GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί αίρεται η εγγύηση του 1 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί στον Μ. Καρχιμάκη

Με διάταξη του ανακριτή, Δημήτρη Φούκα, που ερευνά την υπόθεση των υποκλοπών αίρεται η ιδιαίτερα υψηλή εγγυοδοσία που είχε επιβληθεί...


Με διάταξη του ανακριτή, Δημήτρη Φούκα, που ερευνά την υπόθεση των υποκλοπών αίρεται η ιδιαίτερα υψηλή εγγυοδοσία που είχε επιβληθεί στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ και νυν βουλευτή Μιχάλη Καρχιμάκη μετά την απολογία του για το αδίκημα της «ηθικής αυτουργίας σε παραβίαση μυστικών της πολιτείας» σε βαθμό κακουργήματος.
Ειδικότερα, η εγγύηση ύψους 1 εκατ. ευρώ του είχε επιβληθεί πριν από περίπου τρεις μήνες, μετά την απολογία του στον ανακριτή.
Η άρση του συγκεκριμένου όρου έρχεται τώρα με διάταξη του κ. Φούκα και αφού η εισαγγελέας Ελένη Μαυροπούλου είχε ζητήσει τη μείωση της εγγύησης από 1 εκατ. ευρώ στα 10.000 ευρώ. Στη διατάξή του ο κ. Φούκας αναφέρει: «Ενόψει της οικογενειακής και οικονομικής του κατάστασης όπως προκύπτει από τα προσκομισθέντα έγγραφα κρίνεται ότι δεν είναι δυνατή η τήρηση του περιοριστικού όρου της εγγυοδοσίας ενός εκατ. ευρώ που του επιβλήθηκε με την ανωτέρω διάταξή μας. Δεδομένου δε ότι ο κατηγορούμενος διατηρεί σταθερούς δεσμούς με την Ελλάδα, έθεσε εαυτόν στη διάθεση της ανάκρισης και δεν έχει υπάρχει στο παρελθόν φυγόποινος ή φυγόδικος κρίνεται ότι η άρση του όρου δεν θα δυσχεράνει την ανάκριση. Συνεπώς συντρέχει λόγος να αρθεί η εγγυοδοσία του ενός εκατ. ευρώ».
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καρχιμάκης βρέθηκε κατηγορούμενος στην υπόθεση μετά από αναφορά υπαλλήλου της ΕΥΠ προς τον διοικητή της υπηρεσίας, σύμφωνα με την οποία ο πρώην υπουργός φέρεται να λάμβανε από υπαλλήλους της ΕΥΠ αντίγραφα των απόρρητων συντασσόμενων κάθε μήνα «αναφορών κατάστασης ασφαλείας – εκτίμησης απειλής», των ημερήσιων δελτίων ενημέρωσης και λοιπών εγγράφων που απευθύνονταν προς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εξωτερικών, Δημόσιας Τάξης και Άμυνας.
Επίσης φέρεται ότι έπεισε άγνωστο υπάλληλο του ΥΠΕΘΑ να του παραδώσει αντίγραφα εγγράφων με πληροφορίες και ειδήσεις που αφορούσαν στην ασφάλεια και την αμυντική ικανότητα της χώρας που έπρεπε να παραμείνουν απόρρητα.
Ο κ. Καρχιμάκης βρέθηκε κατηγορούμενος μετά από αναφορά με ημερομηνία 11.4.2013 υπαλλήλου της ΕΥΠ προς τον διοικητή της υπηρεσίας, σύμφωνα με την οποία ο πρώην υπουργός φέρεται να λάμβανε από υπαλλήλους της ΕΥΠ αντίγραφα των απόρρητων συντασσόμενων κάθε μήνα «αναφορών κατάστασης ασφαλείας – εκτίμησης απειλής», των ημερήσιων δελτίων ενημέρωσης και λοιπών εγγράφων που απευθύνονταν προς τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εξωτερικών, Δημόσιας Τάξης και Άμυνας.
Επίσης, φέρεται ότι έπεισε άγνωστο υπάλληλο του ΥΠΕΘΑ να του παραδώσει αντίγραφα εγγράφων με πληροφορίες και ειδήσεις που αφορούσαν την ασφάλεια και την αμυντική ικανότητα της χώρας που έπρεπε να παραμείνουν απόρρητα.
Ο βουλευτής αρνείται τις πράξεις που του αποδίδονται και μεταξύ άλλων υποστηρίζει ότι βρέθηκε κατηγορούμενος εξαιτίας μιας εσωτερικής διαμάχης στην ΕΥΠ.
Πηγή: www.protothema.gr

1 σχόλιο

  1. Επιτέλους αφήστε μας ήσυχους από τέτοιους ανθρώπους. Κανείς πια δεν ενδιαφέρεται πλέον για τον Καρχιμάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση