GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένοχος ο 23χρονος χρυσαυγίτης που επιτέθηκε στον μαθητή έξω από σχολείο του Παλαιού Φαλήρου

Την ενοχή του 23χρονου κατηγορουμένου φερόμενου ως χρυσαυγίτη για την επίθεση σε βάρος μαθητή, έξω από το σχολείο του στο Παλαι...



Την ενοχή του 23χρονου κατηγορουμένου φερόμενου ως χρυσαυγίτη για την επίθεση σε βάρος μαθητή, έξω από το σχολείο του στο Παλαιό Φάληρο, τον Ιανουάριο του 2013, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έγινε δεκτή η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας για μετατροπή του κατηγορητηρίου σε ευνοϊκότερη κατηγορία και το δικαστήριο επέμεινε να δικάσει βάσει του κατηγορητηρίου.

Αναμένεται η ανακοίνωση της ποινής.

Η εισαγγελική λειτουργός είχε ζητήσει από τους δικαστές του Πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου να κηρύξουν ένοχο τον κατηγορούμενο για την κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και όχι για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο όπως έχει εισαχθεί κατά το παραπεμπτικό βούλευμα.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία περιλαμβάνεται σε αυτές που ερευνούν οι εφέτες ανακρίτριες Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου για εγκληματική δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής, αν και ο ίδιος ο κατηγορούμενος αρνείται κάθε σχέση του με το κόμμα.

Κατά την εισαγγελέα κ. Κοσμά, "αν ο κατηγορούμενος ήθελε να σκοτώσει τον ανήλικο μαθητή θα τον χτύπαγε στη πλάτη, την καρδιά ή την κοιλιά. Θα έπρεπε να είχε οργανώσει διαφορετικά την επίθεσή του για να έχει εξασφαλισμένο αποτέλεσμα". Τόνισε επίσης πως το βαρύ χτύπημα στο λαιμό που είχε δεχθεί ο μαθητής "ήταν επικίνδυνο μεν αλλά απείχε από την καρωτίδα. Δεν υπήρχε τρώση και δεν θα μπορούσε να επιφέρει το θάνατο".

Σύμφωνα με την εισήγηση της εισαγγελέως στην πράξη του κατηγορουμένου "δεν υπήρχε ενδεχόμενος δόλος καθώς στόχος του ήταν το πρόσωπο του θύματος".

Η εισαγγελέας χαρακτήρισε "προδήλως αναληθή" τον υπερασπιστικό ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι βρισκόταν σε άμυνα καθώς το θύμα είχε πάρει μία πέτρα για να τον χτυπήσει: "Είναι άξιο απορίας" τόνισε η κ. Κοσμά "γιατί ο μαθητής δεν αμύνθηκε με την πέτρα που υποτίθεται ότι κρατούσε, ενώ στην πραγματικότητα ο δράστης τον έσφαζε. Θα πρέπει να είχε ακινητοποιηθεί και να βρισκόταν υπό την απόλυτη εξουσία του". Πρόσθεσε, επίσης, ότι ο 23χρονος "έχει καταστεί αναξιόπιστος από την αρχή αφού είχε αρνηθεί την πράξη του και είχε υποστηρίξει ότι την ώρα της επίθεσης ήταν στη σχολή του".

Τέλος, αναφερόμενη σε μηνύματα που είχε στείλει πριν την επίθεση από το κινητό τηλέφωνό του ο κατηγορούμενος στην φίλη του και συμμαθήτρια του θύματος στα οποία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι "θα κανονίσει" τον μαθητή, η εισαγγελέας τόνισε πως ο 23χρονος "δεν δικαιολόγησε πειστικά ότι δεν έστησε ενέδρα στο θύμα".

Το δικαστήριο είχε προχωρήσει σε διαχωρισμό της υπόθεσης για τον δεύτερο κατηγορούμενο, συναυτουργό στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του μαθητή, καθώς κατά τον χρόνο τέλεσης του αδικήματος, δηλαδή τον Ιανουάριο του 2013, ήταν ανήλικος. Έτσι η δικογραφία ως προς αυτόν παραπέμφθηκε στο αρμόδιο δικαστήριο ανηλίκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση