GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σκέτη... βόμβα: Η 28χρονη καλλονή πυροτεχνουργός του Στρατού που εξολοθρεύει βλήματα και χειροβομβίδες [photos]

Η 28χρονη, πανέμορφη Μαρία Κολτσάκη, μητέρα ενός κοριτσιού τεσσάρων ετών, είναι από τις μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού ...



Η 28χρονη, πανέμορφη Μαρία Κολτσάκη, μητέρα ενός κοριτσιού τεσσάρων ετών, είναι από τις μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού στην Ελλάδα που ασχολούνται με ένα από τα πιο επικίνδυνα επαγγέλματα: Αυτό του πυροτεχνουργού. Η ίδια δηλώνει ότι το απολαμβάνει τόσο που δεν θα έμενε στον Στρατό για οποιαδήποτε άλλη ειδικότητα.
Οπως σημειώνει η ηλεκτρονική έκδοση της Θρακιώτικης εφημερίδας ΧΡΟΝΟΣ, όπου και μίλησε η όμορφη πυροτεχνουργός (στον δημοσιογράφο Σταύρο Φανφάνη) η Μαρία Κολτσάκη τελείωσε το 2004 το λύκειο φοίτησε κανονικά στη σχολή όπου είχε περάσει επί δύο χρόνια, αλλά το 2006 αποφάσισε να αλλάξει ρώτα στη ζωή της: Οταν έμαθε ότι στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ), υπήρχε η ειδικότητα του πυροτεχνουργού, χωρίς να το σκεφθεί λεπτό κατέθεσε μηχανογραφικό με το 10% και έκανε το όνειρό της πραγματικότητα.
«Την ειδικότητα την κυνηγούσα πάρα πολύ. Όταν το πληροφορήθηκε η μητέρα μου δεν μπορούσε να το αποδεχθεί, έκλαιγε επί ένα μήνα…. Την ειδικότητά μου την λατρεύω. Μου αρέσει να κάνω οτιδήποτε έχει ενδιαφέρον, δράση και μπορεί να μου ανεβάσει την αδρεναλίνη. Δεν μπορώ τις αδιάφορες καταστάσεις για κανένα λόγο. Δεν θα έμενα στον στρατό για κανένα άλλο λόγο», λέει μιλώντας στην εφημερίδα «Χρόνος» η όμορφη Σερραία.

Τι ακριβώς είναι η δουλειά του πυροτεχνουργού
«Η δουλειά μας έχει να κάνει με οτιδήποτε έχει σχέση με εκρηκτικά-πυρομαχικά είτε αφορά αναγνώριση, είτε αφορά οπτική επαφή, εξουδετέρωση ή καταστροφή. Οτιδήποτε βρίσκεται εντός στρατιωτικών χώρων, εντός πεδίων βολής, μονάδων ή σε ουδέτερο έδαφος λόγω των χρόνων που πέρασαν με τους πολέμους, την βουλγάρικη κατοχή κλπ έχουμε πάρα πολλά εγκατεσπαρμένα. Κατά καιρούς βρίσκουμε σε διάφορες περιοχές, βλήματα, χειροβομβίδες, σε χωράφια, τελευταία πήγα στην παραλία των Προσκυνητών στα ΚΑΑΥ είχε βρεθεί κάτι από την βουλγαρική κατοχή. Ενημερώνεται η αστυνομία η οποία ειδοποιεί εμάς και καλούμαστε να επεμβαίνουμε. Το πώς θα επέμβουμε έχει να κάνει με στην κρίση του πυροτεχνουργού», λέει η ίδια στην εφημερίδα «Χρόνος» μιλώντας για τη δουλειά της.
Αναφερόμενη στον τρόπο που την αντιμετωπίζουν οι άνδρες συνάδελφό της, η Μαρία Κολτσάκη αναφέρει τα εξής: «Εχει να κάνει με το πώς θέλεις να σε αντιμετωπίζουν οι άλλοι. Εγώ ήμουν η μοναδική γυναίκα στην μονάδα, ήμουν τυπική και αυστηρή γιατί έτσι έπρεπε να είμαι. Ο ελληνικός στρατός έχει γυναίκες στα χωράφια του αλλά παραμένει ανδροκρατούμενος χώρος όπου υπάρχουν και φαινόμενα μισογύνηδων που υποτιμούν τις γυναίκες, ανεξαρτήτως προσόντων».
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση