GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ισπανία: "Πρόγραμμα €6,3 δις για δημιουργία θέσεων εργασίας"

Πρόγραμμα ύψους €6,3 δισεκατομμυρίων - εκ των οποίων τα €3,63 δισεκατομμύρια θα προέλθουν από το δημόσιο τομέα - θα εγκρίνει τη...



Πρόγραμμα ύψους €6,3 δισεκατομμυρίων - εκ των οποίων τα €3,63 δισεκατομμύρια θα προέλθουν από το δημόσιο τομέα - θα εγκρίνει την επόμενη εβδομάδα η Κυβέρνηση της Ισπανίας, με στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και θα μειώσει το βασικό συντελεστή του εταιρικού φόρου στο 25% από το 30% προκειμένου να καταστήσει τις επιχειρήσεις περισσότερο ανταγωνιστικές, δήλωσε σήμερα ο Πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι.

Αντίθετα, απέκλεισε το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ, παρά τις συστάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

"Την επόμενη Παρασκευή, η κυβέρνηση θα παρουσιάσει ένα πακέτο μέτρων για την ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας και της αποτελεσματικότητας" επιβεβαίωσε ο Ραχόι κατά τη διάρκεια του 30ού Συνεδρίου του Κύκλου της Οικονομίας στο Σίτχες (στα βορειοανατολικά) παρουσία του επιτρόπου Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια και του πρώην Πρωθυπουργού της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα.

Επίσης, ανακοίνωσε μια μείωση του εταιρικού φόρου, όπως είχε συστήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, από το 30% στο 25%.

Σχετικά με τον ΦΠΑ, κατ` αρχήν "δεν θα τον αγγίξουμε στη φορολογική μεταρρύθμιση που θα εγκρίνουμε τον Ιούνιο", επιβεβαίωσε.

"Η γενική ιδέα είναι να μειώσουμε τους φόρους. Θέλουμε οι οικογένειες να έχουν περισσότερα χρήματα στα χέρια τους, να δώσουμε ώθηση στην κατανάλωση, να αυξήσουμε την ανταγωνιστικότητα ολόκληρης της οικονομίας, να ενισχύσουμε τις καταθέσεις και να συμβάλουμε στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας", τόνισε ο Ραχόι.

sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση