υπολοίπων».
    ΚΑΝΗΣ ΝΆΖΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΜΑΣ-ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μπούτζουκας Τηλέμαχος2 Ιουν 2014, 11:44:00 π.μ.


    Τι έγινε στην Κάνδανο, Κασιδιάρη;
    Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος .

    «Προς παραδειγματισμό», λοιπόν, τις αμέσως επόμενες ημέρες οι ναζί τοποθετούν δύο πινακίδες - επιγραφές στις εισόδους της Κανδάνου από Χανιά και Παλαιόχωρα, γραμμένες στα γερμανικά και τα ελληνικά.


    Η πρώτη πινακίδα έγραφε: «Διά την κτηνώδη δολοφονία Γερμανών αλεξιπτωτιστών, αλπινιστών και του μηχανικού από άνδρες, γυναίκες, παιδιά και παπάδες μαζί και διότι ετόλμησαν να αντισταθούν κατά του μεγάλου Ράιχ κατεστράφη την 3/6/41 η Κάνδανος εκ θεμελίων διά να μην επανοικοδομηθεί πλέον ΠOTE».

    H δεύτερη (ελαφρώς ανορθόγραφη) πινακίδα έγραφε: «Ως αντίποινον των άπω οπλισμένων πολιτών ανδρών και γυναικών εκ των όπισθεν δολοφονηθέντων Γερμανών στρατιωτών κατεστράφη η Κάνδανος».

    Όμως το 1943 οι ναζί «φιλοτέχνησαν» και τρίτη - μαρμάρινη αυτή τη φορά - στήλη που ανέφερε: «Εδώ υπήρχε η Κάνδανος κατεστράφη προς εξιλασμόν της δολοφονίας 25 Γερμανών Στρατιωτικών».

    Μοναδικά ιστορικά τεκμήρια της ναζιστικής κτηνωδίας αποτελούν οι φωτογραφίες του Franz Peter Weixler που ήταν ο πολεμικός ανταποκριτής της Βέρμαχτ που φωτογράφισε την εκτέλεση στο Κοντομαρί. Εδώ ο ναζί ρίχνει την χαριστική βολή στους εκτελεσμένους (Χριστίνα Λούπα, «Δείτε καρέ - καρέ τη σφαγή στο Κοντομαρί Χανίων από τους Γερμανούς - Η ιστορία του Franz Peter Weixler», http://tvxs.gr)

    Ας έρθουμε τώρα στην Ελλάδα του 2014. Αυτός με τη σβάστικα στο χέρι είναι ο Κασιδιάρης.

    ΚΑΝΗΣ ΝΆΖΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΜΑΣ-ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μπούτζουκας Τηλέμαχος2 Ιουν 2014, 11:44:00 π.μ.

    Τι έγινε στην Κάνδανο, Κασιδιάρη;
    Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος ...

    Ο Κασιδιάρης, στις 20/4/2011, εξυμνούσε με άρθρο του στο περιοδικό «Χρυσή Αυγή» το «ανανεωτικό» και «πνευματικό κίνημα» του ναζισμού. Έγραφε: «Ποιο θα ήταν το μέλλον της Ευρώπης και ολόκληρου του σύγχρονου κόσμου, αν ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος (…) δεν σταματούσε την ανανεωτική πορεία του Εθνικοσοσιαλισμού; Είναι βέβαιο ότι θεμελιώδεις αξίες που πηγάζουν ως επί το πλείστον από την ελληνική αρχαιότητα, θα κυρίευαν πνευματικά όλα τα κράτη και θα όριζαν τις τύχες των λαών. Ο ρομαντισμός ως πνευματικό κίνημα και ο κλασικισμός θα υπερίσχυαν (…)».


    Αυτός που ανταλλάσει ναζιστικούς χαιρετισμούς με τους ομοϊδεάτες του (λέγοντας ότι πρόκειται για… «αρχαιοελληνικό» χαιρετισμό) είναι ο Μιχαλολιάκος.

    Ο Μιχαλολιάκος, στο άρθρο του για τον Χίτλερ («Χρυσή Αυγή», τεύχος 26, Μάιος 1987), έγραφε: «Τι εμπόδιο μπορεί να σταθεί στο δρόμο μας αφού ακόμη και σήμερα νοιώθουμε ΕΚΕΙΝΟΝ να μας οδηγεί (...) με τη σκέψη και την ψυχή μας δοσμένη στη Μνήμη του Μεγάλου μας Αρχηγού, υψώνουμε το δεξί χέρι ψηλά, χαιρετούμε τον Ήλιο και με το θάρρος που μας επιβάλλει η Στρατιωτική μας Τιμή και το Εθνικοσοσιαλιστικό μας καθήκον κραυγάζουμε γεμάτοι πάθος, πίστη στο μέλλον και στα οράματά μας: HEIL HITLER!»

    Ο ίδιος τύπος, ο Μιχαλολιάκος, στο βιβλίο του με τίτλο «Για μια μεγάλη Ελλάδα σε μια ελεύθερη Ευρώπη», παραληρεί υπέρ του ναζισμού. Εξυμνεί τα «WAFFEN SS» τα οποία αποκαλεί … «Μήνυμα Φωτεινό» στην Ελλάδα και την Ευρώπη! Γράφει (σελίδα 46): «Ο Γερμανικός Εθνικοσοσιαλισμός και η Νέα Ευρώπη των WAFFEN SS ήταν ένα Μήνυμα Φωτεινό σε μία σκοτεινή εποχή, που πιστεύω πως ο ελληνισμός θα έπρεπε να έχει δεχτεί».


    Όποιος δεν καταλαβαίνει ποιο είναι το «φωτεινό» (κατά Μιχαλολιάκο) μήνυμα του ναζισμού, όποιος αμφιβάλει τι κρύβεται πίσω από το «ρομαντικό» (κατά Κασιδιάρη) πνεύμα του «εθνικοσοσιαλισμού», όποιος συσχετίζει ανιστόρητα τον πατριωτισμό με τον αιμοσταγή και πατριδοκάπηλο εθνικισμό, ας ρίξει μια ματιά στην Κάνδανο. Και στο Κοντομαρί…

    ΚΑΝΗΣ ΝΆΖΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΜΑΣ-ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μπούτζουκας Τηλέμαχος2 Ιουν 2014, 1:25:00 μ.μ.

    Οι πολιτικοί μας και αρκετοί δημοσιογράφοι δεν έχουν πάρει χαμπάρι ΤΙΠΟΤΑ ακόμα ,ούτε μήνυμα ΕΚΛΟΓΩΝ , αλλά ούτε τι τους γίνεται ...Μας λένε από το πρωί μέχρι το βράδυ για τον ανασχηματισμό , Η το πως θα βγάλουν πρόεδρο της δημοκρατίας για να πάρουν ακόμα 24 μισθούς !!!!

    Κύριοι ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΑΛΛΆΞΕΤΕ ΠΟΛΊΤΙΚΗ με 590 ευρώ μικτό μισθό και με δόσης εδώ, δόσης εκεί δόσης παραπέρα , έβγαλε ο κόσμος ότι είχε και δεν είχε από της τράπεζες και σας τα ακουμπήσαμε στους ΑΔΙΚΟΥΣ φόρους σας … Θα σας πάρουν ΌΧΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ αλλά αυτό λέτε όλοι σαν καραμέλα { ΜΕ ΤΗΝ ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ} ΜΕ ΤΗΣ ΠΕΤΡΕΣ.. αλλά τι να καταλάβει ο κάθε Βουλευτής !!! ΜΕ 10.000 ευρώ μισθό ,με τα έξτρα του, ασφάλεια αυτοκίνητα, βενζίνες, κ.τ.λ άλλες 10.000=20.000 ..και αφορολόγητα..

    Εύχομαι στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη να αλλάξουν μυαλά γιατί οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΕΔΩ {ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΉΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΏΝ ΔΙΧΩΣ ΒΟΥΛΉ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΏΝ} και αναγκάστηκα ίσως το δουν διαφορετικά κάποιοι άλλοι και πάρουν τα κονσερβοκούτια και όπου βγει … Άλλη Βάρκιζα όπως ονειρεύεται να δει ο κ. Μπαλτάκος ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΔΕΙ..
    Όπως λυπάμαι που οι Έλληνες όπως γράφει και ο κ. Μπογιόπουλος δεν θυμόμαστε της θηριωδίες τον ΝΑΖΊ στην πατρίδα μας , στον τόπο μου την Κρήτη, ΚΑΝΔΑΝΟΣ--ΑΝΏΓΕΙΑ --ΓΕΡΓΕΡΗ--ΖΑΡΟΣ--ΒΟΡΙΖΑ κ.τ.λ .. Το τι θηριωδίες διέπραξαν…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Mια νεκρή Eλληνίδα καθαρίστρια αρκεί για να πάρει φωτιά η χώρα.

    Κάποιοι ανεγκέφαλοι του υπ. Οικονομικών παίζουν με τη φωτιά.

    Πέρα από το γεγονός ότι είναι αδίστακτοι, οι κυβερνώντες έχουν και άγνοια κινδύνου.

    Όταν δέρνεις αλύπητα ανυπεράσπιστες γυναίκες το ιατρικό ιστορικό της κάθε μιας δεν μπορείς να το ξέρεις είναι σαν να φλερτάρεις με την πυρηνική έκρηξη.

    Προφανώς με τις πλάτες της διαπλοκής έχουν την ψευδαίσθηση ότι θα μπορούν να την βγάζουν καθαρή διαρκώς.

    Μάλιστα οι "ρογκάκοι"-ρεπόρτερς του Mega που μετέδιδαν την σημερινή άνανδρη και χυδαία επίθεση των ΜΑΤ έφτασαν στο σημείο-όπως σημειώνει το nonews -να πουν το ασύλληπτο, " αυτή την ώρα πέφτουν κλωτσιές... Τα ΑΝΑΜΕΝΌΜΕΝΑ".

    Ο Καμπουράκης που καταρχήν αποκήρυξε τον χαρακτηρισμό του ρεπορτερ (ε, όχι και αναμενόμενα), στη συνέχεια είπε κάτι χειρότερο κι από αυτόν :"Με τις ασπίδες τις απωθούν, δεν χρησιμοποιούν γκλομπς. Αν χρησιμοποιούσαν γκλομπς θα έπεφτε αίμα εκεί".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Μπούτζουκας Τηλέμαχος4 Ιουν 2014, 4:15:00 π.μ.

    Δεν μπορώ να καταλάβω ποιοι Ελληνες διακινούν με πύρινους λόγους ΣΉΜΕΡΑ το 2014 ΔΕΞΙΑ--ΑΡΙΣΤΕΡΑ...Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής
    μιλούσε και έλεγε η ΝΈΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ και ο Ανδρέας ΠΑΣΟΚ...

    Σήμερα μιλούν Για ΆΚΡΟ ΔΕΞΙΆ---ΚΕΝΤΡΟ ΔΕΞΙΆ---ΚΈΝΤΡΟ ΑΡΙΣΤΕΡΆ --ΑΡΙΣΤΕΡΆ--ΆΚΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΆ.... οι δικοί μας ψηφοφόροι--πελάτες- που έφυγαν να τους μαζέψουμε..Μιλούν για ΘΡΆΚΗ για υφαλοκρηπίδα για ΑΟΖ κ.τ.λ... Ξέρετε πολλούς Ελληνες να απαντήσουν ΑΥΘΌΡΜΗΤΑ χωρίς να το ψάξει το ΤΙ είναι η υφαλοκρηπίδα και τι είναι η ΑΟΖ;

    Ελάχιστοι θα πω: Η υφαλοκρηπίδα είναι δώδεκα μίλια από την ακτή μιας χώρας μέσα στην Θάλασσα και ξεκινά άλλα δώδεκα μίλια από την γείτονα χωρά ..στα ανατολικά νησιά μας ΔΕΝ υπάρχουν 24 μίλια ; ΟΧΙ..

    Η ΑΟΖ πάει στα 200 μίλια από την ακτή μιας χωράς και άλλα 200 μίλια πάντα για θάλασσα μιλάμε μας κάνουν 400 μίλια υπάρχουν ..Και αυτά δεν τα γράφει ο Μπούτζουκας από το μυαλό του , είναι παγκόσμιες διεθνής νομολογίες...

    Όσοι λοιπόν {{πατριώτες}} μιλούν για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι και η κάθε γείτονα χώρα μας έχει και αυτή {{πατριώτες}}... Άρα τι κάνουμε πόλεμο για να ικανοποιηθούν οι πατριώτες ένθεν και ένθεν !!!

    Είναι η ΠΡΏΤΗ φορά που θα υπερασπιστώ τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο ίσως στην ΖΩΉ μου ...Γιατί όταν είναι οριακά αυτά τα πράγματα η σωστή ΧΩΡΑ κάνει διπλωματικές ενέργειες...

    Προσωπικά τον Ισραηλινό άνθρωπο τον αγαπώ από οικογενειακή ιστορία όταν ένας Εβραίος έσωσε τον πάππου στο Αλβανικό μέτωπο {πέντε ώρες τον κουβαλούσε στα χιονιά} τον έχασα το 1968..

    Όπως αγαπώ γενικά τον άνθρωπο ότι και αν είναι... ΟΠΩΣ ΚΑΙ συνέχομαι τα ΤΈΡΑΤΑ-ανθρώπους όποιοι και αν είναι.. Έχει δει κάνεις χαραγμένο στο βραχίονα αριθμό κρατούμενου ΝΑΖΙΣΤΏΝ;

    Οι Αμερικάνοι και οι Ισραηλινοί ως χώρα ΠΑΝΤΑ μας βοηθούσαν ΠΌΤΕ ΜΑ ΠΌΤΕ δεν μας επιτέθηκαν δεν μας έκαψαν δεν μας σκότωσαν ..

    Για να μην ξεφύγω για την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα .. Αν δεν υπάρχει λύση πάνε οι χώρες με ΥΡΔΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ αν υπάρχουν πάνε στην διεθνή διαιτησία , εκεί λοιπόν δίνετε η λύση ..Όμως κοιτάζεις να πας σαν χώρα με ισχυρούς συμμάχους, να κάνεις πρώτα την συμφωνία σου ώστε όταν θα στηθεί μια πλατφόρμα Ο ΤΟΥΡΚΟΣ Π.Χ αν σε δει αδύναμο θα πέσει σε χρόνο ΤΕ-ΤΕ..Θα Πρέπει να μάθουμε ως Ελληνες ΝΑ συνεργαζόμαστε ειρηνικά με ασφάλεια και με καλούς διπλωμάτες ώστε να κερδίσει το καλύτερο για την ΧΩΡΆ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΌΣΜΙΟ ΓΊΓΝΕΣΘΑΙ...Δεν με ενδιαφέρει ποιος θα είναι ο κυβερνήτης της χώρας, ΆΛΛΑ ποιος θα το καταφέρει...Μερικοί ζουν με αναμνήσεις μεγάλου Αλεξάνδρου και του Βυζαντίου ΝΑΙ άλλα τότε έχτιζες ένα τοίχο και έλεγες είμαι ισχυρός ΣΉΜΕΡΑ υπάρχουν τοίχοι σε κανένα μέρος του πλανήτη να προστατεύει πόλης η χώρες;...ΟΧΙ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ εσείς με τα κλούβια μυαλά...

    Βάλετε ΌΛΟΙ μια ΤΈΛΙΑ στο 2010 ΚΑΙ ας προσπαθήσουμε ΌΛΟΙ να στρίψουμε, να διορθώσουμε όλοι τα κακά μας και η όποια κυβέρνηση να αποδώσει το ατομικό δίκαιο ώστε να το δει και ο ΝΕΟΣ κόσμος αλλιώς το μέλλον του... Η Ιστορία είναι καλή για όλους να την μαθαίνεις αλλά ΔΕΝ ήταν όμως καλά ΌΛΑ και στην Ιστορία!!! πολύ αίμα πολύ ΑΘΏΟ αίμα κύριοι ..Αν μερικοί θέλουν ΑΊΜΑ και σήμερα για να δουν το μέλλον ΘΑ πρέπει να εμποδιστούν από όλους που διαθέτουν λίγο μυαλό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση