GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε ποιους θα μοιραστούν 240 εκ. ευρώ. Τα κριτήρια για το επίδομα

Ποιος υπουργός θα μοιράσει επιδόματα από το αδιάθετο ποσό του κοινωνικού μερίσματος; Η απάντηση δεν είναι προφανής εν αναμονή α...



Ποιος υπουργός θα μοιράσει επιδόματα από το αδιάθετο ποσό του κοινωνικού μερίσματος; Η απάντηση δεν είναι προφανής εν αναμονή ανασχηματισμού. Στα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας δεν έχουν καταλήξει ακόμη στο πώς θα διευρύνουν τα εισοδηματικά κριτήρια ώστε να λάβουν το κοινωνικό μέρισμα 300.000 νοικοκυριά που μέχρι στιγμής έχουν εξαιρεθεί. Επίσης, πρέπει να δοθούν περίπου 240 εκατ. ευρώ που ακόμη παραμένουν αδιάθετα στα ταμεία του κράτους λόγω των αυστηρών εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων. Οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί συνολικά ξεπερνούν τις 800.000.

Σε πόσους και ποιους εξετάζεται να δοθεί επιπλέον το επίδομα: Σε περίπου 75.000 νέους ανέργους του 2013, σε όσους έχουν δηλώσει το 2013 εισοδήματα κάτω από τα κριτήρια που έχουν τεθεί και αφορούν μέχρι στιγμής τα εισοδήματα του 2013. Επίσης εξετάζεται διεύρυνση εισοδηματικών κριτηρίων για όλους με μείωση του επιδόματος. Αυτή τη στιγμή το εισοδηματικό όριο ανέρχεται στις 6.000 ευρώ και κλιμακώνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση. Εξετάζεται αύξηση κατά 500 ευρώ.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών ώστε να αποφασιστεί με ποιον τρόπο θα διανεμηθούν τα χρήματα που δεν έχουν ακόμη διατεθεί διότι οι περισσότερες αιτήσεις απορρίπτονται ενώ στην πραγματικότητα τα περισσότερα νοικοκυριά που κάνουν αιτήσεις βρίσκονται σε πραγματική οικονομική αδυναμία και θα έπρεπε να δικαιούνται μέρισμα από το πρωτογενές πλεόνασμα.

Στις 30 Μαΐου ολοκληρώθηκε η 2η φάση υποβολής αιτήσεων και σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών περίπου 160.000 νοικοκυριά έχουν λάβει το πράσινο φως ώστε την Τρίτη 10 Ιουνίου να πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους συνολικά 106 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι σε αυτή τη φάση το μέσο επίδομα που θα δοθεί ανά νοικοκυριό είναι 662 ευρώ.

Αν στο ποσό των 106 εκατ. ευρώ προστεθούν και τα 133 ευρώ που είχαν δοθεί στις 10 Μαΐου σε περίπου 206.000 δικαιούχους, τότε γίνεται αντιληπτό ότι περισσεύουν περίπου 210 εκατ. ευρώ για να συμπληρωθεί το ποσό των 450 εκατ. ευρώ που έχει αποφασιστεί και περιελήφθη στο άρθρο 1 του πολυνομοσχεδίου.

Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι από τις περίπου 160.000 αιτήσεις που έχουν προεγκριθεί από το σύστημα αξιολόγησης του συστήματος Taxis το υπουργείο Οικονομικών έστειλε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σε περίπου 60.000 πολίτες για να δώσουν εξηγήσεις. Αυτό διότι το σύστημα διασταυρώσεων εντόπισε περιπτώσεις ύποπτες για λάθη ακούσια ή σκόπιμα που μπορεί να οδηγήσουν σε παραπλάνηση του συστήματος και χορήγηση του μερίσματος σε άτομα που δεν το δικαιούνται. Οσοι ανταποκριθούν άμεσα κατά πάσα πιθανότητα θα προλάβουν να ενταχθούν στον κατάλογο με τους δικαιούχους που θα πληρωθούν στις 10 Ιουνίου.

Δεν είναι, όμως, λίγοι εκείνοι που αντί να διορθώσουν τις αιτήσεις τις αποσύρουν φοβούμενοι ότι θα εντοπιστούν από το υπουργείο Οικονομικών και αντί να λάβουν μέρισμα θα πληρώσουν πρόστιμο.

Οπως αναφέρει η διευθύντρια της Διεύθυνσης Hλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων κυρία Σοφία Σεχπερίδου, το κυριότερο λάθος είναι η υποβολή αιτήσεων από διαφορετικά πρόσωπα τα οποία όμως δηλώνουν τον ίδιο αριθμό ρολογιού της ΔΕΗ, κάτι που υποκρύπτει συγκατοίκηση ή φιλοξενία.

1 σχόλιο

  1. Μπούτζουκας Τηλέμαχος3 Ιουν 2014, 3:17:00 μ.μ.

    Όταν μιλάνε βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου για τα οικονομικά της Αργεντινής παρομοιαζοντας σαν τα δικά μας απορώ πως ανεχόμαστε να μας κυβερνούν ΑΥΤΟΊ οι άνθρωποι..

    Το χρέος μας είναι χρέος ΤΕΛΟΣ..Είτε βγούμε από το Ευρώ Είτε ΌΧΙ για να πάψουν και αυτοί που παραπλανούν τον απλό κόσμο με ΔΡΑΧΜΉ Η ότι να είναι... Όμως το η Ελλάδα ΑΝ ΘΑ γίνει Αργεντινή όλο αυτό που λέμε σήμερα Ευρωπαϊκή Ένωση τινάζετε στο ΑΈΡΑ και γιατί: Διότι η Ευρωπαϊκή ένωση από το καταστατικό της ΕΊΝΑΙ Συνεταιρισμός και όταν ένα μέλος ενός συνεταιρισμου τα χρέη τα έχει του μέλους τα έχει ο ίδιος ο συνεταιρισμός πάνε σε ΌΛΟ τον συνεταιρισμό ΣΕ ΟΛΟ σε όλες της χώρες μέλη και σε ΕΥΡΩ το ευρώ είναι ενιαίο ...τόσο άπλα..

    Τώρα αν φύγει η Ελλάδα τόσο εύκολα όπως σας παραμυθιάζουν τα χρέη μας ΠΆΝΕ στον Ευρωπαϊκό συνεταιρισμό , αλλά αυτό ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου και ποιος λέει ότι αύριο μεθαύριο δεν θα γίνει σε ΙΤΑΛΊΑ--ΓΑΛΛΊΑ-ΙΣΠΑΝΊΑ κ.τ.λ..Αν ένας έχει λογική θα καταλάβει ΌΤΙ ΝΑΙ εμείς θα συνεχίσουμε να χρωστάμε άλλα και οι δανειστές συνεταίροι μας και το ΕΥΡΩ θα βρεθεί στην παγκόσμια ΑΓΟΡΆ ως ένα νόμισμα αμφιβόλου δυναμικής και αξίας...

    Και για να τελειώνω , όταν θα διευθετηθεί το χρέος μας με τους συνεταίρους μας οι ανθρώπους που θα την κάνουν θα πρέπει να γνωρίζουν να βάλουν στο τραπέζι της κυρίας Μέργκελ της Γερμανικές αποζημίωσης, την ρήτρα αναπτύξεις, τον ορυκτό μας πλούτο με σοβαρές παγκόσμιες εταιρείες ενέργειας , το πως ΕΝΕΡΓΕΊ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ αυτά χοντρικά αν θα βάλουμε στο τραπέζι ΙΣΩΣ βρούμε λύση ...ΟΛΑ τα άλλα που λένε ΌΛΑ τα κόμματα ΜΑ ΟΛΑ ..είναι μπαρούφες .. κάποια στιγμή να σας γραψω για ένα έσοδο 4 δις που ΔΕΝ το προχωρούν οι γραφειοκράτες μας ΕΔΏ γιατί είναι ΌΛΟΙ ΗΛΊΘΙΟΙ ..ΟΛΟΙ δεν μπορούν να μοιράσουν σε δυο Γαιδαρους άχυρα και είναι στον ν 4178 εκεί που λέει για τα αυθαίρετα σε γήπεδα { σε οικόπεδα εξ αδιανέμητου με συμβόλαια , με δικαστικές πράξεις ιδιοκτησίας, με αγορά, χωρίς να είναι δημόσιος χώρος, αρχιαολογικός χώρος ,η σε ρέμα η σε δάσος } ΚΑΙ επιτελούς ΝΑ ΒΡΟΎΜΕ σε πια χέρια υπάρχει ο χρεωμένος πλούτος σε εμάς ; σε 10-20 χέρια....

    Αυτά που λέει {το ΚΚΕ οι ΑΝ.ΛΕ η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ να τους πουλήσουμε ΤΣΑΜΠΟΥΚΆ Η όποιος άλλος τα λέει ΝΑΙ ΡΕ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΛΗΡΏΝΟΥΜΕ ΆΝΤΕ ΓΑΜΙΘΗΤΕ .. ΜΌΝΟ ΩΣ ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΆΣΧΕΤΟΙ ΤΟ ΕΊΝΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΊΑ}

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση