GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στρατούλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ

Την επιστροφή του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ προαναγγέλει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, επισημαίνοντας ότι αυτό θα ...


Την επιστροφή του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ προαναγγέλει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, επισημαίνοντας ότι αυτό θα γίνει πράξη από μια αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ, στα πλαίσια μιας αριστερής κυβέρνησης, θα επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ και θα αποκαταστήσει και θα αναβαθμίσει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και το εργατικό δίκαιο, το οποίο οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν μετατρέψει σε εργοδοτικό», δεσμεύεται ο κ. Στρατούλης σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις ότι περίπου 1.200.000 εργαζόμενοι δουλεύουν απλήρωτοι για διάστημα από τρεις μέχρι και δώδεκα μήνες ή αμείβονται σε είδος παίρνοντας κουπόνια.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι μεγάλο τμήμα των εργαζομένων έχει μετατραπεί σε σύγχρονους σκλάβους και κάνει λόγο για συνθήκες εργασιακου μεσαίωνα.

«Τα στοιχεία της έρευνας του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, σύμφωνα με τα οποία ένα 1.200.000 εργαζόμενοι είτε εργάζονται απλήρωτοι από τρεις έως δώδεκα μήνες είτε πληρώνονται σε είδος, επιβεβαιώνουν τη σκληρή και εφιαλτική πραγματικότητα που βιώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι της χώρας μας, ένα μεγάλο τμήμα των οποίων έχει μετατραπεί σε σύγχρονους σκλάβους», αναφέρει ο κ. Στρατούλης σε δήλωσή του και συμπληρώνει: «Οι μνημονιακές κυβερνήσεις των τεσσάρων τελευταίων ετών μαζί με την τρόικα έχουν εγκληματικές πολιτικές ευθύνες, γιατί με την κατεδάφιση των μισθών, της εργατικής νομοθεσίας και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας έχουν γυρίσει τη χώρα μας σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα. Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου πρέπει να φύγει με την ψήφο και τους αγώνες του λαού πριν προλάβει να ολοκληρώσει τη μετατροπή της χώρας μας σε ένα απέραντο νεκροταφείο θέσεων εργασίας και εργασιακών δικαιωμάτων».
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση